Zdravim, mam problem, byl jsem na zapnutem pocitaci, spusteny internet a najednou bum, misto obrazovky mam kosticky, spatne se to popisuje ale mozna tak 1000 useku (tech samych) obrazovky asi ale to nevim jiste kazdopadne jsem se lekl a vypnul okamzite PC a po zapojeni nenajel, vetraky se tocily (procesor, HDD najel) ale neozvalo se pipnuti, zadny vstup do monoitoru, po minute zhasne aktivni svetlo HDD zkousel jsem to zapnout jeste 5x, pak jsem to rozebral, vycistil od prachu, zapojil znovu pameti, nanesl vic pasty na procesor a zapojil znovu, tentokrat jsem se dostal do biosu si rikam slava, zapnu pocitac vse vporadku, riphlasim se vporadku a po 2 minutach to samy, resetnu a reset funguje vporadku a znovu, tentokrat hned jak se lognu, znovu reset tentokrat se mi obrazovka rozkostkovala hned pri spustis system beznym zpusobem, takhle jeste parkrat najelo a vzdy se rozkostkovalo a nakonec mi opet nenajel bios, tentokrat jsem uz nerozjel
zda se ale ze se procesor neprehriva
technicke parametry: integrovana grafika, deska : Gigabyte m61pme-s2
pujcil jsem si PCI-E grafiku, po zapojeni grafika sviti ale opet ten samy problem, nenajede bios, vetraky se toci
chystam se otestovat zdroj ale opravdu nevim, potreboval bych od Vas radu
Nenajede BIOS, kosticky pred tim
Re: Nenajede BIOS, kosticky pred tim
omlouvam sel ze jsem to nenapsal driv, to jsem delal prvne (reset CMOS) a tim jsem to pravdepodobne probral a jelo mi to parkrat, podruhe uz mi to neprobralo PC z non-biosu :)...
-
- Pohlaví:
Pak zkus ten zdroj, někde půjčit na zkoušku /ono to nemusí být zrovna zdrojem ale je třeba někde začít/.
Tak jsem zkousel a to same. Nicmene jsem to zkousel s 200W zdrojem (lepsi nesezenu) a doted jsem pouzival 350W takze to nemusi nic nutne znamenat a nemuzu si vzpomenout jestli nekdy byla tato soustava funkcni na tom mym 200W ale tipuji ze spis ne.
-
- Pohlaví:
200W je zoufale málo, ta jsi s tím nic nedělal, začalo to samo od sebe?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jinou RAM nebo pokud máš pár tak jen jeden modul.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Jedna pamet RAM nepomohla (pouzival jsem modul) a opravdu sjem s tim nic nedelal, znicehonic, proste to jsem jeste nezazil. ani treba den pred tim jsem se v tom nerypal nebo tak asi mesic jsem uvnitr nebyl, no mozna tyden :)
BUMP, stale resim tento problem a potrebuji vedet co noveho mam koupit popr. jestli to jde spravit
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou klávesou se snažíš dostat do BIOSu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Co jakou klavesou? Kdyz nejde vstup do monitoru a nenabootuje + ani nepipne tak proc bych mel cokoliv mackat abych se dostal do biosu? Ja potrebuji aby to piplo, najela obrazovka a pak uz mam moznost NECO poresit, muzu vlezt do biosu a postelovat jenze ja se tam nedostanu!
Nikdo uz nema zadny napad, podnet nebo radu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1945
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 11
- 1496
-
od Stenatko