Takže:
-ComboFix mi dle Tvého návodu odinstalovat nejde, píše: "Systém Windows nemůže najít combofix.Ujistěte se, zda je název zadán správně, a akci opakujte."
-Smazal jsem složku Spyware Doctor
-Použil jsem T-Cleaner
-ATF Cleaner nemůžu použít, protože se s tím kamarádovým noťasem u mě doma nepřipojím.
-Link na Java.................. mi hází chybu
-Dávám sem opět log s HiJacka...OS stále nabíhá v nouzáku.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 23:51:11, on 21.6.2009
Platform: Windows Vista SP1 (WinNT 6.00.1905)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6001.18248)
Boot mode: Safe mode
Running processes:
C:\Windows\Explorer.EXE
F:\HiJackThis\HiJackThis.exe
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\5.1.1309.3572\swg.dll
O2 - BHO: Google Dictionary Compression sdch - {C84D72FE-E17D-4195-BB24-76C02E2E7C4E} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\Component\fastsearch_A8904FB862BD9564.dll
O3 - Toolbar: Google Toolbar - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ATKOSD2] "C:\Program Files\ATKOSD2\ATKOSD2.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\Windows\system32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\Windows\system32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\Windows\system32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] RtHDVCpl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Skytel] Skytel.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SMSERIAL] C:\Program Files\Motorola\SMSERIAL\sm56hlpr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [AdVantage Setup] C:\Program Files\Webteh\BSplayer\AdVantageSetup.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [EverioService] "C:\Program Files\CyberLink\PCM4Everio\EverioService.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ISTray] "C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsTray.exe"
O4 - HKLM\..\RunOnce: [Malwarebytes' Anti-Malware] C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe /install /silent
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [LightScribe Control Panel] C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LightScribeControlPanel.exe -hidden
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] C:\Program Files\Steam\Steam.exe -silent
O4 - HKCU\..\Run: [PC Suite Tray] "C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 7\PCSuite.exe" -onlytray
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
O4 - HKCU\..\Run: [WMPNSCFG] C:\Program Files\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe
O8 - Extra context menu item: Download Using &BitSpirit - C:\Program Files\BitSpirit\bsurl.htm
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O18 - Filter: x-sdch - {B1759355-3EEC-4C1E-B0F1-B719FE26E377} - C:\Program Files\Google\Google Toolbar\Component\fastsearch_A8904FB862BD9564.dll
O23 - Service: ADSM Service (ADSMService) - Unknown owner - C:\Program Files\ASUS\ASUS Data Security Manager\ADSMSrv.exe
O23 - Service: ASLDR Service (ASLDRService) - Unknown owner - C:\Program Files\ATK Hotkey\ASLDRSrv.exe
O23 - Service: ATKGFNEX Service (ATKGFNEXSrv) - Unknown owner - C:\Program Files\ATKGFNEX\GFNEXSrv.exe
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe
O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsSvc.exe
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: spmgr - Unknown owner - C:\Program Files\ASUS\NB Probe\SPM\spmgr.exe
--
End of file - 5103 bytes
Prosím o kontrolu LOGu Vyřešeno
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosím o kontrolu LOGu
Start-spustit napiš services.msc a dej OK.
V okně v pravé části vyhledej :
PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService)
PC Tools Security Service (sdCoreService)
postupně na ně poklepej a v dalším okně vyber typ spouštění na zakázáno .
Spusť HJT, klikni na open the Misc Tools section .
V dalším okně klikni na Delete an NT service..
Postupně ( napřed první) tam vlož:
a klikni na OK, poté opakuj s tímto:
klikni na OK.
Zavři HJT.
Najdi a smaž:
C:\327882R2FWJFW
C:\ComboFix
C:\qoobox
ATF tedy nemusíš použít, pokud si použil CCleaner.
Windows bude třeba opravit.
V BIOSu si nastav boot z CD/DVD a vlož instalační windows vista, objeví se text-boot z CD -pokračujte libovolnou klávesou, nějakou hned zmáčkni.
Objeví se okno v kterém klikneš na Oprava spouštění systému.
Pokud by ani to nepomohlo tak znovu a klikni na Nástroj obnovení systému.
Více zde:
http://windowshelp.microsoft.com/Window ... e1029.mspx
V okně v pravé části vyhledej :
postupně na ně poklepej a v dalším okně vyber typ spouštění na zakázáno .
Spusť HJT, klikni na open the Misc Tools section .
V dalším okně klikni na Delete an NT service..
Postupně ( napřed první) tam vlož:
a klikni na OK, poté opakuj s tímto:
klikni na OK.
Zavři HJT.
Najdi a smaž:
C:\327882R2FWJFW
C:\ComboFix
C:\qoobox
ATF tedy nemusíš použít, pokud si použil CCleaner.
Windows bude třeba opravit.
V BIOSu si nastav boot z CD/DVD a vlož instalační windows vista, objeví se text-boot z CD -pokračujte libovolnou klávesou, nějakou hned zmáčkni.
Více zde:
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Ten první bod jsem udělal - zákaz spouštění-, ale když jsem zadal v HJT ten první řádek, tak hodil hlášku, že nic takvoýho v registrech není ať zadám název správně. A omlouvám se, ale ty tři řádky ohledně ComboFixu jsem nenašel.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
comboFix je pravděpodoně odinstalován...
V HJT k výmazu služeb zkus vložit postupně toto:
PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools
a
PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools
Pokud to nepůjde , můžeš ponechat, jsou zakázány.
Zkus opravu spouštění systému , viz výše.
V HJT k výmazu služeb zkus vložit postupně toto:
PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools
a
PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools
Pokud to nepůjde , můžeš ponechat, jsou zakázány.
Zkus opravu spouštění systému , viz výše.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
V HJT mi zase nešly vložit ty řádky, vím, že jsi říkal, že to nevadí-jen informuju o tom, co jsem udělal nebo neudělal. Teď jsem zkoušel "opravit" počítač - restart, F8 atd., ale pak mi komp naběhl do Woken opět v nouzáku. Žádnou volbu jak píšou v návodu jsem tam neměl nebo jsem něco udělal špatně. Myslíš, že to mám řešit rovnou instalačním CD s Woknama jak jsi psal?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Rovnou s instalačkou, napřed vyber Oprava spouštění systému., mohlo by to pomoci.
OK. Instalační CD budu mít ale až zítra, protože mi tu kamarád nechal jen noťase. Zítra to teda hned prubnu. Zatím Ti mockrát děkuju za pomoc a Tvůj čas a taky za rychlost. Ahoj.
Takže po zvolení oprava počítače systém naběhne v nouzáku.
Po zvolení opravy spouštění hláška, že nemůže opravit.
Obnovu systému nikde nevidím.
Ať dělám, co dělám, OS vždycky naběhne v nouzáku a nenabízí mi žádný možnosti volby...
Po zvolení opravy spouštění hláška, že nemůže opravit.
Obnovu systému nikde nevidím.
Ať dělám, co dělám, OS vždycky naběhne v nouzáku a nenabízí mi žádný možnosti volby...

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš instalačku Windows Vista SP1
V BIOSu si nastav boot z CD/DVD a vlož instalační windows vista,restatuj PC- objeví se text-boot z CD -pokračujte libovolnou klávesou, nějakou hned zmáčkni.
Více zde:
Měl by tam být tento výběr...
V BIOSu si nastav boot z CD/DVD a vlož instalační windows vista,restatuj PC- objeví se text-boot z CD -pokračujte libovolnou klávesou, nějakou hned zmáčkni.
Více zde:
Měl by tam být tento výběr...
Já jsem právě v BIOSu nastavil boot z CD, ale potom mi normálně naběhl OS a žádná volba tam nebyla - vlastně není rozdíl mezi Primary boot CD/DVD a Primary boot Hard Drive. Při restartu se přes Del dostanu do Správce spouštění systému, kde můžu F8-čkou vyvolat rozšířené menu, ale tam není ani oprava spouštění systému ani obnovení systému. Je to klasický menu:
Opravit tento počítač
Nouzový režim
Nouzový režim se sítí
Nouzový režim s příkazovým řádkem
Povolit protokolování spuštění
atd. atd.
Opravit tento počítač
Nouzový režim
Nouzový režim se sítí
Nouzový režim s příkazovým řádkem
Povolit protokolování spuštění
atd. atd.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Ale to není ono...
Zapni PC a drž klávesu Del.
V BIOSU záložka BOOT.klikni na ni.šipkou dolu najeď na Boot Device Priority
1 boot device removable -klávesama + nebo - na klávesnici a vyber CD/DVD ( nebo CD ROM)
2 tady to můžeš nastavit stejně ( CD/DVD, aby systém nebootoval z harddisku.
Klikni na klávesu Esc a poté nahoře na Exit --šipkama
Zeptá se Tě to na EXIT and Save changes, dáš Enter.
Musíš již mít CD/DVD v mechanice.
Pak je černá obrazovka a nahoře je napsáno: boot z CD/DVD pokračujte libovolnou klávesou , na nějakou hned klikni a načte se disk v mechanice.
Po opravě zase nastav BIOS jako předtím
1-removable
2-Harddisk
Zapni PC a drž klávesu Del.
V BIOSU záložka BOOT.klikni na ni.šipkou dolu najeď na Boot Device Priority
1 boot device removable -klávesama + nebo - na klávesnici a vyber CD/DVD ( nebo CD ROM)
2 tady to můžeš nastavit stejně ( CD/DVD, aby systém nebootoval z harddisku.
Klikni na klávesu Esc a poté nahoře na Exit --šipkama
Zeptá se Tě to na EXIT and Save changes, dáš Enter.
Musíš již mít CD/DVD v mechanice.
Pak je černá obrazovka a nahoře je napsáno: boot z CD/DVD pokračujte libovolnou klávesou , na nějakou hned klikni a načte se disk v mechanice.
Po opravě zase nastav BIOS jako předtím
1-removable
2-Harddisk
Omlouvám se, že je to se mnou na dlouhý lokte. Je to trochu jinačí na noťasu s Vistama, než u mě na PC s XP.
Takže do nabídky jsem se dostal, zvolil opravu a nic-stále nouzák. Ani obnovení nezabralo.
Takže do nabídky jsem se dostal, zvolil opravu a nic-stále nouzák. Ani obnovení nezabralo.