Ahoj.
V krátké době jsem vystřídal 3 grafické karty.
Počítač do doby než jsem byl nucen vyměnit Nvidia GeForce 6800GT za starší Nvidiu z 2jkové řady. Po výměně se rychlost PC rapidně snížila(tak na 25% rychlosti co byla před tím) Nemyslím tím jen grafické úlohy, ale jako rychlost startování Windowsů(Mám Win 7), načítání aplikací trvá někdy i více jak 2 minuty atp.
Zprvu jsem si myslel že to je nevýkonnou kartou, tak jsem nad tím nějak nepřemýšlel. Za týden sem si koupil novou ATi Radeon HD 4350, přesněji GIGABYTE R435OC-512I. Počítač po nainstalování ovladačů jel pomalu pořád(U her se ale výkon o něco málo zvýšil oproti Nvidie z dvojkový řady) Avšak nijak to nepomáhá, jestl ivám běží WoW na 8 fps nebo na 4.
Začal sem se vrtat v PC. Jako první sem samozřejmě odstřihl PC od netu a restartoval PC, jestli něco nezahlásí NOD. Nic nehlásol tak sem dál kompletní průzkum antiviráčem. Našlo to jen nějakýho trojana zabalenýho v raru(Ten rar sem ještě neotevřel). Další na řadě byla defregmentace. Pak jsem otestoval HDD. Pohybuje se na 63MB/s až 67MB/s takže ze problém s řadiči nebude.
Ještě mi zbývají otestovat paměti.
Taky mě napadlo že by to mohlo být nedostatečným zdrojem(Vzhledem k tomu že to dělalo na té starší kartě).
Taky mě napadlo jestli to nemůže být Systémem, jestli nepotřebuje přeinstalovat po přidání nové karty, ale nechce se mi to reinstalovat, především proto že nevím kde mám zastrčený instalačky atp.
Karta chce 400W zdroj minimálně, já mám 350W(na cestě je 500W) Jenže to by se s nedosattečným napájením nespustla vůbec a př zátěži by hlásila omezení výkonu. Ani jedno z toho nenastalo.
Sestava:
Zdroj: 350W Fortron
Procesor: 3,2GHz Pentium IV
Grafická karta: GIGABYTE R435OC-512I
Paměti: 1,5GB RAM
HDD: 500GB S-ATA 6200rpm
Deska: Nějaká MSI
Problémy po instalaci nové grafické karty.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problémy po instalaci nové grafické karty.
Odinstaloval jsi před instalací nové GK staré ovladače k jiné kartě? Jinak to může dělat podobné problémy. Pro jistotu udělej kontrolu a čistku registrů a PC programem Ccleaner. Ke zjištění, zda nemáš nezvaného hosta použij třeba Mwav.exe.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak samozřejmě že jsem odinstaloval. Při instalaci nových ovladačů se odinstalovali sami(PC se pak resetl a provedl instalaci nových ovladačů)
Tak já nejdřív otestuji Hardware a pak když tak software. Ale nejednoduší řešení je přeisntalovat systémy a sformátovat disk. Sice to je práce na delší čas, aspoň se pak člověk nemusí rozčilovat nad rozhašenými registry atp.
Testování pamětí pustím v noci, páč to trvá. Avšak v Everestu hlásí normální rychlost na DDR II.
EDIT: Tak to vypadá že odešli paměti. Po kratším testu paměti měli latenci 477.2ns (V porovnání s DDR133 a slaboučkým procesorem na druhém PC má latenci 371.9ns) NAvíc CPU běží furt na 100%, což může dělat vir, to by nebyl problém. Takže to vypadá že budu muset ještě otestovat rychlost slotů, když tam hodim starší DDR a uvidíme jestli to je slotem nebo paměťama. Co sem se díval měl bych mít latenci okolo 127ns.
Tak já nejdřív otestuji Hardware a pak když tak software. Ale nejednoduší řešení je přeisntalovat systémy a sformátovat disk. Sice to je práce na delší čas, aspoň se pak člověk nemusí rozčilovat nad rozhašenými registry atp.
Testování pamětí pustím v noci, páč to trvá. Avšak v Everestu hlásí normální rychlost na DDR II.
EDIT: Tak to vypadá že odešli paměti. Po kratším testu paměti měli latenci 477.2ns (V porovnání s DDR133 a slaboučkým procesorem na druhém PC má latenci 371.9ns) NAvíc CPU běží furt na 100%, což může dělat vir, to by nebyl problém. Takže to vypadá že budu muset ještě otestovat rychlost slotů, když tam hodim starší DDR a uvidíme jestli to je slotem nebo paměťama. Co sem se díval měl bych mít latenci okolo 127ns.
Takže PC prošel kompletním testem.
Nezdá se mi to.
CPU je vytížen stále od zapnutí PC na 100%, paměti též. Zapnout firefox trvá až 5 minut.
PC jsem pproklepl antiviráčem a i doporučovaným software... nic.
Zjistil jsem že nemám řadiče na desku, ale předtím to jelo normálně. Zkouším najít ovladače, ale nikde na tuto desku nemůžu najít.
Otestoval jsem jen čistě grafiku a ta jede nádherně.
Nezdá se mi to.
CPU je vytížen stále od zapnutí PC na 100%, paměti též. Zapnout firefox trvá až 5 minut.
PC jsem pproklepl antiviráčem a i doporučovaným software... nic.
Zjistil jsem že nemám řadiče na desku, ale předtím to jelo normálně. Zkouším najít ovladače, ale nikde na tuto desku nemůžu najít.
Otestoval jsem jen čistě grafiku a ta jede nádherně.
Podle mě to může být i virem sice jsi to projel antiviráčem a různými softy ale nemuselo to nic odhalit.
Ovladače by měli být na CD dodané s deskou.A ty paměti jsi zkoušel vyndat či vyměnit?
Ovladače by měli být na CD dodané s deskou.A ty paměti jsi zkoušel vyndat či vyměnit?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak jsem ještě neslyšel, že by se něco odinstalovalo samo od sebe. To jen na okraj. Jinak zkontroluj PC programem Mwav.exe - nalezne všemožné problémy, ale neopraví. Víš pak na čem jsi. Po spuštění toho programu jej aktualizuj, pak zaškrtni Hledat spyware a spusť kontrolu. V okně programu se zobrazí nalezené problémy a ty sem zkopíruj. Program je v češtině.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Mvavem sem to projel nic. Jen pár chybek v registrech.
Problém je v tom že na starším PC mám DDR paměti tu mám DDR2. Nemám jak otestovat jestli se nerozbyli. Podle mě to bude buď nějakej hnusnej hackerskej spyware nebo Winy. Každopádně reset natvrdo biosu, odpojení mechaniky, odpojení internetu a formátování by mělo zjistit jestli to bylo winama nebo virem. Mám neblahé zkušenosti že některé vry se zavrtávají do biosů nebo do registrů, odkud se při spuštění jakékoliv aplikace. odkud se znovu obnoví.
Problém je v tom že instalační CD od desky nemám, mám ji od kamaráda co PC opravuje.
Je možný že se něco rozesralo ve Winech. Zkusím zálohovat na druhý disk soubory a nějak zachránit části registrů a sformátuju disk a naisnatluju winy znova. Pak se ozvu jak to dopadlo.
Problém je v tom že na starším PC mám DDR paměti tu mám DDR2. Nemám jak otestovat jestli se nerozbyli. Podle mě to bude buď nějakej hnusnej hackerskej spyware nebo Winy. Každopádně reset natvrdo biosu, odpojení mechaniky, odpojení internetu a formátování by mělo zjistit jestli to bylo winama nebo virem. Mám neblahé zkušenosti že některé vry se zavrtávají do biosů nebo do registrů, odkud se při spuštění jakékoliv aplikace. odkud se znovu obnoví.
Problém je v tom že instalační CD od desky nemám, mám ji od kamaráda co PC opravuje.
Je možný že se něco rozesralo ve Winech. Zkusím zálohovat na druhý disk soubory a nějak zachránit části registrů a sformátuju disk a naisnatluju winy znova. Pak se ozvu jak to dopadlo.
Tvle, takhle sem se ještě nenadřel s přeinstalací. Zálohování dat... děs
Samotné formátování? No taky děs. Pak se mi to konečně podařilo nahodit, ale pro změnu ty moje ovladače na desku, síťovku, grafiku... prostě mazec. Vždycky mi to skape na síťovce, se zasekne PC a resetne se. Pak naskočí akorát černá obrazovka s šipkou. NA grafických ovladačích(přímo od výrobce) se pro změnu zhorší výkon a začne se PC sekat. Tak to vypadá že deska je nějaká nabořená. Asi si koupím novou. Teď sem to po dní moření uplně ansranej hodil ke kamošovi, co dělá do komplů. Tak uvidíme jak si stím poradí on.

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj zda nejsou kondenzátory na MB vytečené nebo nafouklé.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2462
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19