Zdravím,
Na postarším PC jsem "upgradoval" Windows XP home na Windows 7 Ultimate, OS úspěšně nainstaloval, ale po chvíli jsem pc zrestartoval a pc již nenaběhl. Pomocí obnovy jsem se snažil pc rozběhnout, ale nikam to nevedlo, zřejmě se nevytvořil žádný bod obnovy, ke kterému by bylo možné vrátit.
Po hledání v Googlu jsem zkoušel řešit problém, jak jsem nalezl na různých fórech, ale nic nepomáhalo, až jsem narazil na format c:. Zkusil jsem ho v domnění, že mi to pomůže stejně jako jinému uživateli, ale problém se zhoršil...
Aktuálně se nedostanu nikam jinam než do biosu. Mám vložené instalační DVD, v biosu nastaveno bootování primárně na DVD (dvdrom v biosu detekována). Jediné co pc napíše je "Bootmgr chybí. Restartujte klávesami ctrl+alt+del." (přesně takhle, v češtině)
Nevím si rady co dál, co zkusit, protože můj problém nesedí na nic co jsem našel.
EDIT: podle programu, který jsem stáhl od Microsoftu, bylo mé pc pro ultimate v pořádku.
BOOTMGR MISSING
Re: BOOTMGR MISSING
Máš zhozený OS je nutná úplná reinstalace. Často způsobují aktualizace.
Nevím, ale jak té reinstalace docílit, když mi cd nenaběhne.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
format c: mohl doporučit jen nějaký řezník. Oprava byla teoreticky možná přes fixmbr a fixboot.
Nabootoval jsi už z tohoto CD někdy?
Nabootoval jsi už z tohoto CD někdy?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Po tom formatu bylo psáno, že nainstaluji system bezproblémově, mno věřil jsem tomu.
Nevím, není to můj pc, ale bratra, ten ho již nechce. Proč je to podstatné?
Nevím, není to můj pc, ale bratra, ten ho již nechce. Proč je to podstatné?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Že by nemuselo být bootvací. Je to normálně originálka z obchodu?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Není. Chtěl jsem je vyzkoušet a tak jsem si to půjčil. Bohužel původní CD s xp se ztratilo z důvodu stěhování, tak je to má jediná možnost jak to rozjet. Pokud nechceš říct, že má jediná možnost je běžet si koupit originálku do obchodu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je vypálené, tak to může být špatně a nemusí z něj jít bootovat. Tady se už ale pohybujeme na hodně tenkém ledě co se týče pravidel fóra
Případně nemusí správně bootovat mechanika doporucuju stahnout iso image z ........ a přes unetbootin si vytvořit bootovatelnou flash pak to zkusit nahodit....
Zpět na “Problémy s hardwarem”