Dobrý den,
nedávno jsem spustil počítač a při běhu počítače bylo slyšet nepříjmené "vrčení". Zjistil jsem, že problémem je grafická karta - větrák. Větrák na grafické kartě se při startu na chvíly zastavil a "vrčení" přestalo, díky tomu jsem usoudil že je právě tím problémem..Grafická karta však fungovala normálně - obraz se zobrazoval bez problému. A tak se ptám jestli někdo neví co s tím, protože já v těchto záležitostech nemám moc přehled.
Grafická karta
ATI Radeon 3600
Děkuji
Větrák na grafické kartě vrčí.*
Větrák na grafické kartě vrčí.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 27 črc 2010 19:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s grafickou kartou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s grafickou kartou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Re: Větrák na grafické kartě vrčí.*
Vítej na fóru PC-HELP!
Jestliže větrák vrčí, pak do něj buď něco naráží, nebo je zanešený. V prvém případě odstraň viníka, v druhém případě vyčisti větrák.
Pokud by se větrák zastavil, očekávej po čase kolaps karty; mně takhle jedna kdysi odešla.
Jestliže větrák vrčí, pak do něj buď něco naráží, nebo je zanešený. V prvém případě odstraň viníka, v druhém případě vyčisti větrák.
Pokud by se větrák zastavil, očekávej po čase kolaps karty; mně takhle jedna kdysi odešla.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s grafickou kartou
Tím , že fungovala grafická karta bez problémů, myslíš tím , to, že se ukázala plocha, nebo to ,že sis "zapařil"
Věc má totiž ten háček, že pokud bude potřeba větší grafický výkon ( nejčastěji právě při hrách ) GK ti doslova schoří
Vidím v zásadě dvě možná řešení 1-GK je v záruce , pak řešit s prodejcem - reklamačním oddělením.
2- už v záruce není, tak tady je nutné vzít do ruky šroubovák - dosavadní větrák odmontovat a namontovat nový.
Já mám velmi oblíbený obchod GM Electronic ( http://www.gme.cz), ale určitě najdeš i jiné.
Snaž se vybrat pokud možno nějaký hodně podobný, ne-li stejný, ale v žádném případě ti to nemohu garantovat, že takový seženeš.
No a potom snad jen ho nějak namontovat zvenku a hold jednu pozici před GK oželet!
Jinak je možné zkusit takový ventilátorek rozmontovat a vyčistit a případně promazat, ale před tím tě musím varovat!
I když se považuji za velice šikovného a zručného, nejeden ventilator jsem při pokusu rozebrat k vyčištění doslova rozlámal

Věc má totiž ten háček, že pokud bude potřeba větší grafický výkon ( nejčastěji právě při hrách ) GK ti doslova schoří

Vidím v zásadě dvě možná řešení 1-GK je v záruce , pak řešit s prodejcem - reklamačním oddělením.
2- už v záruce není, tak tady je nutné vzít do ruky šroubovák - dosavadní větrák odmontovat a namontovat nový.
Já mám velmi oblíbený obchod GM Electronic ( http://www.gme.cz), ale určitě najdeš i jiné.
Snaž se vybrat pokud možno nějaký hodně podobný, ne-li stejný, ale v žádném případě ti to nemohu garantovat, že takový seženeš.

No a potom snad jen ho nějak namontovat zvenku a hold jednu pozici před GK oželet!
Jinak je možné zkusit takový ventilátorek rozmontovat a vyčistit a případně promazat, ale před tím tě musím varovat!

I když se považuji za velice šikovného a zručného, nejeden ventilator jsem při pokusu rozebrat k vyčištění doslova rozlámal

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
Re: Větrák na grafické kartě vrčí.*
Moc děkuji za ochotu, kterou nemohu na každém fóru očekávat. To že grafická karta funguje myslím tím, že se zobrazila plocha. Potom jsem počítač raději vypnul. GK v záruce už není ak se pokusím asi o druhou variantu. Ještě jednou díky za rady.
Re: Problém s grafickou kartou
34regulus píše:I když se považuji za velice šikovného a zručného, nejeden ventilator jsem při pokusu rozebrat k vyčištění doslova rozlámal
To já taky, ale taky se mi povedlo vyčistit větrák v napájecím zdroji.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Levný PC ke karte GTX 1660 Super
od michal84 » 11 dub 2025 15:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 35
- 7867
-