Ahoj,
dnes jsem taktoval procesor AMD Atlon X2 5200+ EE Brisbane na základní desce Asus M2N SLI Deluxe... Z původních 2,7GHz jsem vytáhnul 3,1GHz... Vše OK, bez pádu... Jen mě i přesně nastavení v BIOSu RAMky pracují podle CPU-Z na 400MHz místo 800MHz...
Nevíte někdo prosím proč?
Přetaktování -> ztráta MHz RAM Vyřešeno
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přetaktování -> ztráta MHz RAM
Neběží náhodou na 400Mhz, tzn. 800Mhz efektivně ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Teď nevim jak to myslíš...? Jedná se o A-DATA Extreme edition 800MHz... Tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801
Těch 800 MHz je efektivní frekvence,během jednoho cyklu je možno přenést dvojnásobné množství dat tudíž se frekvence jeví jako dvojnásobná
,čili 400 MHz je v pořádku.

Aha, to jsem vůůůbec, ale vůbec netušil... To je tahle u kterékoli paměti co je na trhu?
Díky za objasnění
Díky za objasnění

To nevím,ale tady u těch tvých je přímo napsáno že maj efektivní frekvenci 800 MHz 

DDR SDRAM (zkratka pro double-data-rate synchronous dynamic random access memory) je typ pamětí používaný v dnešních počítačích. Dosahuje vyššího výkonu než předchozí typ SDRAM tím, že přenáší data na obou koncích hodinového signálu. Tento přístup zvyšuje efektivní výkon téměř dvakrát bez nutnosti zvyšování frekvence sběrnice. DDR paměti na 100 MHz jsou tedy přibližně stejně rychlé jako SDR paměti na 200 MHz.
(Klíčová část zvýrazněna mnou.)
http://cs.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Přetaktování -> ztráta MHz RAM Vyřešeno
Hm, to je mi teda překvapení...
Díky moc, zavírám...

Díky moc, zavírám...
Zpět na “Problémy s hardwarem”