Zdravím Vás,
mám velice zajímavý problém s HW. Včera jsem přivezl domů následující sestavu:
MSI MB Sc 775, intel G41+ICH7,2DDR2 , 1PCI-e*16, 1PCI-e*1, 2PCI, 4SATAII, GbLAN, uATX
CPU INTEL Dual-Core CELERON E3300 2.50 GHz (800MHz) 1MB L2 LGA775 - BOX
GIGABYTE VGA ATI Radeon HD4550 512MB DDR3
FORTRON zdroj 450W AX450-60APN, 12fan/PFC/ 20+4+4 pin
DIMM DDR2 2GB PC6400/800 128x8 CL5.0 Apacer RoHS
Celeron v 775 je podporován (stránky msi). Ramka taky zapadá. Zdroj je dostatečně silný.
Vše by mělo fungovat. Nefunguje.
Věci se mají takto: Sestavu jsem včéra složil, zapnul, pc jakž takž fungoval. Tím myslím, že jeho zapnutí se podařilo tak napodruhé - napotřetí. Když se pc nechtělo, nic se nestalo. Větráčky se točily, ale pc nefungoval. Ani do biosu se nedostal.
Dnes se pc nerozběhne ani na 20tý pokus. Prostě nejde. Černo.
Ovšem...Komponenty JSOU plně funkční. Mám doma ještě Athlon X2, 9500GT, DDR2 ramky, Corsair vx 550. Takže jsem měnil...Měnil jsem ramku, pc nefunkční. Měnil jsem zdroj, pc nefunkční. Vyměnil jsem grafickou kartu > PC funkční... Nyní tedy mám svou původní 9500GT v tom včéra zakoupeném pc. Počítač funguje. Řeknete si tedy, že je nefunkční grafická karta (ATI HD 4550). No... NENÍ. V mém původním pc (Athlon X2) běhá!.
Proč neběhá? Co se změnilo od včera?
A teď... Co s tím? Je prostě možné, že se komponenty od ATI a Intelu nějak neshodnou? Že by CPU od Intelu nekamarádil s ATI od AMD? Já nevidím jiný důvod. Co vy?
Předem děkuji za odpověď.
Komponenty se nesnáší!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Komponenty se nesnáší!
Tím, že by intel neměl rád AMD to není na 100%.
Nezapomněl jsi dát distanční podložky pod desku?
Nezapomněl jsi dát distanční podložky pod desku?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Distatnční podložky? NE! Moc dobrý nápad, někde nějaké vyšťourám a jdu je tam nacpat. Ikdyž nevím... Ale může to být opravdu cokoliv...
ta nová deska má integrovanou grafiku.....vypni ji v biosu a povol ve slotu PCIe - teda jestli jsi to už neudělal + instalace ovladačů z CD ke grafice.....je ale zajímavý že ti tam ta GEforce 9500 běží.
Naposledy upravil(a) cicero dne 15 říj 2010 21:06, celkem upraveno 1 x.
V biosu samozřejmě je PCIe nastaven.
a On board GK je nastaveno na Disabled??
Takovou možnost v biosu marně hledám. Asi se ho pokusím aktualizovat, ale nechce se mi...
ta možmost tam být musí ...ale může se to jmenovat jinak ...podle typu biosu....hledej něco co souvisi s GK...asi v položce integrated pheripherals
Takže. Přavdu má uživatel "Žbeky". Děkuji!. Vyndal jsem MB. Dal jsem ji vodorovně na papírovou krabici. Vše jede.
Nyní spíše potřebuju radu, kde u sebe v tom bordelu najdu nějaké distanční podložky :-\.
Jenom ještě jedna věc. Zmáčknu PWR button, větráčky se roztočí > hdd cvakne > pc se vypne - vteřinu nic > větráčky se roztočí > naběhne bios, os...
Nyní spíše potřebuju radu, kde u sebe v tom bordelu najdu nějaké distanční podložky :-\.
Jenom ještě jedna věc. Zmáčknu PWR button, větráčky se roztočí > hdd cvakne > pc se vypne - vteřinu nic > větráčky se roztočí > naběhne bios, os...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nedostal jsi je s deskou? Vždycky bývají v balení.
To zapínání bych řešil až potom, co všechno napevno usadíš do case.
To zapínání bych řešil až potom, co všechno napevno usadíš do case.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S deskou sem nikdy distance nedostal, vždy s bednou...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já i s deskou - asi nějaké divné balení 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2976
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 09:21