Nejde zvýšit rozlišení monitoru
Nejde zvýšit rozlišení monitoru
ahoj, koupil jsem si nový "použitý" počítač, pentium 4, nainstaloval jsem do něj windows XP a po nainstalovaní jsem zkoušel zvýšit rozlišení displaye, ale zjistil jsem, že jde nastavit pouze 640x480 pixelů. Najel jsem tedy do správce zařízeni a zjistil jsem, že u bodu "Další zařízení" je u čtyřech bodů žlutý otazník - "Multimediální zvukový adaptér", "Řadič sběrnice SM", "Řadič videa (kompatibilní se standardem VGA)" a u "Síťový adaptér Ethernet". Zkoušel jsem tedy tyto čtyři přes Správce zařízení zaktulizovat - klik pravou myší na položku svítící s otazníkem a vybrání z menu - aktualizovat ovladač. Pouze mi to ale po krátkém hledání napíše, že ovladač nebyl nalezen - nevíte někdo prosím co s tím? Děkuji moc.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nejde zvýšit rozlišení monitoru
Musíš ovladače najít ručně na internetu, stáhnout si je do počítače a pak nainstalovat.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
a jak zjistím jaké ovladače a kde stáhnout? Pod Správcem zařízení žádné názvy nejsou, tak nevím co stáhnout.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Hold nezbude než se podívat do bedny, co tam máš za grafiku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pokuď máš síťovku,zvukovku integrovanou, tak hledej ovladače pro tvojí desku.
A grafiku máš nejspíše externí, takže hledej na ati.com, nebo nvidia.com(podívej se do bedny jak psal memphisto), nebo pokud je integrovaná(to uvidíš, tak že to vede z desky do monitoru), tak to co jsem psal výše.
A grafiku máš nejspíše externí, takže hledej na ati.com, nebo nvidia.com(podívej se do bedny jak psal memphisto), nebo pokud je integrovaná(to uvidíš, tak že to vede z desky do monitoru), tak to co jsem psal výše.
síťovku mám externí, jinak zbytek i s grafikou integrovanou na základní desce a jméno základní desky je intel D845GEBV2. Díval jsem se na stránkách intel.com, ale nevím, co přesně stáhnout, aby mi fungovala ta grafika a ta integrovaná zvukovka. Porádíte prosím.
Máš Windows XP Home nebo Professional?
edit:Stáhni audio, a video.
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... +D845GEBV2 WINDOWS XP HOME
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... +D845GEBV2 WINDOWS XP PROFESSIONAL
A nakonec, jsem zjistil že to řazení XPček, tam mají zbytečně pro Home i Pro jsou stejný ovladače, já si říkal, že je to divné, takže je jedno na který odkaz klikneš
.
edit2:Kolik tě ten pc stál?
edit:Stáhni audio, a video.
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... +D845GEBV2 WINDOWS XP HOME
http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... +D845GEBV2 WINDOWS XP PROFESSIONAL
A nakonec, jsem zjistil že to řazení XPček, tam mají zbytečně pro Home i Pro jsou stejný ovladače, já si říkal, že je to divné, takže je jedno na který odkaz klikneš

edit2:Kolik tě ten pc stál?

ok, děkuju chlapy, ten počítač mě stál 1000 Kč bez monitoru. To nastavení rozlišení už mi teď funguje, to jsem rád. Mám ještě starší 19 palcovou obrazovku, tak jsem dal rozlišení 1024x768 a 100 Hertz, a písmo je teď trochu rozmázlý, na to nižší rozlišení, to bylo čistější, ale to už asi vylepšit nepůjde.
Tak dej frekvenci na 60Hz.
mas pravdu, na těch 60 Hz je to mnohem hezčí, už to není rozmazaný, zase to ale problikává. Když dám 100, nebo 120, tak to nebliká, je to tím pádem ale asi víc mázlý, tak s tím asi nic neudělám. Nechám tam radši tu vyšší frekvenci, z těch 60 mě už bolí oči.
Zkus 75Hz a nemělo by to blikat.
těch 75 také bliká, po chviličce už mi to vadí na očí. Vrátil jsem to na těch 100Hz, škoda, že se ten obraz s vyšší frekvencí tak zhoršuje a to písmo je čím dál méně vyhlazené.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2167
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 15:14
-
-
Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 42
- 7809
-
od Søren
03 srp 2024 15:10
-
-
-
Igpu od AMD vega 6 a Vega 8 max rozlišení Příloha(y)
od walderan » 18 dub 2025 14:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2432
-
od walderan
18 dub 2025 19:31
-
-
- 34
- 5437
-
od teichmann.ondrej