vykřičník na Paměťi FLASH na sběrnici PCI a USB2.0 Camera Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

vykřičník na Paměťi FLASH na sběrnici PCI a USB2.0 Camera

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 14:20

Mám notebook. Ve správci zařízení mám v položce další zařízení dva vykřičníky. Ovladače u nich nejsou nainstalovány ( kód 28 ) a ani nejdou nainstalovat (přeinstalovat). Nevím k čemu to slouží. Žádnou kameru nepoužívám. Na víku notebooku je sice webkamera, ale nepoužívám ji. Můžu to obojí zakázat nebo odinstalovat ? Nebo to mám jednoduše ignorovat ?
Tady je část logu z Everestu:

Vlastnosti zařízení:
Popis ovladače Paměť FLASH na sběrnici PCI
ID hardwaru PCI\VEN_1524&DEV_0551&SUBSYS_009F1025&REV_01
Umístění @system32\drivers\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(6,4,4)
Zařízení PCI ENE Tech. Secure Digital / MMC Card Reader Controller

[ Unknown / USB2.0 Camera ]

Vlastnosti zařízení:
Popis ovladače USB2.0 Camera
ID hardwaru USB\VID_0402&PID_5602&REV_0100
Umístění Port_#0004.Hub_#0003

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: vykřičník na Paměťi FLASH na sběrnici PCI a USB2.0 Camera

Příspěvekod Žbeky » 22 pro 2009 15:26

Staščí když je odinstaluješ, pak si je systém znova detekuje a přiřadí ovladač, většinou mi to pomohlo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

peacoq

Příspěvekod peacoq » 22 pro 2009 15:46

To, ze neco nepouzivas, neznamena, ze to PC nepotrebuje, ...jak pises, webkamera je integrovana/soucasti PC a tedy se PC ''hlasi'' o ovladace, ...ja bych je nainstalovel z principu ''nahodneho pouziti'', kdyz je to integrovana webka.
Ignorovat to jiste neni reseni a -zluty trojuhelnicek- tam bude dal svitit, a kdyz ovladac odinstalujes po restartu si je system sam zase vyhleda -a nebudou-li k dispozici/nainstalovane-, trojhelnicek se zobrazi znova - bud to musis zakazat = nezajem, a nebo nainstalovat ovladac (ktery by mel byt soucasti instalacniho CD s ovladaci, kdyz je to integrovana webka, a nebo vyhledat na strance vyrobce typu tveho PC).

/ ? shani se to po USB ovladaci, ...ale ty pises, ze mas integrovano ''na viku'', to vypada jako by k PC nekdy byla pripojena USB-webka, protoze integrovana webka ma ovladace zpravidla na instalacnim CD a je zde ''podivne'' ono; ''Popis ovladače USB2.0 Camera''

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 17:35

zbeky píše:Staščí když je odinstaluješ, pak si je systém znova detekuje a přiřadí ovladač, většinou mi to pomohlo

Jak je mám odinstalovat, když je nemám nainstalovány. Píše to :

Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28)

Chcete-li znovu nainstalovat ovladače tohoto zařízení, klepněte na tlačítko Přeinstalovat ovladač.

Když dám přeinstalovat ovladač, tak mně to dá možnost vyhledat automaticky na internetu. Pak to nahlásí, že ho nemohl vyhledat ať se obrátím na výrobce zařízení. Na kartě je ale napsáno " výrobce zařízení není znám
Když dám možnost vyhledat ovladač ručně v počítači, tak mně to napíše to samé "ať se obrátím na výrobce zařízení".

peacoq

Příspěvekod peacoq » 22 pro 2009 17:55

Psal jsi, ze webka je ''na viku'' = integrovana,... ovladac hledej na:
- instalacnim CD (ovladace - zvuk, wi-fi, atd.), neni-li tam, tak na
- strance vyrobce PC.
Integorafane webky jsou ''neznackove'', tj. PC hleda ovladacna webku, ale neumi rozpoznat na jakou konretne to ma hledat, potom tedy to oznamen ''vyrobce zarizeni'' > neznamy.

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 19:03

Bohužel žádné instalační CD nemám, ale mně stejně šlo hlavně o to zařízení Paměť FLASH na sběrnici PCI. To sice vůbec nevím nač to je, ale podle názvu si tak nějak myslím, že by to mohlo být důležitější, aby to bylo v pořádku ( s ovladačem a bez vykřičíku ).

peacoq

Příspěvekod peacoq » 22 pro 2009 19:08

Ja presne nevim, jak to rict, je to jakoze ''kram co umoznuje pripojeni jinych zarizeni'' (disku, usb-zarizeni, flashky, sd-karty,...)
/ aha, tady sem to nasel presne v pc-terminologii: http://cs.wikipedia.org/wiki/PCI_%28sb%C4%9Brnice%29
/ napis zde presny nodel PC - je-li to notbuk, dohledani by mohlo byt snadne, jde tedy o PCI-ovladece umoznujici pripojeni jinych zarizeni
(a jinak nemas problem pripojit jedno z vyse uvedenych zarizeni?, hlavne treba sd-kartu, tj. ctacka karet je funkcni?)

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 19:31

Mám notebook Acer aspire 5100 s OS Windows Vista ultimate. Připojuji do něho pouze USB klíčenku ( flashku ) a ta jde normálně.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 22 pro 2009 20:01

V PC nebyla nikdy pripojena webka/fotak pres USB ?, jak napovida totho oznameni ''camera'' - [ Unknown / USB2.0 Camera ], coz ale aprioty souvisi s PCI ovladaci.
Na anglickych forech se toto nejcasteji objevuje jako absence ovladace ''CardBus Driver'':
http://www.acer.co.uk/acer/service.do?L ... 3713735360
- Typ > Model > cislo ...a dole vyskoci tabulka s ovladaci, kde v horni casti seznamu jeste zadej svuj operacni system ! a objevi se danny ovladac. Ten nainstaluj jako prvni, melo by to problem resit, a chtelo by to vyzkouset, zda PC precte CD-kartu, atd. Jak sam vidis k webce jsou uvedene ovladace (Bison, Suyin), ale nasel jsem i na vestavenou webku Logitech.

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 20:11

Notebook mám z bazaru, takže nevím co vše tam bylo připojeno. V zařízení adaptery PCMCIA mám obecný řadič Cardbus a pracuje správně bez konfliktu.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 22 pro 2009 20:23

(Asi) tam nekdo nekdy pripojil USB, nasledne k tomu (fotak/kamera) nenainstaloval ovladace a kompl si to pamatuje, ze nemohl usb-zarizeni pripojit.
Kdyz na to kliknes pravym,...a dostanes nabidku ''vyhledat ovladac'', co to napise? > neznamy model, a to v obou pripadech, kde vikricnik mas ?
Kdyz PC hlasi, ze CardBus Driver je v poradku,
nasel jsem, ze nekomu to zmizelo (oznameni, ze PC postrada PCI Flash Memory Driver) po nainstalovani: http://drivers.softpedia.com/get/Other- ... r-30.shtml

Davson
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Davson » 22 pro 2009 21:01

Nabídka vyhledat ovladač tam není. Buď vyhledat změny hardwaru ( to nic neudělá ) nebo aktualizovat ovladač nebo přeinstalovat ovladač.
U obojího to udělá to stejné :

Dá to možnost vyhledat automaticky na internetu. Pak to nahlásí, že ho nemohl vyhledat ať se obrátím na výrobce zařízení. Na kartě je ale napsáno " výrobce zařízení není znám.
Když dám možnost vyhledat ovladač ručně v počítači, tak mně to napíše to samé "ať se obrátím na výrobce zařízení".

Asi se na to vybodnu. Asi to ničemu nevadí. Asi jsem jenom paranoik a ty vykřičníky mně nějak dráždí. Chtěl bych mít PC úplně v pořádku, bez virů, malware, rootkitů apod. Takové to asi nikdo nemá.
Díky za snahu pomoci.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Doplnění RAM paměti Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    25
    7357
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:04
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3395
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 22:17
  • Výběr desky a pamětí
    od MariTopHigh » 02 lis 2024 07:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2442
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 23:00
  • Deska a paměti pro 9900X
    od Hromotluk » 05 úno 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    3211
    od Hromotluk Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 20:22
  • USB flash disk nelze načíst Příloha(y)
    od PARKR » 27 led 2025 15:30 » v Problémy s hardwarem
    35
    4860
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 17:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”