Prosím o kontrolu a rady Barona Prášila a nebo Fredika. Pustil jsem na PC syna s kamarádem a nechal je bohužel bez dozoru a hned něco ulovili, Část jsem odstranil, ale není to vše.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 15:46:59, on 23.8.2008
Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
C:\WINDOWS\System32\LVCOMSX.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\System32\cisvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Common Files\MicroWorld\Agent\MWASER.EXE
C:\Program Files\Common Files\MicroWorld\Agent\MWAgent.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe
C:\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\WINDOWS\System32\cidaemon.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
D:\HiJackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [DU Meter] C:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [LVCOMSX] C:\WINDOWS\System32\LVCOMSX.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk.disabled
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Zdroje informací - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: MWAgent - MicroWorld Technologies Inc. - C:\Program Files\Common Files\MicroWorld\Agent\MWASER.EXE
O23 - Service: SF FrontLine Drivers Auto Removal (v1) (sfrem01) - Protection Technology (StarForce) - C:\WINDOWS\system32\sfrem01.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs Inc. - C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe
--
End of file - 4374 bytes
Děkuji!!!
Edit:
Mwav v logu uvádí: System found infected with pcprivacycleaner Corrupted Adware/Spyware (hklm\software\microsoft\protected storage system provider)! Action taken: Ponecháno, neodstraněno!
Prosím o kontrolu - nějaká verbež Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Prosím o kontrolu - nějaká verbež Vyřešeno
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosím o kontrolu - nějaká verbež
Můžeš zrušit spouštění Updateru Javy:
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe"
Btw. co máš za verzi Mwav, protože ti tam běží od něho služba, což u free verze nebývá. Pak by jsi tam měl dva antiviry.
Chtělo by to doinstalovat SP2 nebo rovnou už SP3.
Pokud ti najde jen toto, není potřeba si s tím dělat starosti.
Btw. co máš za verzi Mwav, protože ti tam běží od něho služba, což u free verze nebývá. Pak by jsi tam měl dva antiviry.
Chtělo by to doinstalovat SP2 nebo rovnou už SP3.
Pokud ti najde jen toto, není potřeba si s tím dělat starosti.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosím o kontrolu - nějaká verbež
Díky za kontrolu a informace. Mwav mám jen volnou verzi, ale syn omylem stáhl plnou verzi a údajně ji odinstaloval. Asi ne úplně. Jen Sp1 mám kvůli spec. programu, s kterým jinak byly problémy. Zatím mi to nedělá problémy, pokud nepustím syna na PC bez dozoru. Ještě jednou dík. Pokud víš jak se zbavit toho zbytku Mwav, tak poraď. Jen mne udivuje, protože to je již dost dlouho a triál verze není ani na měsíc a jak koukám program nikde nevidím.
Edit: Tak jsem agenta odstranil! Díky!
Edit: Tak jsem agenta odstranil! Díky!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!