V poslední době mě začal zatuhovat PC.
Kromě jiného se třeba ani za 1 hod.nevypnul (klasický postup při vypínání skončil u modré obrazovky -VYPÍNÁNÍ .)Běžně zatuhoval při práci s myší,něco jsem označil ,ozvalo se 1 pípnutí z reproduktoru a konec.Nepomohlo nic,pouze tvrdý RESTART.
PC jsem reinstaloval ,předtím jsem vyndal baterii na MB a zkratoval propojku pro CMOS.
Po nové reinstalaci se zdálo ,že je vše OK ,ale při přehrávání videa z You-Tube mi při kliknutí na celou obrazovku znovu zatuhnul (snad graf.karta?? ,mám Ge Force 7300 GT ).
Momentálně nevím ,jak dál.Můžete někdo poradit???Předem děkuji.
nepravidelně zatuhující PC
nepravidelně zatuhující PC
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nepravidelně zatuhující PC
Doporučuji kontrolu paměti programem Memtest. Nevím proč jsi udělal toto: PC jsem reinstaloval ,předtím jsem vyndal baterii na MB a zkratoval propojku pro CMOS.". Pokud myslí reinstalací jen obnovení, tak jsi tím moc nevyřešil. Pokud to byla čistá instalace a to odstranění oddílu, vytvoření nového, následně formátování a instalace Windows, po té instalace ovladačů pro základní desku, GK atd. Tak by to mělo být OK a chyba je buď v ovladačích, nebo v některé součásti PC. Neuvádíš složení PC, takže nejde vyloučit ani zdroj (jaká značka a W).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdravím,
omlouvám se za chybějící data a už to napravuji : OS-Win-XP-Home SP3 ;;;MB-Gigabyte M720-US3 ;;;CPU-Athlon 64 soc.AM2 3800+ ;;;RAM 4x 1GB-800Mhz Kingston ;;;VGA Ge-Force 7300 GT 256 MB ;;;zdroj 400 W .
Pokud se reinstalace týče,tak se vším co k tomu patří,tedy fomátování HDD a nová instalace OS.Ještě musím podotknout,že při prvních pokusech mi PC po naformátování disku vypnul.Proto jsem zvolil vyndání baterie a zkratování jumperu .
Také mám takový pocit,že to nějak souvisí s RAM ,před nedávnem jsem tam přidal ještě boxované 2x 1 GB.Potřebuji se s někým poradit,pro začátek je dám pryč.
omlouvám se za chybějící data a už to napravuji : OS-Win-XP-Home SP3 ;;;MB-Gigabyte M720-US3 ;;;CPU-Athlon 64 soc.AM2 3800+ ;;;RAM 4x 1GB-800Mhz Kingston ;;;VGA Ge-Force 7300 GT 256 MB ;;;zdroj 400 W .
Pokud se reinstalace týče,tak se vším co k tomu patří,tedy fomátování HDD a nová instalace OS.Ještě musím podotknout,že při prvních pokusech mi PC po naformátování disku vypnul.Proto jsem zvolil vyndání baterie a zkratování jumperu .
Také mám takový pocit,že to nějak souvisí s RAM ,před nedávnem jsem tam přidal ještě boxované 2x 1 GB.Potřebuji se s někým poradit,pro začátek je dám pryč.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaká je značka tvého zdroje?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj RAM memtestem, HDD utilitou od výrobce disku. Vyfoukej prach z PC zkontroluj teploty a ventilátory.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Na zdroji je poze malá nálepka z níž jsem vyčetl 400W the product of KME -Made in China (což je dnes asi úplně všechno),prach z PC vyfoukávám pravidelně,takže tam skoro žádný není .Mem test jsem ještě nedělal, vyhodil jsem párované paměti a zbývající single paměti jsem nechal ve slotech stejné barvy a pak jsem je přehodil ob jeden a rozchodil jsem to.Předtím nešlo přehrát videosoubor,teď to jde.Zní to hloupě ,ale funguje to,celý problém je skutečně a jenom v pamětech.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Celkem běžný problém, nekompatibility pamětí. Zkus manuálně nastavit časování, případně voltáž.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Děkuji moc za pomoc,ale je tu jeden problém,PC jsem si sice sestavil sám,ale jak je vidět,je ještě spousta věcí mezi nebem a zemí,kterým moc nerozumím.Mohl bys mě prosím polopaticky nakopat správným směrem,nikdy jsem nedělal manuálně časování,takže to vlastně neumím,budu rád,když pomůžeš,jinak budu na fórech hledat,jak se to dělá.Přesto díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1904
-
od Petr pc help