Tohle si nikdy nekupujte

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Tohle si nikdy nekupujte

Příspěvekod Weslo » 23 črc 2006 10:06

nebrat:
základní desky microstar(jenom někdy :D )
zdroje a bedny KME,Eurocase,Redstar
grafické karty s 64 bit sběrnicí a 512MB pamětí
procesory Intel Celeron
AGP desky a grafické karty do nových PC
Naposledy upravil(a) Weslo dne 30 črc 2006 20:52, celkem upraveno 1 x.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Reklama
seitec
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod seitec » 23 črc 2006 10:14

proc spatna zkusenost? vsechno nemusi byt vadny...
:)

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 23 črc 2006 10:30

A to jako proč nedoporučuješ? Já mám základní desku MSI už 3 roky a nemůžu si stěžovat. :evil:

Jake
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jake » 23 črc 2006 10:35

No, desky MSI nejsou tak hrozny, znam horsi. Stejne bych si ale jinou nez ASUSku nekoupil tak co.

bedny - KME a Eurocase rekl bych jsou v dnesni dobe nejvice pouzivane v hotovych sestavach, nebrat je tedy jenom proto aby ste nemeli stejnou kisnu jako ostatni :D

Procesory Intel Celeron - no tak tady to bude spis o financich. Pravda je ze jsou to ty nejhorsi procaky a pri porovnani s levnejsi radou AMDcek radsi koupit AMDcko, Celeron (M) jedine v levnym NB. Kazdopadne ja doporucuji ted nekupovat AMDcka, pockejte si, az nastoupej novy AMDcka tak ty starsi pudou cenove dolu ;)

MB s AGP a AGP grafarny - no tak tohle muze napadnou jen blbouna kterej tomu opravdu nerozumi. V tomhle s tebou souhlasim. V dnesni dobe kupovat MB s AGP nebo grafarnu do AGP je hola sebevrazda. Ja sem taky mel pred pul rokem chut upgradu a radsi jsem od koupe AGP grafarny utek k postaveni noveho PC :o)
Obrázek

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 23 črc 2006 10:40

no já měl v práci MSI s Nforce 4 Ultra a furt se to sralo a výkon byl mizivý doma mím viz.podpis a pohoda..předtím ještě s intelem jsem měl taky desku MSI taky hrůza

co se týče těch beden
měl jsem obě a už nikdy nechci,nechladí ,kroutí se rezonuje tam pořád a všechno a ty zdroje jsou tragický..do sestav se dávají proto že jsou levný a proto že lidi co tomu nerozumí parametry zdroje nezajímají a pak se diví když se jim to retartuje nebo zatuhává..

celeron je nejen nevýkonnej(což za ty prachy beru) ale i topící křáp
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 23 črc 2006 10:51

hmm ja mam zas s MSI dobry zkusenosti deska fungoval uplne v pohode a spolehliva!!! co se tyce celeronu neni nijak moc vykonej ale tak uz je prece vyrobenej aby na nem bezeli nejaky kancl aplikace a ne nejaky hry tak cemu se divite?
:)

Jake
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jake » 23 črc 2006 11:00

Ok, s tim MSIckem souhlasim, holt se nekomu stane ze vickrat kapne na spatnej kus a pak uz to holt nechce, tomu se da rozumet ;)

Ted mam bednu KME, i kdyz nerad ;) Na to ze v tom je super topici Intel Pentium IV 3,2Ghz@3,7Ghz tak se to cely chladilo suprove i v dobe kdy sem tam nemel pridany vetraky. Kdyz mas vsechno poradne utahnuty tak covece ani nerezonuje. A ten prtavej zdroj co tam byl? Zminenej procesor, 2x 1024MB RAM Kingston DDR2jky, 250kovej Satac + 80kovej Atac, 2x GeForce 6600GT eXtreme 256ka, 2 modre svitici vetracky, 4 neustale blikajici diody, vykonnejsi vetrak na procaku, TV karta, Wifikarta a buhvi co jeste a nikdy to nevytuhlo ;)

Intely sou obecne topici svine, to si nam nerek nic novyho ;)
Obrázek

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 23 črc 2006 11:06

neboj se že bych to neutáhl...ale stejně se tam nedali dát standartní 80mm nebo 120mm větráky a když jsem pak pořídil jinej zdroj tak to přestalo ty restarty..ale to je fuk..no jak dlouho ti to takhle půjde za pár měsíců se odporoučí do věčnejch lovišť..ne že bych ti to přál...máš SLI??vyplatilo se ti??běhá ti všechno v pohodě??

Jake
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jake » 23 črc 2006 11:19

Myslim ze to jestli vydrzi nebo ne nezjistim. Pravda je ze KME sem mel i u svyho bejvalyho AMDcka kterej se v dnesni dobe kdy uz mu budou 3 roky a stale ve stejne sestave (az na HDD kde 80ku nahradila 250ka) prehrejva na jedne pude asi 500metru ode me jako server. Beha skvele bez jakyhokoli vetracku navic a zdroj? Ten uz jednou zasycel ale po par minutach zase nabehnul a jede dal, asi se priskvarila moucha ;)

Ted zpet, u tyhle bedny to nezjistim proto, ze uz mam na ceste novou bednu do ktery to cely prehazim a bude... uz vidim ty neony blikajici podle hudby ;)

SLI - jo, mam to do SLI ale u 6600GT bych rek ze to tolik videt neni. Grafarny mi probihaj pod rukama takze sem to proste vyzkousel. Az se mi tu sejdou 2 stejny, hodne vykonny karty ktery pudou zapojit do SLI tak to vyzkousim. U 6600GT to cenu nema, pro vetsinu normalnich hracu ktery si PC nechaj stavet uz vubec ne :)
Obrázek

Surehand
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Surehand » 30 črc 2006 12:51

Myslím, že takéto zavádzajúce informácie by sa tu vyskytovať nemali, zbytočne to mýli ľudí, ktorí si chcú kúpiť PC a hľadajú informácie. Dosky MSI sú kvalitné a zatiaľ som s nimi nemal žiadne problémy. Čo sa týka Weslovho problému s doskou, s chipsetom nForce4 Ultra mali problém niektoré HDD, napríklad Maxtory a myslím, že aj Seagate. Disky od Western Digitalu s ním fungujú absolútne bezchybne. Samozrejme, vadný kus sa vždy môže nájsť, ja som mal napríklad vadnú dosku od Asusu- A8NE. So skriňami Eurocase som tiež nemal žiadny problém. Je hovadina nútiť niekoho, kto ráta každú korunu, kupovať skriňu na 4 tisícky. Tá za tisícku mu spraví rovnakú službu, ak je v nej dosť miesta a dá sa dobre uchladiť. S tými AGP grafikami a doskami s AGP slotmi súhlasím. Súčasné AGPčko je už zastaralé, pomalé. Pokiaľ viem, nové zatiaľ neplánujú. Čo sa týka Celeronov, sú to dobré procesory pre kancelárske použitie, ale osobne by som ich ani tam nepoužil, oplatí sa trošku priplatiť a použiť niečo lepšie.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 30 črc 2006 13:22

no já ani tak nemluvím o bednách Eurocase ale hlavně o jejich zdrojích to je děs a hrůza a tam kde nejdříve ušetří tam později zaplatí až jim to chcípne a vezme to sebou půl pc...nikdo jim nenutí skříň za 4k ale alespoň 2k by do toho měl dát každý mimo naprosto nejlevnějších sestav

MSI jsou jak která a jak kdy...radši spoléhám na kvalitu..takže pro
AMD: DFi,Abit,Gigabyte,Epox,Asus a ak tedy MSI
a pro
Intel: Asus,Intel,Gigabyte,Abit,DFi a pak tedy MSI

pokud šetří každou korunu tak potom nakupuju tak abych s tím měl později co nejmíň problémů..takže koupím kvalitní desku a zdroj(case vem čert)a pak až to další...

pokud si chceš koupit PC a nerozumíš tomu je na čase se zeptat někoho kdo tomu rozumí ale když pak přijdu do PC obchodu a nabízí mi celeron s integr. gK na hry tak se musím smát...na českém intenetu se dají nalézt poměrně solidní sestavy ale nejsou to prodejci PC kteří je tvoří
příklad
http://www.ddworld.cz/content/view/71/32/
dobře poskládáno s ohledem na pozdější možné rozšíření..ukažte mi jediného prodejce pc který takovou sestavu za tyto peníze nabízí??

já se prodejem pc neživím a proto můžu říct že můj názor je nezkreslený honbou za ziskem...

ale když otevřu pc u kohokoliv kdo má "značkovou sestavu" a má tam u NOVÉHO počítače AGP desku MSI s AGP 4x a 2 sloty na DDR1 RAM tak si jenom říkám kdyby jste se napřed radši zeptali...pak se diví že jejich novej počítač nezvládá pouštět nové hry a podobně..

tohle je příklad šmejdu z mironetu za 18k
http://mironet.mironet.cz/pc-mironet-40 ... w+dp66541/
za ty prachy poskládám 2x výkonější PC za malobchodní ceny

Surehand
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Surehand » 30 črc 2006 19:00

Problém nie je väčšinou v kupujúcich, ale v predajcoch. Snažia sa človeku predať čokoľvek. A taký, čo tomu nerozumie, hľadá väčšinou informáciu práve u predajcu. Ak mu ten ponúkne nejaký starý Athlon na socket A, trebárs aj s Tvojou doskou MSI a AGP 4x slotom za "super" cenu, kupujúci to zoberie, pretože mu to povedal predajca, teda človek, ktorý by o tom mal niečo vedieť. Ja osobne sa snažím ponúkať kupujúcim PC podľa toho, na čo ho potrebujú a každému sa snažím vysvetliť, že napr. sockety 754 a 478 sú už dnes mŕtve, takže sa to moc neoplatí kupovať. Ak však prídu inému predajcovi, s úsmevom na tvári im predá Ačko za cenu, za akú som mu ponúkal 754ku, ibaže mu dá k tomu trebárs repro za 300 Sk.
Vidím, že proti MSIčkam si zaujatý. Pozri si PC Space č. 5/2006, sú tam testy dosiek pre socket 754, dosky od MSI podávajú veľmi dobré výkony. A v staršom čísle 10/2005 sú testy dosiek pre socket 939, tam sú na tom MSIčka ešte lepšie, celkový výkon dosiek je dokonca rátaný z výkonu MSI K8N Neo4F, ktorú mám, mimochodom, v svojom PC a som s ňou plne spokojný. :lol:
Ozaj, MSI ako prvá vyhodila na trh dosky pre socket AM2. :wink:

Zpět na “Problémy s hardwarem”