Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Smety
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *

Příspěvekod Smety » 10 říj 2011 19:51

Vyměnil jsem RAM ale špatně jsem je zasunul do základní desky takže došlo ke zkratu a odešla mi základovka.
Základovku jsem vyměnil a pc se starými ramkami šlape. Nevím jestli mám zkusit nové ramky. Nemůžou být také poškozené?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 12 říj 2011 11:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s RAM“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM

Příspěvekod guest » 12 říj 2011 00:14

Vítej na PC-Help!

Podle toho mechanismu jak se RAM do soklu vkládají si neumím představit že bys způsobil zkrat na desce, i když při nějaké prapodivné manipulaci to úplně vyloučit nelze.

Osobně bych šel za prodejcem RAM reklamovat s tím že nejde a o desce bych nehovořil, je na něm ať to odzkouší. Ono to odpravení desky také nemuselo být způsobeno špatnou manipulací s RAM ale její výrobní vadou.

Polux
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Polux » 12 říj 2011 08:45

Zkousel jsi do te stare desky pak ty puvodni RAM vratit ? Nebo jak si zjistil ze je deska odpalena ? Stat by se to mohlo
ale to by jsi musel ty RAMky davat do slotu za chodu pocitace :-) Spis bych to videl na nejakou nekompatibilitu s deskou.Ano mohou byt vadne i kdyz jsou nove ale jeste jsem nevidel ze by odpalila nejakym zpusobem desku.Jeste me napada ze by jsi ty RAMky dal do toho slotu opacne ale to by jsi musel poradne zabrat :-D

Smety
nováček
Stav:

Re: Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *

Příspěvekod Smety » 12 říj 2011 17:06

Ano zkoušel jsem je vrátit ale pc nereagoval. Nedával jsem je zachodu počítače ale málo jsem je zasunul.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *

Příspěvekod d1amond » 12 říj 2011 17:10

Už jsem pár těchto zkratů viděl. Shrne se ta kontaktní plocha a natlačí se do slotu. Pak to jen sleduješ:)
Nebuď kopyto, otevři zámky, zasuň paměť z jedné strany a pak z druhé - musí to samo zacvaknout.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”