Ahoj,
moc prosím o radu mám dva disky a nahrával jsem nějaké fotky na druhý disk bez systému a hlásil, že již nemá místo na disku a teď již se disk nehlásí a hlásí chybu jednotka nenalezena a nemůžu se na něj dostat. V BIOSu je vidět, v systému je také vidět, ale pouze, že tam je, ale nejde se na něj podívat ani ve vlastnostech. Systém je ještě starý Win98SE. Také když jsem to zkoumal, tak jsem zjistil, že mi to v systému u záložky výkon hlásí, že "Jednotka D: používá systém režimu souborů v režimu MS-DOS", ale to nevím zda to nebylo vždy. Potřeboval bych se dostat na ty svoje fotky na tom disku a nevím si s tím rady. Moc prosím o všechny nápady a rady jak z toho vytáhnout ty fotky. Díky moc.
Harddisk po přeplnění hlásí „Jednotka nenalezena“ (W98).*
Harddisk po přeplnění hlásí „Jednotka nenalezena“ (W98).*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 srp 2010 13:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Jednotka nenalezena“
Důvod: Upřesnění nadpisu „Jednotka nenalezena“
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jednotka nenalezena
98? To bude trochu problém, k tak starému OS těžko seženeš nějaké programy. Zkus scandisk http://support.microsoft.com/kb/186365
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: Jednotka nenalezena
Scandisk také nejde. Protože se nedá dostat na ten disk. Když jsem zadal scandisk tak to nahlásilo "Program ScanDisk nemůže tento disk prověřit, protože buď není správně naformátován nebo jej zamkl nějaký program, například disková pomůcka. Odemkněte disk nebo počkejte, až pomůcka skončí a pak program ScanDisk restartujte." Vůbec nevím co s tím. Prosím o nějaké další nápady a rady. Díky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Harddisk po přeplnění hlásí „Jednotka nenalezena“ (W98).
Při spuštění PC stiskej klávesu zpravidla F8, která zobrazí možnosti spuštění počítače, tak zvol DOS. Po jeho naběhnutí a zobrazení promptu zadej : chkdsk D /f (D je písmeno disku, který chceš kontrolovat, tak pokud je označen jinak, tak použij příslušné písmenné označení disku) a stiskni Enter. Program zkontroluje disk a opraví případné chyby, pokud ovšem bude uvedený disk dostupný. Napiš, jak jsi pochodil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ahoj,
omlouvám se, že jsem hned nereagoval, ale byl jsem pryč.
Zkusil jsem dle rady jít do DOSu a tam dal chkdsk D /f a vypsalo to tohle:
Program CHKDSK nezkontroloval chyby v této jednotce.
Na kontrolu a opravu chyb v této jednotce musíte použít program SCANDISK.
Sériové číslo svazku je 0722-15ED
78 129 056 kB místa na disku celkem
8 065 664 kB volných
atd...., ale to jsou informace o disku C:, který je funkční. O disku D: to tedy nevypsalo vůbec nic.
Když jsem dal SCANDISK, tak to napsalo, že není možné jednotku zkontrolovat..
Tak zase nevím co s tím. Moc prosím o nějaké další nápady jak problém vyřešit.
Díky
omlouvám se, že jsem hned nereagoval, ale byl jsem pryč.
Zkusil jsem dle rady jít do DOSu a tam dal chkdsk D /f a vypsalo to tohle:
Program CHKDSK nezkontroloval chyby v této jednotce.
Na kontrolu a opravu chyb v této jednotce musíte použít program SCANDISK.
Sériové číslo svazku je 0722-15ED
78 129 056 kB místa na disku celkem
8 065 664 kB volných
atd...., ale to jsou informace o disku C:, který je funkční. O disku D: to tedy nevypsalo vůbec nic.
Když jsem dal SCANDISK, tak to napsalo, že není možné jednotku zkontrolovat..
Tak zase nevím co s tím. Moc prosím o nějaké další nápady jak problém vyřešit.
Díky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus v DOSu po promptu napsat "D:" (bez uvozovek) a stiskni Enter. Pokud se zobrazí D, tak napiš "Dir /p". Měl by se zobrazit obsah disku po jednotlivých stránkách, vždy po stisku třeba mezerníku. Jde to?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Pravděpodobně poškozená FAT. Zkusil bych nabootovat nějakou LIVE distribuci linuxu a podívat se jestli to přečte. Jinak odpojit disk, připojit do nějakého PC s XP a zkusit program Recuva či něco podobného.
Ahoj,
v DOSu to vůbec ten disk D nenajde.
v DOSu to vůbec ten disk D nenajde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14