Kolega chce, abych mu provedl Upgrade Visty Bussines na Win7 Premium a abych mu přerozdělil HDD 250 GB na 2 "rozumně" veliké oddíly.
Rozumně veliké píši proto, že v jeho notebooku Lenovo TP R500 s čast. předinstal. OS Vista má HDD tuto skladbu:
C - SW-Preload = 211,89 GB
Q - Lenovo = 19,54 GB
S - SERVICEV003 = 1,46 GB
Kolega by chtěl nově původní odd. C přerozdělit na oddíl o velikosti třeba 60 GB /C/ a na oddíl D o cca 151 GB.
Předpokládám, že po přeinstalaci, po přechodu na Win7, že tento OS bude již cele soustředěn do složky C a že by nemělo být problémem zmenšení původního odd. C /cca 212 GB/ na menší oddíl + vytvoření nového odd. D.
No a mě by zajímal zajímal váš názor na to, zda po Upgrade Visty na Win7 půjde provést toto přerozdělení /jednoduše/ na př. pomocí nástroje Windows, který je součástí služby Správa disků ...
Tento postup byl popsán v PC radách č. 17/2009
Nebo bude třeba provést toto přerozdělení nějakým jiným programem a ... a lze také očekávat nějaké další problémy ???
Velké díky za názory a za doporučení :-)
Přerozdělení HDD po upgrade Visty na Win7
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přerozdělení HDD po upgrade Visty na Win7
Díky za vaše názory a za doporučení ... !!! ???
A pro úplnost uvádím výsledek mého snažení, kterým byla přeinstalace notebooku Lenovo Thinkpad R500 a to z Visty Business na Win7 Premium = jedná se o notebook ne již mladého pána - nadělil si ho k loňské 80-tce.
Dopadlo to takto:
- Upgrade samozřejmě nešlo provést = rozdílnost verzí Visty a Win7, takže byla provedená čistá instalace Win7, která byla bezproblémová.
- Přáním majitele notebooku bylo rozdělit jediný oddíl HDD /220 GB/ na 2 ... využil jsem k tomu nástroje, služby ve Správě disků Win7 ... bohužel k značné blokací prostorů na C - velký "objem GB" má i složka Windows.Old - umožnil program vytvoření dalšího oddílu /D/ jen o velikosti pouhých cca 33 GB, není to moc, ale lepší, než nemít kromě C žádný další oddíl na HDD.
- Po nainstal. min. počtu programů potřebných pro začátek využívání PC jsem zjistil ve Správci zařízení, že nejsou, že chybí ovladače pro Řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI ... v důsledku toho nejde tlačítky na panelu notebooku ovládat hlasitost zvuku ... ale jen "ručně" přes vstupy v Ovládacích panelech ... tam je také služba pro řešení podobných problémů, která mě dovedla až na str. technické pomoci Mikrosoftu ... ale tamní obsáhlý popis je jen v angličtině a tak majitel notebooku má za "domácí úkol" přeložit text zmíněných doporučení a pak SNAD zjednáme nápravu ...
A pro úplnost uvádím výsledek mého snažení, kterým byla přeinstalace notebooku Lenovo Thinkpad R500 a to z Visty Business na Win7 Premium = jedná se o notebook ne již mladého pána - nadělil si ho k loňské 80-tce.
Dopadlo to takto:
- Upgrade samozřejmě nešlo provést = rozdílnost verzí Visty a Win7, takže byla provedená čistá instalace Win7, která byla bezproblémová.
- Přáním majitele notebooku bylo rozdělit jediný oddíl HDD /220 GB/ na 2 ... využil jsem k tomu nástroje, služby ve Správě disků Win7 ... bohužel k značné blokací prostorů na C - velký "objem GB" má i složka Windows.Old - umožnil program vytvoření dalšího oddílu /D/ jen o velikosti pouhých cca 33 GB, není to moc, ale lepší, než nemít kromě C žádný další oddíl na HDD.
- Po nainstal. min. počtu programů potřebných pro začátek využívání PC jsem zjistil ve Správci zařízení, že nejsou, že chybí ovladače pro Řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI ... v důsledku toho nejde tlačítky na panelu notebooku ovládat hlasitost zvuku ... ale jen "ručně" přes vstupy v Ovládacích panelech ... tam je také služba pro řešení podobných problémů, která mě dovedla až na str. technické pomoci Mikrosoftu ... ale tamní obsáhlý popis je jen v angličtině a tak majitel notebooku má za "domácí úkol" přeložit text zmíněných doporučení a pak SNAD zjednáme nápravu ...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přerozdělení HDD po upgrade Visty na Win7
Zkoušel si Windows Update?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 9609
-
od Kadel33
Zobrazit poslední příspěvek
14 črc 2024 21:41