Ahoj. Potřeboval bych poradit s tímto: Po restaru pc v počítači něco 4X cvakne - přitom bliká modrá kontrolka na desce, (asi 20s), pak teprve restartuje, a v menu - Avard Bios, se mi objevilo toto (předtím tam nebylo) - CPUID 00010676, Patch ID 060c....
Poté začne nabíhat Windows, ale skončí to černou obrazovkou a nic se neděje... Windows naběhne jen někdy (náhodou?) - málo kdy.
Zkoušel jsem v Biosu měnit různý nastavení, i defaultní, ale nemělo to na nic vliv. Windows je čerstvě nainstalovaný.
Nevíte čím by to mohlo být ?
Díky....
Win.7 64
Core 2 8500
4 Gb ram
Hdd 500 Gb
Nenaběhne Windows
Re: Nenaběhne Windows
nabehne ti to v nouzovem.
Mishpok píše:Ahoj. Potřeboval bych poradit s tímto: Po restaru pc v počítači něco 4X cvakne - přitom bliká modrá kontrolka na desce, (asi 20s), pak teprve restartuje, a v menu - Avard Bios, se mi objevilo toto (předtím tam nebylo) - CPUID 00010676, Patch ID 060c....
Poté začne nabíhat Windows, ale skončí to černou obrazovkou a nic se neděje... Windows naběhne jen někdy (náhodou?) - málo kdy.
Zkoušel jsem v Biosu měnit různý nastavení, i defaultní, ale nemělo to na nic vliv. Windows je čerstvě nainstalovaný.
Nevíte čím by to mohlo být ?
Díky....
Win.7 64
Core 2 8500
4 Gb ram
Hdd 500 Gb
možná bych zkusil clear cmos, ale radši počkej na zkušenější :)
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Vrat BIOS do tovarneho nastaveni a pak skus to spustit aspon v nouzovem režimu. Jesli to nepujde tak skus zase nahrat OP system.
Ale nouzový režim mi nepomůže, já se můžu dostat do Windows (ale tak 1 za hodinu), většinou to nejde.
Bios mám v továrním nastavení, i čestvý OS...
Bios mám v továrním nastavení, i čestvý OS...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ten reset cmos.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pokud myslíš to tlačítko na desce CMOS (Gygabite Ep 45 Ds 4) tak to jsem taky zkoušel...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Každopádně to vypadá spíš na hw problém. Můžeš zkusit stáhnout ještě liveCD linuxu a uvidíš jestli to bude dělat i tam
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak jsem zjistil, že to má nějakou spojitost s grafickou kartou - když ji vytáhnu ze slotu, tak počítač naběhne normálně, když ji tam vsadím, začne po startu u ní blikat modrá kontrolka, střídavě s kontrolku u procesoru (+cvakání)....
Většinou to ale pak skončí u loga načítání Windows - pak přestane hrabat i HDD...
Tak nevím
Většinou to ale pak skončí u loga načítání Windows - pak přestane hrabat i HDD...
Tak nevím

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš třeba na zkoušku ještě jednu doma nebo u kamaráda?
\\ Jak již bylo psáno - ten nouzák najede vždycky v poho nebo má taky "výpadky"
\\ Jak již bylo psáno - ten nouzák najede vždycky v poho nebo má taky "výpadky"
Tak to bohužel nemám druhou, a moji kámoši mají jen starý komply s grafikama s AGP, takže to nezkusím 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2801
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
30 lis 2024 16:21