Dobry den,
po restartu z WXP jsem se dostal k cerne obrazovce a dal uz nic. Nepomohl ani studeny reset, musel jsem dat Clear CMOS na desce, pak jsem se bych schopen dostat aspon do BOISu. Dostanu se do nabidky, kde se nastavuje datum a cas a polozky datumu problikavaly a stridaly se samy od sebe, neco jim nastavit bylo nemozne! Jine polozky (enable - disable) nastavovat jdou. HDD je nadetekovany v poradku Pak ale po SAVE & EXIT zase cerna obrazovka a konec. Tohle je zacarovany kruh, nedostanu se dal! Odpojil jsem mechaniky, takze zustaly jenom veci na desce, ale beze zmeny. Sem tam to vypise na prvni obrazovce:
Floppy Disk Fail (40)
Keyboard Error or no Keyboard present
Display Switch is set incorrectly
CMOS checksum error - defaults loaded
CMOS battery failed
Override enabled - defaults loaded
Warning! Now system is in safe mode.
Press F1 to continue, DEL to enter Setup
Da se pouzit F1 i DEL. Pri F1 se dostanu k nastaveni RAIDu, ktery bych normalne byl schopen v BIOSu vypnout a tak pokracovat v bootovani. Ale jelikoz se BIOS neulozi, tak se dal nedostanu.
MSI K8N Neo4
zdroj 350W
Jsou dva podezreli - baterka na desce je v haji nebo je v haji BIOS. Pripada v uvahu i nejaka dalsi cast - ale s velmi malou pravdepodobnosti.
Dekuji za jakoukoliv pomoc a nazor.
PC nebootuje (vyřešeno)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve vyměň baterii na základní desce, aby jsi mohl nastavit Bios a pak je možno pokračovat. Podívej se zda jumper u baterky není nastaven na "Clear" (spojené piny 2 a3). Správné poloha (Keep Data) je spojení pinů 1 a 2.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3894
-
od falco_dee