Dobrý den, objevil jsem v PC virus cxsrrs.exe (byl v pluginech IE), provedl jsem reghostig staršího systému, nyní prosím o ujištění, je-li vše OK.
MWAV se již několik dní nemohu aktualizovat - ta stará hláška, nevím, je-li to můj problém nebo na jejich serveru - kdybyste něco věděli, prosím, poučte.
A děkuji vám za tuto službu.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 0:14:16, on 18.3.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16608)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbguard.exe
C:\Program Files\Symantec\Norton Ghost 2003\GhostStartService.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\WINDOWS\system32\oodag.exe
D:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbserver.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
D:\Program Files\MuralPix\MpAgent.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe
D:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminatorShield.exe
D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\Acrotray.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\QIP\qip.exe
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2.exe
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSuite.exe
C:\Program Files\JetToolBar\JetTB.exe
C:\Program Files\PopTray\PopTray.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclUSBSrv.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclIrSrv.exe
C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
C:\Program Files\Common Files\Nokia\MPAPI\MPAPI3s.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
C:\PROGRA~1\Crawler\CToolbar.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\Program Files\XemiComputers\Active Desktop Calendar\ADC.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\Program Files\HijackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.cz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {1CB20BF0-BBAE-40A7-93F4-6435FF3D0411} - C:\PROGRA~1\Crawler\ctbr.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Conversion Toolbar Helper - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: &Crawler lišta - {4B3803EA-5230-4DC3-A7FC-33638F3D3542} - C:\PROGRA~1\Crawler\ctbr.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SkyTel] SkyTel.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [MuralPixAgent] D:\Program Files\MuralPix\MpAgent.exe /r
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SpywareTerminator] "D:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminatorShield.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Active Desktop Calendar] D:\Program Files\XemiComputers\Active Desktop Calendar\ADC.exe
O4 - HKCU\..\Run: [QIP2005] C:\Program Files\QIP\qip.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Nokia.PCSync] "C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2.exe" /NoDialog
O4 - HKCU\..\Run: [PC Suite Tray] "C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSuite.exe" -onlytray
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Synchronizer.lnk = D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AdobeCollabSync.exe
O4 - Global Startup: jetToolBar.lnk = C:\Program Files\JetToolBar\JetTB.exe
O4 - Global Startup: PopTray.lnk = C:\Program Files\PopTray\PopTray.exe
O8 - Extra context menu item: Crawler Search - tbr:iemenu
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Převést cíl vazby do Adobe PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést cíl vazby do existujícího PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Převést do Adobe PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést vybrané vazby do Adobe PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Převést vybrané vazby do existujícího PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Převést výběr do Adobe PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést výběr do existujícího PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Přidat do stávajícího PDF - res://D:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: SCARABAY - {A28A0545-4B15-4AC0-B4A4-118ACA2A7317} - E:\Abacus\Scarabay\scielib.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: To fill a login and the password - {A28A0545-4B15-4AC0-B4A4-118ACA2A7317} - E:\Abacus\Scarabay\scielib.dll
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BAEF8860-9B05-4F76-BC0F-43604BB4A876}: NameServer = 192.168.1.1
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O18 - Protocol: tbr - {4D25FB7A-8902-4291-960E-9ADA051CFBBF} - C:\PROGRA~1\Crawler\ctbr.dll
O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Firebird Guardian - DefaultInstance (FirebirdGuardianDefaultInstance) - FirebirdSQL Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbguard.exe
O23 - Service: Firebird Server - DefaultInstance (FirebirdServerDefaultInstance) - FirebirdSQL Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbserver.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: GhostStartService - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\Norton Ghost 2003\GhostStartService.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag.exe
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: sp_rssrv - Crawler.com - D:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
--
End of file - 9416 bytes
Kontrola logu Hijackthis
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kontrola logu Hijackthis
odinstaluj Crawler Toolbar
v logu můžeš fixnout:
chybí firewall.doinstaluj.
FIREWALL
vyber si tady,doporučuju ZoneAlarm,Comodo nebo Ashampoo
návod na ZA http://www.kn.vutbr.cz/docs/conf/zonealarm/
na comodo http://www.nforce.cz/modules.php?name=N ... cle&sid=18
Ashampoo Firewall free + čeština
zakutualizuj Javu:
- Stáhni si poslení verzi Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 5
- Posuň se dolů kde je napsáno Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 5 a klikni na tlačítko Download
- Načte se ti nová stránka
- Pod nadpisem Select Platform and Language for your download:
* u položky Platform: vyber Windows
* zatrhni možnost kde je napsáno: I agree to the Java SE Runtime Environment 6 License Agreement
* klikni na tlačítko Continue >>
- Klikni na odkaz pro stažení pod položkou: Windows Offline Installation a ulož si ho na disk
- Ukonči běžící programy které máš spuštěné, hlavě webový prohlížeč
- Jdi přes Start -> Ovládací panely -> Přidat nebo odebrat programy a odinstaluj všechny staré verze Javy
- Podívej se po položkách s názvem Java Runtime Environment (JRE or J2SE)
* příklady starých verzí v Přidat nebo odebrat programy:
J2SE Runtime Environment 5.0
J2SE Runtime Environment 5.0 Update 8
Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2
- Odinstaluj je přes tlačítko Změnit nebo odebrat nebo Odebrat
- Odinstaluj postupně po sobě případné všechny staré verze Javy
- Po skončení odinstalovaní restartuj Pc.
- Pak už jen spusť instalaci poslední verze ze souboru jre-6u5-windows-i586-p.exe, který sis stáhl na začátku.
v logu můžeš fixnout:
chybí firewall.doinstaluj.
FIREWALL
vyber si tady,doporučuju ZoneAlarm,Comodo nebo Ashampoo
návod na ZA http://www.kn.vutbr.cz/docs/conf/zonealarm/
na comodo http://www.nforce.cz/modules.php?name=N ... cle&sid=18
Ashampoo Firewall free + čeština
zakutualizuj Javu:
- Stáhni si poslení verzi Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 5
- Posuň se dolů kde je napsáno Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 5 a klikni na tlačítko Download
- Pod nadpisem Select Platform and Language for your download:
* u položky Platform: vyber Windows
* zatrhni možnost kde je napsáno: I agree to the Java SE Runtime Environment 6 License Agreement
* klikni na tlačítko Continue >>
- Klikni na odkaz pro stažení pod položkou: Windows Offline Installation a ulož si ho na disk
- Ukonči běžící programy které máš spuštěné, hlavě webový prohlížeč
- Jdi přes Start -> Ovládací panely -> Přidat nebo odebrat programy a odinstaluj všechny staré verze Javy
- Podívej se po položkách s názvem Java Runtime Environment (JRE or J2SE)
* příklady starých verzí v Přidat nebo odebrat programy:
J2SE Runtime Environment 5.0
J2SE Runtime Environment 5.0 Update 8
Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2
- Odinstaluj je přes tlačítko Změnit nebo odebrat nebo Odebrat
- Odinstaluj postupně po sobě případné všechny staré verze Javy
- Po skončení odinstalovaní restartuj Pc.
- Pak už jen spusť instalaci poslední verze ze souboru jre-6u5-windows-i586-p.exe, který sis stáhl na začátku.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Děkuji za pomoc. Už jsem fixnul to zbytečné a instaloval novou Javu.
Ještě otázky kolem firewallu:
1) Kombinace vnitřního XP firewallu a Spyware Terminatoru, nastaveného jako rezidentní štít nestačí?
2) Crawler - doporučuješ ke stažení - jako volitelná součást Spyware Terminátoru, není potřebná nebo k něčemu?
3) Mám stažený připravený Ashampoo, neznalec angličtiny ctí české lokalizace, u známějšího ZA jsem je nenašel. Navíc neumím vybrat mezi verzemi http://www.slunecnice.cz/sw/zonealarm/zonealarm/ a http://www.slunecnice.cz/sw/zonealarm/ (nebo jsou stejné?). Ještě mám někde schované Kerio, ale ten není free. Není na ZA česká lokalizace?
4) Instaluji-li Ashampo nebo jiný FW, mám ponechat Spyware Term. také jako rezident?
Ještě otázky kolem firewallu:
1) Kombinace vnitřního XP firewallu a Spyware Terminatoru, nastaveného jako rezidentní štít nestačí?
2) Crawler - doporučuješ ke stažení - jako volitelná součást Spyware Terminátoru, není potřebná nebo k něčemu?
3) Mám stažený připravený Ashampoo, neznalec angličtiny ctí české lokalizace, u známějšího ZA jsem je nenašel. Navíc neumím vybrat mezi verzemi http://www.slunecnice.cz/sw/zonealarm/zonealarm/ a http://www.slunecnice.cz/sw/zonealarm/ (nebo jsou stejné?). Ještě mám někde schované Kerio, ale ten není free. Není na ZA česká lokalizace?
4) Instaluji-li Ashampo nebo jiný FW, mám ponechat Spyware Term. také jako rezident?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
1.)firewallu v XP se nedá říkat ani firewall, je to nedostačující kombinace
2.)nestane se nic.je to jen ta otravná lišta ve firefoxu nebo Internet Exploreru
3.)ty verze jsou tuším stejné, jen teď nevím u některého odkazu stáhneš přímo soft a u druhého napřed klienta a v něm vybereš OS a ono to pak stáhne a nainstaluje te firewall samo
4.) ST určitě nechej jako rezidentního
2.)nestane se nic.je to jen ta otravná lišta ve firefoxu nebo Internet Exploreru
3.)ty verze jsou tuším stejné, jen teď nevím u některého odkazu stáhneš přímo soft a u druhého napřed klienta a v něm vybereš OS a ono to pak stáhne a nainstaluje te firewall samo
4.) ST určitě nechej jako rezidentního
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Tak dík, jdu do toho, zvolím Ashampoo, je-li stejně dobrý (čeština).
Udělal jsem vše, co jsi poradil, vše OK, log už neposílám, myslím, že není důvod.
Ještě jednou - dík. Jsem vděčnej, že jsou lidi, kteří dokážou dělat dobrou odbornou práci pro druhé - zdarma.
Ještě jednou - dík. Jsem vděčnej, že jsou lidi, kteří dokážou dělat dobrou odbornou práci pro druhé - zdarma.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
není zač
v případě problému víš kam se obrátit. od toho jsme tady, abychom pomáhali. prostě nás to baví 

Dík. Právě teď mně vyvstal ještě jeden problém. Po instalaci FW Ashampoo přestala tisknout síťová tiskárna. Je nastavená na pevnou IP adresu (jako všechny PC v síti), ostatní PC tisknou normálně (nemají FW). Tiskárna je i při FW aktivní (zkusil jsem Ping), ale netiskne. Až po dlouhé době se jeden soubor přece jen vytiskl a bylo to, myslím, když jsem zakázal sledovat LAN (tedy, rozumím-li dobře, vnitřní síť). Ale to už jsem FW právě odinstalovával. Komunikaci uvnitř PC FW nesleduje FW, vypnul jsem. Po odinstalování FW tisknu normálně.
Moje otázka - co a jak se má v Ashampoo nastavit? Žádný přístup na IP (jako u Keria) jsem nenašel, nikde žádná volba... A přidat pravidlo pro tiskárnu podobně jako pro programy neumím, learning mód má FW zapnutý, ale tiskárna se v něm neozývá.
Můžeš pomoci?
Moje otázka - co a jak se má v Ashampoo nastavit? Žádný přístup na IP (jako u Keria) jsem nenašel, nikde žádná volba... A přidat pravidlo pro tiskárnu podobně jako pro programy neumím, learning mód má FW zapnutý, ale tiskárna se v něm neozývá.
Můžeš pomoci?
Tak jsem to opravil - v nastavení konfigurace se implicitně vytvořil přístup na všechny kompy v síti (IP s hvězdičkovou konvencí xxx.xxx.*.*) Přestože tiskárna byla "uvnitř" rozsahu, nefungovalo to. Bylo nutno vytvořit zvláštní povolení IP tiskárny. Pak se při restartu objevil požadavek na schválení a vytvořilo se pravidlo "spoolsv.exe" a příslušným portem tiskárny.
Třeba tato informace někomu pomůže.
Třeba tato informace někomu pomůže.