Po spuštění nenajede ani BIOS

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

BioHazzard
nováček
Kontaktovat uživatele:

Po spuštění nenajede ani BIOS

Příspěvek od BioHazzard »

Zdravicko, mam temesr podobny problem, jen s tim, ze mi nenajade ani BIOS a ani se nerozsviti monitor.

Zkousel jsem vyndat byterku, nechal jsem ji nejakou chvilku venku, nic. Vytahnout baterku, prehodit clr_cmos, vyndal pameti, monitor nechal na integrovane grafice, nechal jsem jenom HDD kde je OS a porad nic. Jenom se tocili vetraky, ale HDD nenajizdel. HDD jsem zkosel zapinat jenom ke zdroji a sel v pohode, tak jsem vytahnul CPU, dal z5, zapnul pc. HDD nakonec najel, ale prestal se tocit vetrak na CPU, pres sys_fan jel v pohode, jinak vse pri starem.

kontroloval jsem i kondiky, ale vypadaji ok, prach zmiznul po vycisteni, tak zacinam uz zoufat, jestli koupit novy pc bo se s nim da jeste neco delat

ZD mam gigabyte GA-K8VM800M, GK nvidia fx5200, zdroj nevim co to je zac(ma ale 350W)

Vítám Tě na Pc-help! Přečti si laskavě pravidla a příště se jimi řiď. Tvůj dotaz vložen samostatně pod upraveným názvem. Vždy si založ vlastní téma i když máš dojem, že se jedná o stejný problém! Děkuji za pochopení! Pic
guest

Re: Po spuštění nenajede ani BOIS

Příspěvek od guest »

Možný problém se zdrojem. Máš možnost zkusit jiný? Ještě bych to zkusil spustit bez HDD, jen integrovanou grafiku, 1 RAM - co to bude tropit.
BioHazzard
nováček
Kontaktovat uživatele:

no podle me to zdrojem nebudue, proteze HDD, zrojovy vetrak a pridavny vetrak zapojeny rovnou ke zdroji jede...
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Ventilátoru je jedno a rozběhne se i když místo 12V má jen např. 10V. Jedno to ovšem není základní desce, procesoru atd. Co jsi naposledy měnil V PC před touto závadou. Jestliže máš v PC alespoň 2 paměti nech vždy ve slotu nejblíže procesoru jen jednu paměť a skus spustit PC alespoň do BIOSu. Postupně tak vyzkoušej všechny paměti. Paměti měň při vypnutém PC a pozor na statický el. náboj, ať si je neodpravíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Když se dívám na název vlákna, tak mi taky nenajíždí BOIS. Pomoc :lol:

Když nenajede BIOS, je to nepochybně hardwarová záležitost ...

// Název je upraven ;)
// mike007
jaojao
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od jaojao »

Vypadá to na prkno (desku), :D , nehavarovalo ti to těsně před tím, neseklo se to?
(pro X - on tě někdo Picne :lol: )
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
BioHazzard
nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Po spuštění nenajede ani BIOS

to pic: na statiku davam pozor porad(jsem vystudovany elektrikar:-) ), jeste jak odpojim napajeni, tak pri vypnutem pc, zmacknu zapinani pc a jeste i tak chvilku cekam. Kdyz jsem zkousel zapnout HDD, tak mi sel i DVDromka, to je taky na 12V, ne?

v PC jsem nic nemenil, jenom jsem ho cistil od prachu, ale daval jsem na vse pozor a delal vse opatrne... Jak jsem vse dodelal a zapojil, tak to zacalo blbnout. Je mi to zahadou, jeste vyzkousim ty pameti, ale pochybuju, ze to neco vyresi. Bud to buse procesor nebo deska :-( Bohuzel socket 754 se uz nevyrabi :-(
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Čím jsi čistil ten prach? Vypadá to dle výsledku na vysavač ...
BioHazzard
nováček
Kontaktovat uživatele:

v plicich vysavac nemam :-) Nevite cim by to mohlo byt? Jestli deskou bo PCU? :huh:
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Plíce? Tak to čištění nestálo za nic (jednou jsem to porovnal se sprejem na stlačený vzduch a výsledek je zcela nesrovnatelný) a ještě jsi něco odpálil. Nebo vytáhl nějaký kablík. A možná obojí ...
d1amond
člen HW spec týmu

Příspěvek od d1amond »

Mechanika, HDD a další zařízení mají samostatnou větev zdroje, oddělenou od větve napájení desky a CPU. Jediné co můžeš, je odzkoušet jiný zdroj (je to nejlevnější a nejpříhodnější varianta).Pokud se stav nezmění, zbývá jen deska nebo CPU.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
BioHazzard
nováček
Kontaktovat uživatele:

Plice byly po ruce :-D

Jinak ten zdroj budu muset odzkouset, az prijedu z prace, coz je az za tyden :-(
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BIOS vs.RAM
    od Stenatko » » v Problémy s hardwarem
    11 Odpovědi
    6977 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Stenatko
  • Konfigurace RAM v BIOS, nenabootuje se
    od jxdm » » v Problémy s hardwarem
    2 Odpovědi
    27940 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Zivan
  • Spuštění PC
    od Elbeckho » » v Problémy s hardwarem
    11 Odpovědi
    12134 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Kminek
  • Chybová hláška your device ran into a problem and needs to restart při spuštění pc
    od nevim1050 » » v Vše ostatní (hw)
    15 Odpovědi
    101007 Zobrazení
    Poslední příspěvek od nevim1050

Zpět na „Problémy s hardwarem“