Mám externí HDD Western digital 320 GB, který se připojuje přes 1 USB bez nutnosti dalšího napájení (vystačí si s tím 1 USB). Všude, kde tento HDD připojím, funguje bez problému.
Doma jsem jej připojil přes přední USB, ale zde se mi disk odpojuje (nejspíš vyběhaný USB). Zapojil jsem jej tedy do zadního USB s originálním kabelem (délka 45 cm), kterej sem k němu dostal a všechno šlape jak má. Mám ale k zadnímu USB špatnej přístup, a tak jsem si do něj zapojil prodlužovák USB, ale když do něj zapojím kabel k externímu disku a ten do disku, tak jej systém nenačte.
Vzal jsem tedy USB hub, do kterého když zapojím opět orig. kabel k ext. HDD a ten do disku, tak mi ho zase systém nenačte. Když do hubu strčím flash disky, tak všechny běží v poho. Zkusil jsem tedy alespoň delší kabel co mám k foťáku, má na jedné straně USB a na druhé mini USB, které je i v tom ext. HDD, ale když opět zapojím ten ext. HDD přes tenhle delší kabel, tak zase nic.
Co s tím? Proč to nejede přes prodlužovák nebo přes USB hub, ale jen na přímo přes orig. kabel?
Děkuji
Externí HDD přes USB hub (prodlužovák)
Externí HDD přes USB hub (prodlužovák)
Naposledy upravil(a) Myloš dne 15 pro 2009 01:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Rozdělil jsem dlouhý nečitelný shluk písmen do odstavců. Že se to hnedka líp čte, co?
Důvod: Rozdělil jsem dlouhý nečitelný shluk písmen do odstavců. Že se to hnedka líp čte, co?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Externí HDD přes USB hub (prodlužovák)
Neoriginální kabely (delší) mají příliš velký odpor a tak těch 5V v USB nedokáže napájet disk.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
A o jakou délku se celkem jedná?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Každý USB port má limitovaný odběr a pokud jej rozbočíš a připojíš více zařízení, nemusí stačit napájet všechna zařízení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Original kabel má 45 cm a ten od foťáku má 130 cm. Jinak prodlužovák je klasický o délce 60 cm a ten Hub má kabel taky 60 cm. Takže mám smůlu a můžu používat jen ten originál krátký kabel a odšupovat bednu? 

Zase další co píše jak prase a člověk aby měl křišťálovou kouli (ptal jsem se na celkovou délku) ... Takže zkusím věštit a sečíst vše: 45 cm + 130 cm + 60 cm + 60 cm = 295 cm. Sice to nedosahuje limitu pro USB kabely (bez opakovače) 400 cm, ale když je to takhle kouskovaný a k tomu náročné zařízení na odběr proudu, je vidět, že to nepojede. Mohl bys jedině zkusit ten opakovač (zesilovač), ale nevím ...
Nemusíš nic sečítat (a kouli nepotřebuješ, ani kalkulačku)
Nikdy jsem nepoužil vše najednou:
Buďto samotný orig.kabel (45 cm funguje), nebo samotný kabel k foťáku, tedy 60 cm (nefunguje), nebo pak orig. kabel + prodlužovák nebo orig. kabel + hub (v obou případech 45+60 cm=105 cm a nefunkční)

t.o.m.m.y píše:....a tak jsem si do něj zapojil prodlužovák USB, ale když do něj zapojím kabel k externímu disku a ten do disku....
t.o.m.m.y píše:....Vzal jsem tedy USB hub, do kterého když zapojím opět orig. kabel k ext. HDD a ten do disku....
t.o.m.m.y píše:....Zkusil jsem tedy alespoň delší kabel co mám k foťáku, má na jedné straně USB a na druhé mini USB, které je i v tom ext. HDD, ale když opět zapojím ten ext. HDD přes tenhle delší kabel....
Buďto samotný orig.kabel (45 cm funguje), nebo samotný kabel k foťáku, tedy 60 cm (nefunguje), nebo pak orig. kabel + prodlužovák nebo orig. kabel + hub (v obou případech 45+60 cm=105 cm a nefunkční)
No to jsem musel sečítat, protože jsi neuměl odpovědět. Teď sis odpověděl sám, že funguje jen 45 cm a 60 cm už nefunguje ... s tím už teda nic nenaděláš.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Některé USB huby mají vstup pro externí napájení.
Mám doma takový jeden od MSI.
Mám doma takový jeden od MSI.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musíš použít aktivní HUB (s napájením) jak píše Owner, pak nebudeš muset odšupovat bednu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Dík El Diablo
Jinak jsem zkusil ten ext. HDD s delším neoriginálním kabelem v práci a tam disk naběhl, přitom je tam starší a slabší mašina
Tak mi asi nezbyde nic jinýho, než pořídit aktivní HUB.
Díky všem

Díky všem
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zřejmě má silnější napájení USB portu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2240
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51
-
- 10
- 4880
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 3
- 2952
-
od kecalek
18 lis 2024 12:22
-
- 6
- 3134
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3243
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”