fidbox byl asi součástí Kaspersky on-line scanneru, který jsi nejspíše použil. Je divné , že ho OTMoveIt nesmazal..
Zkusil bych defragmentaci HDD, případně jeho kontrolu a taky RAM Memtestem (2h)..
Pomalé odhlašování WIN XP SP3 Vyřešeno
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomalé odhlašování WIN XP SP3
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
V tom případě zkusím oba soubory smazat ručně. Každopádně Kasperskyho online scanner už nemám nainstalován.
Defragmentaci ještě zkusím, ale myslím, že to moc nepomůže, defragmentuju celkem často - teď mám jen 6% fragmentaci C.
Disk je podle Everestu a nějakýho nástroje přímo od výrobce disku v pohodě.
Zkusím Memtest, ale vážně je možný, že by vadná RAM měla vliv jen na odhlašování? Spíš bych čekal, že se bude taková chyba projevovat při různých činnostech...
Jinak průběžně díky za pomoc.
Defragmentaci ještě zkusím, ale myslím, že to moc nepomůže, defragmentuju celkem často - teď mám jen 6% fragmentaci C.
Disk je podle Everestu a nějakýho nástroje přímo od výrobce disku v pohodě.
Zkusím Memtest, ale vážně je možný, že by vadná RAM měla vliv jen na odhlašování? Spíš bych čekal, že se bude taková chyba projevovat při různých činnostech...
Jinak průběžně díky za pomoc.

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Nákazy jsou pryč, tak nevím , ještě můžeš zkusit opravit win:
Stáhni si Dial-a-fix
Klikni na kladívko-další možnosti:
SFC scan - Spustí nástroj pro kontrolu systémových souborů (případná potřeba instalačního media Windows).
Klikni na službu a pak na GO.
Stáhni si Dial-a-fix
Klikni na kladívko-další možnosti:
SFC scan - Spustí nástroj pro kontrolu systémových souborů (případná potřeba instalačního media Windows).
Klikni na službu a pak na GO.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
To už jsi mi poradil na minulé stránce, ale bohužel to nepomohlo. Obávám se, abych si nemusel vytvořit nový účet a ten původní smazat.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to nevím , musel bych se kouknout, nicméně v obou lozích Combofixu jsou stejné výmazy a vše Downloader:
c:\documents and settings\All Users\Data aplikací\Microsoft\Network\Downloader\qmgr0.dat
c:\documents and settings\All Users\Data aplikací\Microsoft\Network\Downloader\qmgr1.dat
Zkusil bych odinstalovat Downloader.
Stáhni si :Dr. Web CureIt
dej update , po aktualizaci dej start.
Tlacitky dole muzeš soubor léčit, smazat, přesunout nebo přejmenovat
c:\documents and settings\All Users\Data aplikací\Microsoft\Network\Downloader\qmgr0.dat
c:\documents and settings\All Users\Data aplikací\Microsoft\Network\Downloader\qmgr1.dat
Zkusil bych odinstalovat Downloader.
Stáhni si :Dr. Web CureIt
dej update , po aktualizaci dej start.
Tlacitky dole muzeš soubor léčit, smazat, přesunout nebo přejmenovat
A downloader je vysloveně škodlivej program nebo jen nějaká zbytečná aplikace? Protože v Přidat/odebrat programy ji nevidím, dokonce nepoužívám ani žádný manažer na stahování.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Musel bych mrknout , ale až zítra a na nějaké profi stránky..:
http://www.google.com/search?hl=cs&clie ... Hledat&lr=
http://www.google.com/search?hl=cs&clie ... Hledat&lr=
Ok, není problém.
Pro dnešek to můžem odložit. Dík za pomoc.
EDIT: Znova jsem spustil Dr. Web CureIt a našel mi nějakého rootkita v souboru ndis.sys ve složce system32/drivers. Nechal jsem ho smazat, restartoval jsem a po restartu nefungovala síť, dokonce ani wifina neblikala. Zajímavé je, že při restartu odhlašování proběhlo rychle. Ihned jsem dal obnovení systému do bodu někdy vpodvečer a net už zase šlape. Zkusím se podívat, jestli není problém s tímto souborem, jen přesněji nevím, k čemu slouží. Google mi vyhodil něco, co by mohlo mít spojitost: http://answers.yahoo.com/question/index ... 054AAuRa2S
Pro dnešek to můžem odložit. Dík za pomoc.
EDIT: Znova jsem spustil Dr. Web CureIt a našel mi nějakého rootkita v souboru ndis.sys ve složce system32/drivers. Nechal jsem ho smazat, restartoval jsem a po restartu nefungovala síť, dokonce ani wifina neblikala. Zajímavé je, že při restartu odhlašování proběhlo rychle. Ihned jsem dal obnovení systému do bodu někdy vpodvečer a net už zase šlape. Zkusím se podívat, jestli není problém s tímto souborem, jen přesněji nevím, k čemu slouží. Google mi vyhodil něco, co by mohlo mít spojitost: http://answers.yahoo.com/question/index ... 054AAuRa2S
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus pohledat dnes sám , momentálně jsem na tom časově špatně , takže to vypadá až na zítra, sry...
Re: Pomalé odhlašování WIN XP SP3 Vyřešeno
Ok, zatím to nechám být, ten rootkit se po obnovení systému už neobjevil. Přesto ještě projedu kompa nějakými antiviry.
Nicméně v případě toho odhlašování to vypadá na vytvoření nového účtu a smazání tohoto pochybného.
EDIT: Tak po delším laborování jsem zjistil, že potíže způsobuje Zone Alarm (případně jeho kombinace s NOD32). Po jeho odinstalování se počítač vypíná normálně.
Problém je vyřešen, díky za pomoc.
Nicméně v případě toho odhlašování to vypadá na vytvoření nového účtu a smazání tohoto pochybného.
EDIT: Tak po delším laborování jsem zjistil, že potíže způsobuje Zone Alarm (případně jeho kombinace s NOD32). Po jeho odinstalování se počítač vypíná normálně.
Problém je vyřešen, díky za pomoc.