Zdravím,
obracím se zde s problémem, který mě uvrhl do bludného kruhu problémů a errorů.
První část problému spočívá v ramce v současnosti mám kit 2x2Gb Kingston HyperX 4GB PC2-8500 CL7 240-Pin DIMM Kit (2 pcs.) označení kitu KHX8500AD2k2/4G píší záměrně celý název z toho důvodu že už si nevím rady s tím, že když přidám Kingston HyperX 4GB PC2-8500 CL5 240-Pin DIMM Kit (2 pcs.) označení kitu KHX8500D2K2/4G tak ram sice funguje, ale je na nižší frekvenci což je nejákých 557MHz oproti udávaným 1066MHz. Nevím jestli je to způsobeno tím že jsou zapojené v Dual-chanelu nebo je to způsobeno voltáží jelikož původní ram má na krytu 2.0V a nová má 2.3V po změně na 800MHz z původních 557 systém najede bez problému, ale po přehození na 1066 se BIOS ressetuje na původní hodnoty.
Základní desku mám Asus P5Q Pro bios je flashnutý na verzi 1613 a deska má podporu pro ram do 16GB s voltáží jsem si nehrál jelikož si nejsem jistý hodnotami ani frekvencemi které bych měl použít.
Jinak jsem ram projížděl memtestem z linuxového Live CD v případě nastavení 1066MHz vypisuje chyby domnívám se ovšem, že se nejedná o závadu modulů z toho důvodu že testem na jiném stroji projde bez problému a na mém stroji jsem zkoušel různé kombinace a pakliže jsou zapojeny zvlášť na automatickou frekvenci a voltáž tak chyby nehlásí.
------------------------------
Sestava:
Windows 7
Asus P5Q Pro
Asus Nvidia 260gtx
Intel Core 2 Quad 9300
Kingston HyperX 2x2GB CL7 1066MHz
Problémy s RAM
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problémy s RAM
Problém je nejspíše především v tom rozdílném napájení a také dalších vlastnostech, proto neběží na požadovaném kmitočtu. Zkus je vyměnit za jiné se shodnými parametry s těmi původními(zejména shodné napětí).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To bylo první co mě napadlo jenomže u kingstonu se konfigurace ram mění ze dne na den takže najít shodný typ je boj s větrnými mlýny, proto mě zajímá jestli není nějáké méně invazivní řešení jako třeba nastavit voltáž na nějákou přijatelnou hodnotu pro obě ramky a jestli je nějáká takova hodnota tak jaká.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak paměti běží na 557 x 2 = 1114, pokud jsi uvedl to číslo správně. Pak není co řešit. Zkontroluj zda běží oba kity.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1765
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2900
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6246
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1759
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4831
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”