Potřeboval bych poradit.
Můžou přehřívání GK způsobit nové ovladače od GK.Mám NVidia GeForce 130M a dosud jsem hrál náročné hry (star wars force unleashed, battlefield bad company 2, GTA 4, apod.) a nikdy jsem se nedostal s teplotou GK nad 80°C a teď když jsem aktualizoval na 260.99 verzi ovl. tak jsem se s nenáročnou hrou Fuel, která mi jede s 8x antiliasing a 16x Anti. filtrování jede na 25fps dostal na 90°C po necelé půl hodině.
Pak jsem zkusil snížit na 2x antiliasing a 4x anti. filtrování tak to stejně nepomohlo a přitom ta hra má přitom mnohonásobně nižší naroky než ty ostatní. Jo a s chlazením by problém být neměl ,procesor má teploty mezi 18-25°C ,HDD 35-40°C a GK 45-55°C (při bežném chodu)
Můžete poradit čím to je?
Prehrivani GK
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prehrivani GK
To je mobilní grafika, předpokládám. U notebooku jsou normální takhle vysoké teploty. Spíše mě udivuje hodně nízká teplota CPU. To se mi nezdá. V čem ty teploty měříš? Nemůžeš mít teplotu CPU nižší než je pokojová teplota a navíc když hned vedle disk, který má 3x vyšší teplotu 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Merim ve speccy (a zkousel jsem i jine prog. a teploty byli stejne). GK je mobilní. Ale udivovalo me ze u narocnejsich her i po nekolika hodinach hrani jsem nepresahl 80°C a u mene narocne po pul hodine 90°C. A teplota procesoru mi ukazuje vetsinou mezi temi 18-20°C. 

u toho CPU to vypadá na vadný čidlo a co se týká té hry, mě pomohlo když jsem např: u Doom 3 přenastavil Vertikální synchronizaci naopak než byla a teplota se mi snížila asi o 10 stupňů :)
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1654
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07