Vyměnil jsem RAM ale špatně jsem je zasunul do základní desky takže došlo ke zkratu a odešla mi základovka.
Základovku jsem vyměnil a pc se starými ramkami šlape. Nevím jestli mám zkusit nové ramky. Nemůžou být také poškozené?
Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *
Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 12 říj 2011 11:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s RAM“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s RAM“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
-
- Pohlaví:
Re: Problém s RAM
Vítej na PC-Help!
Podle toho mechanismu jak se RAM do soklu vkládají si neumím představit že bys způsobil zkrat na desce, i když při nějaké prapodivné manipulaci to úplně vyloučit nelze.
Osobně bych šel za prodejcem RAM reklamovat s tím že nejde a o desce bych nehovořil, je na něm ať to odzkouší. Ono to odpravení desky také nemuselo být způsobeno špatnou manipulací s RAM ale její výrobní vadou.
Podle toho mechanismu jak se RAM do soklu vkládají si neumím představit že bys způsobil zkrat na desce, i když při nějaké prapodivné manipulaci to úplně vyloučit nelze.
Osobně bych šel za prodejcem RAM reklamovat s tím že nejde a o desce bych nehovořil, je na něm ať to odzkouší. Ono to odpravení desky také nemuselo být způsobeno špatnou manipulací s RAM ale její výrobní vadou.
Re: Problém s RAM
Zkousel jsi do te stare desky pak ty puvodni RAM vratit ? Nebo jak si zjistil ze je deska odpalena ? Stat by se to mohlo
ale to by jsi musel ty RAMky davat do slotu za chodu pocitace :-) Spis bych to videl na nejakou nekompatibilitu s deskou.Ano mohou byt vadne i kdyz jsou nove ale jeste jsem nevidel ze by odpalila nejakym zpusobem desku.Jeste me napada ze by jsi ty RAMky dal do toho slotu opacne ale to by jsi musel poradne zabrat
ale to by jsi musel ty RAMky davat do slotu za chodu pocitace :-) Spis bych to videl na nejakou nekompatibilitu s deskou.Ano mohou byt vadne i kdyz jsou nove ale jeste jsem nevidel ze by odpalila nejakym zpusobem desku.Jeste me napada ze by jsi ty RAMky dal do toho slotu opacne ale to by jsi musel poradne zabrat

Re: Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *
Ano zkoušel jsem je vrátit ale pc nereagoval. Nedával jsem je zachodu počítače ale málo jsem je zasunul.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zajistím, aby mi nové RAMky zase neodpálily desku? *
Už jsem pár těchto zkratů viděl. Shrne se ta kontaktní plocha a natlačí se do slotu. Pak to jen sleduješ:)
Nebuď kopyto, otevři zámky, zasuň paměť z jedné strany a pak z druhé - musí to samo zacvaknout.
Nebuď kopyto, otevři zámky, zasuň paměť z jedné strany a pak z druhé - musí to samo zacvaknout.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2136
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1499
-
od MrVoltz
05 lis 2024 08:17
-
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4111
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
-
- 0
- 2673
-
od CzechrAAise