vytizeni procesoru

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

sacredmoon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod sacredmoon » 15 úno 2007 21:53

Pic píše:Nějak tomu nerozumím. Ta poslední věta v předchozím příspěvku si odporuje s úvodem. "nějakou součástkou, která se při zahřátí na určitou teplotu zneprůchodní" a pak " Po úplném zahřátí počítač šlape perfektně. Stačí jen trochu déle vyvětrat a začne se zase sekat." To si nějak odporuje. Zkus vyzkoušet jiný kvalitní a výkonnější zdroj, třeba půjčený od kamaráda.

Vysvětlím to lépe. Počítač zapnu. Naběhne. Spustím aplikaci. Ta začne zatěžovat hardware. Ten se nejspíš začne zahřívat. Při dosažení určité teploty nebo jakéhokoliv jiného neurčitého stavu začne běžet procesor jen na zlomek výkonu ale tváří se jako plně zatížený. Jestli je to průchodem do procesoru (sběrnicí) nebo procesorem nebo něčím jiným, to neumím zjistit a ani nikdo u nás v práci mi to rozumně nedokázal vysvětlit. Po překročení určitého bodu se činnost počítače vrací do normálu. Soudím, že to je překročením teploty x do standardního zahřátí. Tedy zvýšením teploty pravděpodobně (může to být i zdroj, který se dostatečně zahřeje - ten jsem ale už zkoušel vyměnit). Když se ale při normálním chodu vzduch v místnosti ochladí (větráním), vrací se počítač zpět do bodu x, kdy jede procesor zdánlivě na maximální výkon. Alespoň tak jsem to pochopil za dobu, kdy jsem se snažil ten problémek odstranit.
Může to být čímkoliv. Jeden článek v řetězci. Pokud máš nějakou možnost jak diagnosticky zjistit, kde je problém, budu jen rád. Přeinstalace Win nepomohla samozřejmě.

Reklama

Zpět na “HiJackThis”