Nefunguje čtečka paměťových karet. Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nefunguje čtečka paměťových karet.
Hezký den.Po problému s programem BlueSoleil -bluetooth mi přestala fungovat čtečka paměťových karet v PC s W-XP.Je to běžný typ interní čtečky.Zřejmě došlo k jejímu odpojení a nepomáhá ani vypnutí PC.Červená dioda na čtečce svítí i po vypnutí PC.Obsah karty však otevřít nejde a nerozsvěcí se zelená dioda.USB vstup na čtečce je funkční,obsah karty po připojení fotoaparátu kabelem je dostupný.Ve složce Tento počítač -vyměnitelné disky nejsou vůbec načteny.Předem moc dík za radu,jestli to jde dát do pořádku.
-
- Pohlaví:
Re: Nefunguje čtečka paměťových karet.
Vítej na PC-Help!
Podívej se do správce zařízení zda tam není nějaký žlutý ! či ? a napiš u čeho.
Podívej se do správce zařízení zda tam není nějaký žlutý ! či ? a napiš u čeho.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ve správci v řadičích sběrnice USB žlutý vykřičník není.Zato tam mám 2x neznámé zařízení.Dříve tam ale byl jen jeden,nejde mi totiž některý USB port na zákl.desce.Se čtečkou to ale nesouvisí.Ta ještě chodila.Také mi nedávno nešel nastartovat pc a při pokusech o opravu (vytažení a zasunutí konektorů-to pomohlo)jsem i resetovala Bios vyjmutím baterie.Nemůže být problém tam?
-
- Pohlaví:
Ta čtečka je integrovaná na základní desce, anebo je tam zasunata stejně jako DVD mechanika? V prvním případě by ovladače mohly být na CD k základní desce a ve druhém na samostatném CD.
Ty ovladače je třeba přeinstalovat. Také můžeš zkusit kliknout pravou myší na to Neznáme zařízení a vyhledat změny HW.
Další možnost je to neznámé zařízení odinstalovat a restartovat PC - systém by si ho mohl najít.
Ty ovladače je třeba přeinstalovat. Také můžeš zkusit kliknout pravou myší na to Neznáme zařízení a vyhledat změny HW.
... co jsi vytahovala ?vytažení a zasunutí konektorů-to pomohlo
Další možnost je to neznámé zařízení odinstalovat a restartovat PC - systém by si ho mohl najít.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vytahovala jsem konektory ve skříni.Od zdroje,od Hdd,na základní desce i od té čtečky.Poradil mi to servisman po telefonu.Jiank čtečka je tam zasutá jako DVD mechanika.Zkusím ty ovladače najít z Cd k ovladačům zákl.desky.Odinstalovat neznámé zařízení a restartovat pc,jsem už zkusila bez výsledku ještě dřív,než jsem se přihlásila sem.
-
- Pohlaví:
Zkontroluj ten konektor na čtečce zda je dobře zasunutý. Také je možné, že čtečka je vadná čemuž by nasvědčovaly dřívější problémy. Nejprve se podívej po tom CD ke čtecce, případně napiš co je to za typ. Zkusíme najít ovladače na webu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Otevřela jsem skříň,vytáhla konektory na zákl.desce od čtečky a vyčistila je přípravkem Veidec Elektro Clean.Čtečka naskočila a všechny vyměnitelné disky jsou zobrazeny.Moc vám děkuji za spolupráci.Také jsem pomocí MSI Live Update stáhla nové verze ovladačů.To ale nepomohlo.Hlavní asi byla nečistota na pinech konektorů..Hezký den a ahoj..
-
- Pohlaví:
Re: Nefunguje čtečka paměťových karet. Vyřešeno
Bezva, jmenuješ se Šikovná.
Klikni vpravo nahoře na tu fajfku Vyřešeno.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2511
-
od Paja32
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2025 09:57
-
- 7
- 3589
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3227
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1678
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5735