Prosím pomoc, mám VIRUS - log z Hijackthis a mwav! Vyřešeno

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Prosím pomoc, mám VIRUS!

Příspěvekod jaro3 » 24 kvě 2008 23:26

No ještě sem můžeš hodit log z MVAWU:
viewtopic.php?f=70&t=5125
Ať se na to někdo zítra podívá, je tam návod. Na logu z HJT nic nevidím ale taky nejsem žádný expert....
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 24 kvě 2008 23:30

Ok, ještě to sem hodím a pak budu čekat na ráno... Díkec.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 kvě 2008 23:34

slíbil jsem, že se nebudu plést do této sekce,ale nedá mi to

stáhněte si SmitFraudFix
* restartujeme počítač do nouzového režimu ( pří bootu mačkejte F8)
* a spustíme SFFSmitFraudFix
* následně jsme vyzváni ke stisknutí libovolné klávesy - poté stiskneme 2 a Enter
* program se vás zeptá na: Do you want clean registry?, na tuto otázku odpovíme ano, což uděláme klávesou Y (pozor na záměnu za Z).
* pak přijde ještě jedna otázka: Rreplace infected files?(pokud nějaké infikované soubory SFF našel), na klávesnici stiskneme opět Y
* po dokonení čištění se opět zobrazí výzva, zda-li souhlasíme s prací v NR - potvrdíme Ano
* spolu s danou výzvou se zobrazí okno poznámkového bloku s vygenerovaným logem, log je také v C:\rapport.txt (kde C:\ je systémová část disku)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 24 kvě 2008 23:42

Už to projíždí a něco našel..

memphisto: počkám až co tento program a pak zkusím to tvoje.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 kvě 2008 00:54

Vzdávám to. Za hodinu a čtvrt zkontroloval 110 000 objektů a nevypadá to, že by se chystal skončit, du spát a dám to sem ráno nebo pokud se vzbudím v noci, tak to sem hodím.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 kvě 2008 08:13

No, takže toto všechno našel... Prej 39 kritických objektů.. Co teď? Půjde to vůbec nějak vyčistit?

Objekt "parentis Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "parentis Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "etlrlws toolbar Toolbar" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "grokster Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "gain.gator Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "look2me Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "gain.gator Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "grokster Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "smitfraud Browser Hijacker" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "ezula Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "ipinsight Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "ipinsight Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "whenu.savenow Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "superbar Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "topmoxie Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "whenu.savenow Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "superbar Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "topmoxie Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "backdoor (ircbot) trojans Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "combo Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "combo Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "holistyc Dialer" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 kvě 2008 09:14

Zkusila sem nainstalovat ten SUPERAntiSpyware a zatím našel 30 hrozeb, tak snad najde i zbývajících 9 a dokáže je i odstranit...

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 kvě 2008 09:33

Tak sem to tím projela, našel jich teda 30 a odstranil, restartoval pc a teď se mě načtení plochy zobrazuje složka Program Files... Ještě sem to projela tím spyware terminátorem a ten našel 1 hrozbu - trojana a odstranil, ještě tam asi něco bude, protože ta zpráva s těma složka je tam furt :-( Co dál? A co s tou složkou program files?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Prosím pomoc, mám VIRUS - log z Hijackthis a mwav!

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 10:19

Nejlépe bude počkat na Fredika, má toho asi moc..Objevuje se Ti složka Program Files na ploše? Koukni do start-ovl.panely -naplánované úkoly, zda tam něco není( kromě přidat naplánovanou úlohu).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 kvě 2008 10:26

No, jo čekám. Není, mě už to párkrát dělalo, po vyčištění registrů tak sem dala obnovu a vyčistila jiným programem, protože ten původní smazal něco co neměl, jenže teď to nemůžu vrátit, protože mám strach skrz ten vir :-( Dávám nový log z HJT.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 10:19, on 2008-05-25
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16574)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\NOD32 Smart Security\egui.exe
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\SDTrayApp.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.exe
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\NOD32 Smart Security\ekrn.exe
C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\svcntaux.exe
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\swdsvc.exe
C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
C:\WINDOWS\System32\alg.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqSTE08.exe
C:\PROGRA~2\DLEITP~1\Firefox\firefox.exe
C:\Program Files 2\Důležité programy!\Hijackthis\HijackThis.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe
C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = res://C:\Program Files 2\Prográmky\IE7Pro\IE7ProRs.dll/easyhome.html
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: IE7Pro - {00011268-E188-40DF-A514-835FCD78B1BF} - C:\Program Files 2\Prográmky\IE7Pro\IE7Pro.dll
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {1CB20BF0-BBAE-40A7-93F4-6435FF3D0411} - C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\GRA8E1~1.DLL
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O2 - BHO: IE - {A4FDF7B4-EAD1-4872-A3F7-20FD86D6E798} - C:\WINDOWS\iksagy.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {F4D76F09-7896-458a-890F-E1F05C46069F} - (no file)
O3 - Toolbar: &Crawler lišta - {4B3803EA-5230-4DC3-A7FC-33638F3D3542} - C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SkyTel] SkyTel.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\NOD32 Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [SDTray] "C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\SDTrayApp.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
O8 - Extra context menu item: Crawler Search - tbr:iemenu
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~2\DLEITP~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: IE7Pro Preferences - {0026439F-A980-4f18-8C95-4F1CBBF9C1D8} - C:\Program Files 2\Prográmky\IE7Pro\IE7Pro.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: IE7Pro Preferences - {0026439F-A980-4f18-8C95-4F1CBBF9C1D8} - C:\Program Files 2\Prográmky\IE7Pro\IE7Pro.dll
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files 2\Komunikace\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files 2\Komunikace\ICQ6\ICQ.exe
O16 - DPF: {EFFDEEEC-F9E1-4461-91D2-DAEB8CC595F1} (CSViewer Control) - http://88.103.65.55/CSViewer.cab
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~2\PROGRM~1\MICROS~1\Office12\GR99D3~1.DLL
O18 - Protocol: tbr - {4D25FB7A-8902-4291-960E-9ADA051CFBBF} - C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - Unknown owner - C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\NOD32 Smart Security\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\NOD32 Smart Security\ekrn.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1150\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\svcntaux.exe
O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files 2\Důležité programy!\Bezpečnost PC\Spyware Doctor\swdsvc.exe
O23 - Service: Spyware Terminator Realtime Shield Service (sp_rssrv) - Crawler.com - C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
O23 - Service: TuneUp Drive Defrag Service (TuneUp.Defrag) - TuneUp Software GmbH - C:\WINDOWS\System32\TuneUpDefragService.exe

--
End of file - 8030 bytes

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 25 kvě 2008 10:38

Osobně si myslím, že Ashampoo je nevinen a že ten virus pochází ze samotného CD (např. z autorunu).

V HJT fixni:

Kód: Vybrat vše

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
O2 - BHO: IE - {A4FDF7B4-EAD1-4872-A3F7-20FD86D6E798} - C:\WINDOWS\iksagy.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {F4D76F09-7896-458a-890F-E1F05C46069F} - (no file)

Jak to teď vypadá?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 10:50

Ještěn bych odinstaloval Crawler Toolbar.

Zpět na “HiJackThis”