Nejde mi zapnout PC, pouze se točí větrák Vyřešeno
Nejde mi zapnout PC, pouze se točí větrák
Dobrý den, Nedávno sem se rozhodl že si do PC přidám jeden Hard disk navíc, tak sem musel odpojit pár drátů aby sem tam ten disk dostal. Mám PC ještě z roku 2005 (značky BARBONE) takže mám v bedně takový ty kšandovitý zběrnice který tam zabírají nejvíc místa a hrozně blbě se odpojují ze základový desky. No tak sem to odpojil (pouze zběrnici od Diskety) a doslova sem tam narval ten Hard disk protože to bylo nějak těsný
. A pak sem ktomu připojil další SATA a jestě ten druhej drát (teď nevim jak se menuje). No a jak sem tam narval den disk, tak se z toho jeho okraje odřely takový ocelový piliny (myslím částečně že je broblém právě v tom) no tak sem to odfoukl a někam to zapadlo. Když tam ten disk byl, tak sem z5 zapojil ty kšandy od Diskety, pak tam byly vlastně 2 Hard disky nad sebou s malou mezerou mezi nima. Když sem to všechno zapojil z5 tak sem si řekl že už to vypadá že je všechno OK, tak sem ten PC zapl. PC jel uplně v pohodě během 14 sekund naběhl OS (Windows XP) jako obvykle. Ale když sem se po 15 minutách práce na pc podíval na displej vepředu a přepl sem to na teplotu HDD, měl ten hlavní disk teplotu 47 °C a pořád se zvyšovala. Tak sem oddělal boční kryt aby to líp větralo. Jenom chci dodat že ten nový Hard disk se chytl dobře a mohl sem po naformátování na něj zapisovat data. Ale když sem si všiml rychle stoupající teploty hlavního Hard disku vypl sem PC a šel sem si koupit takový ty železa který se namontují na disk aby se dal dát tam kam patří další CD mechaniky. No tak sem zase odpojil tu nehorázně blokující kšandu od Diskety a po vypojení SATA a toho druhýho drátu sem ten disk vyndal (přitom sem trochu drbl do Grafické karty), namotnoval sem na něj ty železa, odpojil sem od DVD mechaniky drát na etriku abych se tam dostal a dal sem nahoru ten disk kam se davaj další CD mechaniky. Potom sem o5 zapojil kšandu od Diskety. Ale když sem chtěl zapoji SATA a ten druhej drát Blokovala mi naopak ještě větší, prostorovější a votravnější CD-mechaniková kšandovitá zběrnice. Tak sem ji trochu ohnul abych tam dostal ty dráty. Později sem zjistil že to můžu provlíct jinudy tak sem tu kšandu zase srovnal do původní polohy. Když sem si byl jist, že je všechno zapojený (kšandy, SATA, To co tam přivadí tu eletriku ne od Hard disku, a ten druhej drát od Hard disku), zapl sem PC. Ale po zapnutí se akorát roztočil větrák, roztočil se Hard Disk (ten hlavní) na Monitoru se nic neoběvilo (zůstal No signal). A DVD mechanika furt dokola cvakala jako kdyby v ní bylo zaseklý CD nebo DVD ale nic v ní nebylo a navíc nešla otevřít ani tlačítkem, ani špendlíkem (ne že by byla zaseklá ale prostě jak se začala otevírat ten PC si ji zase zavřel a furt dokola NEPRAVIDELNĚ cvakala. Jediný co sem mohl dělat je Déle držet Tlačítko POWER abych to vypl. Už sem prozkoumal všechno: Kšandy, SATA, Ten druhej drát od Hard disku, Ty dráty co vedou eletriku, Profoukl sem kompresorem celej PC kdyby tam náhodou někde zůstala nalepená ta pilina z boku to disku když se odřel, Skoušel sem i odpojit ten Novej Hard disk aby to bylo jako v původnim stavu, díval sem se po základový desce jestli někde nepraskl nějaký tištěný spoj u těch míst kde se tak blbě zapojujou ty kšandy, Prostě sem skoušel uplně všechno i dočasně odpojit DVD mechaniku a pořád to samý: Po zapnutí se akorát roztočí větrák a Hlavní Hard disk. ale na Monitoru se neobjeví ani chyba, ani disk nic nenačítá, Prostě nic. Snad sem na nic nezamoměl a všechno sem tu napsal. Předem díky za odpověď ale myslím že tohle neopraví ani v servisu.

Re: Nejde mi zapnout PC, pouze se točí větrák
OT:
Dávám ti 1, za pěkný sloh

Dávám ti 1, za pěkný sloh

Musel sem to napsat takhle aby se mě lidi postupně neptaly nato, co sem tam zapoměl napsat.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepší bude když "vyrveš" všechny kšandy a kabely, aby si viděl co kam vede, nech zapojený jen MB, zkontroluj zda GK není poškozená a dobře sedí. Pak spusť PC zda naběhne, kdyby ne proveď Clear CMOS. Pokud naběhne BIOS začni postupně připojovat disky a mechaniky...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Píšeš, že jsi drbl do grafiky. Pokud ti monitor píše no signal, tak bych šel po grafice. Zkus ji vytáhnout a znovu zapojit. Případně, pokud máš MB disponující integrovanou grafikou, přepojit monitor na ni. BIOS nepípe?? a jestli ano kolikrát?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Předně vítej na fóru. Docela ses rozepsal - je to dobře, ale hoď to do odstavců, člověk se v tom množství textu ztrácí.
Tou zběrnicí máš na mysli kabel?

Z kama odpadly piliny?
"Druhý drát" je molex?

Udělej pro začátek to co radí El Diablo
Tou zběrnicí máš na mysli kabel?

Z kama odpadly piliny?
"Druhý drát" je molex?

Udělej pro začátek to co radí El Diablo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Píšeš, že jsi drbl do grafiky. Pokud ti monitor píše no signal, tak bych šel po grafice. Zkus ji vytáhnout a znovu zapojit. Případně, pokud máš MB disponující integrovanou grafikou, přepojit monitor na ni. BIOS nepípe?? a jestli ano kolikrát?
Dobře, skusim vytáhnout a zapojit Grafiku A PC mi nikdy nepípal, Kdyby náhodou pípal na CHIP sem zjistil kolik pípnutí co znamená.
Jo a jen tak kdyby se náhodou někdo ptal, moje grafická karta je NVIDIA GeForce 6600 protože se to koupilo v roce 2005, není to nejnovější.
Z kama odpadly piliny?
Z okraje Novýho Hard disku když sem ho dával těsně nad ten hlavní, odřel se o okraj plechu ve kterym ty disky drží.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus odpojit mechaniku CD/DVD od obou kabelů (kšandy a napájecí molex) a zkus spustit PC.
Edit: Nepřehodil jsi náhodou kšandy od disku a mechaniky CD/DVD?
Edit: Nepřehodil jsi náhodou kšandy od disku a mechaniky CD/DVD?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Nejde mi zapnout PC, pouze se točí větrák Vyřešeno
Problém vyřešen. Stačilo odpojit Kšandu od DVD mechaniky ze základový desky.
Díky moc všem za rady už PC jede jako dřív abe bez DVD mechaniky.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4661
-
od 4Lift
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4331
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw) - 3
- 3948
-
od Martab
13 črc 2024 21:01
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3982
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”