Zdravím,
známý mi dal před pár dny notebook HP 530, jestli bych se mu na to koukl, že mu nechce načíst systém. Po několika SW pokusech rozjet windowsy vymontoval HDD, trošku s ním zatřepal, a dle chřastícího zvuku hned bylo jasné, co s tím je. Tak jsem koupil nový WD1600BEVT. Hodil jsem ho do ntb a chtěl jsem tam zkusit nainstalovat XP (z legální instalačky). Ta mi však disk nenašla, a tak jsem koukl do biosu. Ten s diskem pracuje, ale jen na půl - nezobrazuje nazev disku (WD16....), možná nemusí, to si ted nejsem vůbec jist, ale každopádně, když jej vyhodím, bios už mi možnost např. diagnostiky disku nenabízí. Diagnostiku jsem mimochodem provedl, a zkončila úspěšně. SATA je v BIOSu povolen. Disk jsem si zkusil hodit do externího boxu a propojit s mým ntb, ale system (W7) jej vubec nenašel... Disk se ale točil, ale dioda se nerozsvítila, a system nenašel. Tak nevím no. Co s tím???
Problém s novým HDD
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s novým HDD
Možná by pomohl flash BIOSu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Nj, chyba v BIOSu by to mohla býti, ale tak proč mně disk nenačte můj ntb, když ho hodím do externího boxu?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pak je nejspíš vadný disk. Zkus ho reklamovat.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak zkouším i "starý" jeden disk, co mám, a chyby budou asi obě - jak ten BIOS, tak disk... Nebo kdybych sehnal nějaký starší, 2-3 roky starý disk, mohlo by to fungovat, ne?
Při použití SATA harddisku na XP je nutné nainstalovat z diskety ovladače SATA, nebo ho v BIOSu nastavit jako IDE emulaci místo SATA.
Aha, tak tady byla chyba. Zkouším teď W7, a už mám nainstalováno. Díky moc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3402
-
od lukas222