Politý notebook
Politý notebook
Zdravím všechny, povedla se mi (spíš našemu úžasnému zvířátku) taková skvělá věc, převrhnul flašku s jemně ochucenou vodou přímo na můj notebook HP Pavilion dv6-1420ec. Problém je v tom, že nevím, jak dlouho byl notebook "pod vodou", vytelklo tak čtvrt litru. Když jsem přišla, na displayi mi to psalo, ať něco zkontroluju, ale jelikož jsem si rychle všimla, že je ntb pod vodou, okamžitě jsem zapomněla, co mám zkontrolovat, vypojila napájení, vypla noťas a začla jsem ho rozebírat a vysoušet... Teď je "mrtvej" a hned ráno ho povezu na pohotovost, ale chci se Vás zeptat, kolik mu dáváte naděje? Asi žádnou, co? V háji je to, že nevím, jak dlouho byl mokrej, než jsem ho začala "zachraňovat"... A nejhorší je, že je asi 14 dní starej, jsem na prášky... Předem mockrát dík všem ochotným 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Politý notebook
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Co všichni s tou elektronikou děláte?
Jedna utopí notebook sladkou vodou a druhá zase mobil v záchodě
Nech jej pořádně vysušit. Klidně i týden a víc. Pokud byla ta voda sladká, tak pak bude trochu lepit, ale tak hlavně aby chodil. Hlavně sušit bez baterky, protože ta taky dodává napětí do notebooku. Takže ji vyndat a sušit a sušit a lze použít i fén. Dokud nebudu 100 % jistý, že je perfektně suchý, tak jej nesmím zapnout!
Tady se řeší podobné téma akorát s mobilem.
Co všichni s tou elektronikou děláte?

Tady se řeší podobné téma akorát s mobilem.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Jen jestli to nebyla slivovice (a ne voda), to by byl hotovej, viz podobné vlákno ... 

Paráda, jsem ráda, že v tom nejsem sama...
No suším suším, ale hrozně se bojím, že už je pozdě, že už je dávno vyskratovanej a nevím co všechno... Zítra ho stejně naložím a odvezu a budu pevně doufat, že s tím něco vykouzlej :(

Ne, byl to ten normální klasickej "šumák" a byl fakt hodně málo koncentrovanej... Vodku si většinou do petky nenalejvám 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No oni s tím v servisu neudělají nic jiného než že to vysuší
Pokud je 14 dní starý, tak bych ještě týden tomu sušení dal a pak až šel do servisu

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Pohlaví:
Já bych ho nikam nevozil ale opravdu ten týden počkal než to vyschne. Pochybuji že se tím v servisu budou nějak více zabývat, ale ?
memphisto mne předeběhl
memphisto mne předeběhl

Naposledy upravil(a) guest dne 10 bře 2010 22:15, celkem upraveno 1 x.
Zdravější už je obyčejná voda z kohoutku, do těch supermarketových přidávají dusičnany a podobné svinstvo nad limity ...
Myslela jsem, že to třeba vyčistí nebo něco... A hlavně, že mi řeknou, jestli je po něm nebo ne, 14 dní to nevydržím, jsem z toho fakt na větvi... :( Takže myslíte, že ho tam nechaj 14 dní sušit? I po tom, co jim řeknu, že nevím, jak dlouho byl pod vodou? Zapnutej...
Mám pocit, že mi zrovna nabídnou pár stovek za náhradní díly...

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi přišla a byl pod vodou a šel, tak se voda do nejkritičtějších míst nedostala.
to X: co to má společného s tématem?
to X: co to má společného s tématem?

No jenže já jsem se ho jako správná blondýna v tý panice po vypnutí pokusila zapnout (to bych sem vůbec neměla psát, ale dozvěděla jsem to až po pročítání diskuzí), začlo to v něm tak divně chrčet, vypadalo to, že startuje, ale display se nerozsvítil... No tak jsem ho zas rychle vypnula a začala sušit... :) Nenadávejte mi do dylin, už dobře vím, že k nim patřím 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Sušit, sušit a sušit. Nic jiného ti teď nepomůže. Nejlepší by bylo i sundat spodní kryt pro lepší proudění vzduchu, ale je ještě nový a asi tam bude plomba proti demontáži 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2509
-
od Kaspo
Zobrazit poslední příspěvek
22 říj 2024 09:47