Zdravím vás...
mám grafiku ATI RADEON HD 2600 XT (256mb)
a nainstalovaný příslušný program Catalyst control center...vše klapalo pohoda...
až před týdnem jsem chtěl v grafice něco nastavit, tak najedu na program, ale ten se nespustí, ale naskočí modrá obrazovka na 5s asi ani nestihnu, co tam píšou..jen error a něco, že to může být způsobeno tímhle a at spustím v nouzovém programu a odinstaluju poslední programy, co jsem instaloval....potom následoval restart pc a tedka ani nenaskočí ta modrá obrazovka, ale rovnou restart...vpravo na liště se už ani nezobrazuje program catalyst.....
Nevíte co s tím ?
Předem děkuji
Catalyst control center nejde – BSOD, restarty*
Catalyst control center nejde – BSOD, restarty*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 02 led 2010 15:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic moc neříkajícího „ATI grafika-Catalyst control center“ tak, aby nadpis popisoval problém.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic moc neříkajícího „ATI grafika-Catalyst control center“ tak, aby nadpis popisoval problém.
-
- Pohlaví:
Re: ATI grafika-Catalyst control center
Tvoje GK nezvlada ovladac (Display Driver + CCC Bundle), prekopiruju ti co popisuje problem a nabizi reseni,
- k vyhledani jsi neudal, zda je to stolni PC/notbul, a operacni system - tak na nize uvedenych odkazech zadej - vyhledat podporovane ovladace
- kdyz bude problem (absence CCC) pretrvavat, nasledne je mozne zkusit reisntalovat .NET Frame, C Resdist - obsahlejsi popis najdes na uvedenem odkazu na predchozi tema:
Zde si zkontroluj co podporuje tvoje GK karta: http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx / nebo: http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx
Vpravo nahore zadej:
- Component Cathegory > Graphics
- Operatinfg System > xxx
- Product Line > xxx
- Product Model > xxx
Je mozne, ze posledni ovladac nepodporuje tvuj system/PC, a dale postupuj podle doporuceni, tj. budes muset instalovat starsi verzi, typicke ja 9-8 (ale i nizsi), aby jel Catalyst Control Center - CCC, coz je dulezita podpora ATI-grafiky, a je lepsi mit starsi verzi ovladacu a funkcni CCC, nez mit posledni aktualni verzi ovladace graficke karty a CCC nebude funkcni (ani vyinstalovany).
...je mozne, ze dokonce vypadne doporuceni instalovat ATI driver, tzv. ATI Legacy, coz je jeste specificke a toto ATI vydava myslim jen 2krat rocne, a je to pro PC se ATI slabou grafikou.
Podrobny popis je zde: viewtopic.php?f=7&t=46464
- k vyhledani jsi neudal, zda je to stolni PC/notbul, a operacni system - tak na nize uvedenych odkazech zadej - vyhledat podporovane ovladace
- kdyz bude problem (absence CCC) pretrvavat, nasledne je mozne zkusit reisntalovat .NET Frame, C Resdist - obsahlejsi popis najdes na uvedenem odkazu na predchozi tema:
Zde si zkontroluj co podporuje tvoje GK karta: http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx / nebo: http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx
Vpravo nahore zadej:
- Component Cathegory > Graphics
- Operatinfg System > xxx
- Product Line > xxx
- Product Model > xxx
Je mozne, ze posledni ovladac nepodporuje tvuj system/PC, a dale postupuj podle doporuceni, tj. budes muset instalovat starsi verzi, typicke ja 9-8 (ale i nizsi), aby jel Catalyst Control Center - CCC, coz je dulezita podpora ATI-grafiky, a je lepsi mit starsi verzi ovladacu a funkcni CCC, nez mit posledni aktualni verzi ovladace graficke karty a CCC nebude funkcni (ani vyinstalovany).
...je mozne, ze dokonce vypadne doporuceni instalovat ATI driver, tzv. ATI Legacy, coz je jeste specificke a toto ATI vydava myslim jen 2krat rocne, a je to pro PC se ATI slabou grafikou.
Podrobny popis je zde: viewtopic.php?f=7&t=46464
Re: Catalyst control center nejde – BSOD, restarty*
provedl jsem...
verzi 9.12. mi to napsalo, tak si ji mám stáhnout a nainstalovat ? Nebo odinstalovat tuhle verzy, co ted mám a potom nainstalovat tuhle?
verzi 9.12. mi to napsalo, tak si ji mám stáhnout a nainstalovat ? Nebo odinstalovat tuhle verzy, co ted mám a potom nainstalovat tuhle?
-
- Pohlaví:
Tobe t opravdu napsalo 9-12 ? ...to je aktualni ovladac, a jesltize nyni pises, ze Catalyst neni funkcni, tak:
- mohlo sice dojit jen k poskozeni, ze po instalaci predchziho ovladace instalart smazal stary zaznam, ale nevyinstaloval novy - to se muze stat,
- ale spise se to stava v pripade prave nekomppaktibilniho ovladace - a CCC se nevyinstaluje.
Jaky mas PC; stolni/notbuk, operacni system ...podivam se sam zda opravdu verze 9-12.
Postradas:
- slozku CCC Catalyst v nabidce Start/Spustit
- ikonku ATI v bezicich procesech na liste v pravo
- ikonku ATI pri kliknuti pravym na plochu
Jinymi slovy ..je to presne tento pripad ? (aby se zamezilo podobnosti s jinym problemem):
- a po instalaci najednou zmizel CCC > ve vyinstalovanych prgramech je sice Catalyst Instal Manager, ale slozka v programech Program Files\ATI\ATI Technologies je prazdna
CCC proste neni, ale PC jinam nejevi zadny problem, ...prehrava videa, full=screen, streamove video, hry.., vse OK ?
- mohlo sice dojit jen k poskozeni, ze po instalaci predchziho ovladace instalart smazal stary zaznam, ale nevyinstaloval novy - to se muze stat,
- ale spise se to stava v pripade prave nekomppaktibilniho ovladace - a CCC se nevyinstaluje.
Jaky mas PC; stolni/notbuk, operacni system ...podivam se sam zda opravdu verze 9-12.
Postradas:
- slozku CCC Catalyst v nabidce Start/Spustit
- ikonku ATI v bezicich procesech na liste v pravo
- ikonku ATI pri kliknuti pravym na plochu
Jinymi slovy ..je to presne tento pripad ? (aby se zamezilo podobnosti s jinym problemem):
- a po instalaci najednou zmizel CCC > ve vyinstalovanych prgramech je sice Catalyst Instal Manager, ale slozka v programech Program Files\ATI\ATI Technologies je prazdna
CCC proste neni, ale PC jinam nejevi zadny problem, ...prehrava videa, full=screen, streamove video, hry.., vse OK ?
Naposledy upravil(a) peacoq dne 02 led 2010 16:04, celkem upraveno 1 x.
stolní pc
windows xp professional
prostě v pohodě vše běželo, ale z ničeho nic jednou potřebuju tam něco nastavit a začne to takhle blbnout
windows xp professional
prostě v pohodě vše běželo, ale z ničeho nic jednou potřebuju tam něco nastavit a začne to takhle blbnout
-
- Pohlaví:
Ano, pises to spravne: 9-12
http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ional/Home
Vzhledem k tomu, ze nastala (asi) chyba priinstalaci (normlane se pri aktualizaci/instalaci nemusi odinstalovavat), ale postupuj takto:
- odinstaluj predchozi verzi ovladacu
- vycisti PC Ccleanerem > ikonka smetaku a nasledna i ikonka registru (jestli Ccleaner nepouzivas, napis si o navod - nic mic sloziteho to neni, a budes do nadale pouzivat k udrzbe PC)
- restart
- manualne prekontroluj slozka, a odstran:
A, C:\ATI (slozka s balicky instalatoru)
B, Program Files\ATI
C, Program Files\ATI Technologies (ktera by mela byt i prazdna, je to slozka Catalystu)
- znovu Ccleaner - registry
- restart
...a teprve nyni instaluj 9-12
http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ional/Home
Vzhledem k tomu, ze nastala (asi) chyba priinstalaci (normlane se pri aktualizaci/instalaci nemusi odinstalovavat), ale postupuj takto:
- odinstaluj predchozi verzi ovladacu
- vycisti PC Ccleanerem > ikonka smetaku a nasledna i ikonka registru (jestli Ccleaner nepouzivas, napis si o navod - nic mic sloziteho to neni, a budes do nadale pouzivat k udrzbe PC)
- restart
- manualne prekontroluj slozka, a odstran:
A, C:\ATI (slozka s balicky instalatoru)
B, Program Files\ATI
C, Program Files\ATI Technologies (ktera by mela byt i prazdna, je to slozka Catalystu)
- znovu Ccleaner - registry
- restart
...a teprve nyni instaluj 9-12
postupoval jsem podle vašeho návodu...
vše nešlo skvěle, protože někde něco nešlo odstranit úplně....
ale zkoušel jsem ty ovladače 9.12 verzy a napsalo to po instalaci, že nebude to fungovat správně a at si seženu příslušné ovladače k této grafice něco takového to napsalo...pak jsem zkoušel nainstalovat z CD ovladače, co jsem dostal před 2 roukama při zakoupení a napsalo to to samé s tím, že mě to pustilo do CCC, ale nic nastavovat jsem nemohl...takže jsem dal obnovit systém a jsem tam kde jsem byl
když mrknu do složky C:\ATI, tak tam je akorát složka Support a v ní další podsložky, ale zabírají 0 bajtů....divné
vše nešlo skvěle, protože někde něco nešlo odstranit úplně....
ale zkoušel jsem ty ovladače 9.12 verzy a napsalo to po instalaci, že nebude to fungovat správně a at si seženu příslušné ovladače k této grafice něco takového to napsalo...pak jsem zkoušel nainstalovat z CD ovladače, co jsem dostal před 2 roukama při zakoupení a napsalo to to samé s tím, že mě to pustilo do CCC, ale nic nastavovat jsem nemohl...takže jsem dal obnovit systém a jsem tam kde jsem byl

když mrknu do složky C:\ATI, tak tam je akorát složka Support a v ní další podsložky, ale zabírají 0 bajtů....divné
-
- Pohlaví:
Ty slozky jsou trochu zavadejici, rozepis ti je...
1, C\ATI - podslozka SUPPORT > podslozka nazvu ovladace 9-12 plna dalsich pod-slozek, kde se instalacni balik prave aktualizovane verze - obr.1

2, ProgramFiles\ATI - podslozka CIM plna dalsich pod-slozek - obr. 2
3, ProgramFIles\ATI - podslozka ATI.ACE plna dalsich pod-slozek - taktez obr. 2

Add. 1-3 (?.. ktera slozka je prazdna);
- kdyz by se nevyinstaloval Catalyst, tak slozka ATI Technologied by byla prazdna, prestoze v Prgoramech by jdi videl ATO Catalst Instal Manager
- ale je-li prazdna C\ATI... tak vubez nedoslo k instalaci:
A, poskozeny ovladac, spatne stazeny/n. instalovany
B, instalator udelal ''chybu''
1, C\ATI - podslozka SUPPORT > podslozka nazvu ovladace 9-12 plna dalsich pod-slozek, kde se instalacni balik prave aktualizovane verze - obr.1

2, ProgramFiles\ATI - podslozka CIM plna dalsich pod-slozek - obr. 2
3, ProgramFIles\ATI - podslozka ATI.ACE plna dalsich pod-slozek - taktez obr. 2

Add. 1-3 (?.. ktera slozka je prazdna);
- kdyz by se nevyinstaloval Catalyst, tak slozka ATI Technologied by byla prazdna, prestoze v Prgoramech by jdi videl ATO Catalst Instal Manager
- ale je-li prazdna C\ATI... tak vubez nedoslo k instalaci:
A, poskozeny ovladac, spatne stazeny/n. instalovany
B, instalator udelal ''chybu''
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2193
-