Základní deska K.O ??
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
pablomaldini
- nováček
Základní deska K.O ??
Před časem mi po PC po startu přestal detekovat v biosu postupně druhý HDD, potom DVD mechaniku. Vše odpojeno - vyzkoušeno jinde - HDD O.K., DVD mrtvá. PC se postupně častěji kousalo, po restartu někdy až na druhý pokus naběhlo ovšem znatelně pomalejší. Později po připojení fotoaparátu (olympus fe130??), zásek, pomohl pouze restart, ale již bez spuštění. Následovala kontrola všeho možného - kabely, připojení, RAM, floppy, disk - vše funkční na druhém PC. Několikrát restart - vždy pouze úvodní obraz s info o paměti - vše O.K. a když má začít načítat disk - konec. Do biosu se nedostanu - opět zásek. Po restartu biosu na desce,,baterka, kabely atd., vypsáno "FATAL ERROR" a opět pouze pípne a nic. Klávesnice Ctrl+Alt+Delete nefunguje. Nejsem znalec, můj typ deska v háji?
Konfigurace - Asus P4P800-MX, Intel Celeron 2,6Gb, Ram A-Data 1Gb DDR 400, HDD WD400 40Gb, grafika+zvuk integ na desce.
Poraďte co stím, popř. čím nahradit desku při použití stavajících komponent. Díky
Konfigurace - Asus P4P800-MX, Intel Celeron 2,6Gb, Ram A-Data 1Gb DDR 400, HDD WD400 40Gb, grafika+zvuk integ na desce.
Poraďte co stím, popř. čím nahradit desku při použití stavajících komponent. Díky
- Stene
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Re: Základní deska K.O ??
Jak to tak popisuješ, může se také jednat o vadný zdroj. Jakej zdroj máš (značka + watáž)
Píšeš, že PC při náběhu než zatuhne, tak pípne. Jaké je to pípnutí - jedno krátké, či jiné?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
pablomaldini
- nováček
Pípnutí je klasika jednou krátce, beze změny oproti dřívějšímu.
Zdroj 300W, typ EC300x, --- je fakt že přestal chladit větráček, a někdy bylo cítit něco jako kabely ale myslel jsem že to bude ta DVD mech.
Zdroj jsem měl venku a není tam nic vidět, že by bylo spáleno.
Ještě na tý desce je taková dioda - svítí zeleně , pokud by bylproblém měl by svítit jinak??
Zdroj 300W, typ EC300x, --- je fakt že přestal chladit větráček, a někdy bylo cítit něco jako kabely ale myslel jsem že to bude ta DVD mech.
Zdroj jsem měl venku a není tam nic vidět, že by bylo spáleno.
Ještě na tý desce je taková dioda - svítí zeleně , pokud by bylproblém měl by svítit jinak??
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Zkus jiný zdroj. I kdyby si ten zdroj měl rozebraný tak že není nic poškozeného vidět, ještě nic neznamená...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Stene
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Dioda buď svítí a nebo nesvítí.. Barvy nemění..
Vyměň zdroj..
Vyměň zdroj..
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
2 Stene to není tak docela pravda: http://internetovy-obchod.msbox.cz/elek ... 32-c-3442/" onclick="window.open(this.href);return false;
Každopádně je to signál že do desky jde spouštěcí napětí, ale to může být v pořádku a zdroj přitom vadný...
Každopádně je to signál že do desky jde spouštěcí napětí, ale to může být v pořádku a zdroj přitom vadný...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
pablomaldini
- nováček
Zkusím ten zdroj, zatím díky, dám vědět jak to dopadlo.
-
pablomaldini
- nováček
Zdroj bude funkční, nezkoušel jsem. Po připojení jiného zdroje (350W) ATX nový, po druhém restartu jsem se dostal do BIOSu, HDD nenalezen, odpojena FDD mechanika, restart a už nic. Ani nepípne, černý monitor. HDD to nepřežil - deska kouř a konec. Pokud seženu ten samý typ desky toho disku a vyměním - mám šanci zachránit data??
- Stene
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Těžko se budou dostávat data z harddisku, ze kterého šel kouř :(
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Pokud není poškozený i motorek nebo hlavičky, pak tu šance je, horší bude sehnat správnou elektroniku.pablomaldini píše:Zdroj bude funkční, nezkoušel jsem. Po připojení jiného zdroje (350W) ATX nový, po druhém restartu jsem se dostal do BIOSu, HDD nenalezen, odpojena FDD mechanika, restart a už nic. Ani nepípne, černý monitor. HDD to nepřežil - deska kouř a konec. Pokud seženu ten samý typ desky toho disku a vyměním - mám šanci zachránit data??
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 6332 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od viktorsavo
-
- 29 Odpovědi