Plán jak ukrást školní notebook nebo router. (IVT)

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Plán jak ukrást školní notebook nebo router. (IVT)

Příspěvekod tarogar » 11 pro 2013 22:37

Zdarec dneska na škole NĚKDO ukradl notebook, router a projektor z nezamcene třídy v nejvyšším patře. Hrozne se to řeší, dokonce u nás byla i policie. Chtěl jsem se zeptat. Rozjela se obrovská ale opravdu obrovská diskuze mezi spolužáky i z jiných tříd zda je možné ten notebook nebo router najít podle například MAC adresy, IP atd. Je jasné ze projektor se už nikdy nenajde. Vymysleli jsme s našim profesorem IT úkol. Každy ma vypracovat co nejdetajlnejsi plán jak by ukradl notebook. Pry ze s to pak odešle řediteli a podniknout se podle toho kroky. Přišlo mi to VELICE zajímavé takhle legálně plánovat krádež a tak jsem vás do toho chtěl zapojit. Co by jste udělali?
Ja jsem vymyslel: až bych došel domu strhnul bych s notebooku pásek s cislem o Win pak bych ho naformatoval a vyměnil třeba ramky nebo disk aby se na to nepřišlo. :-D můj kamarad by pry nedělal nic ze pry neni šance aby se na to přišlo. :-) takže co vy ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Pro 2013 22:40) ---

OPAKIJU JEDNA SE O ÚKOL DO IVT NENI TO REALNE než mi to tu někdo smaže. Je to náhodou zajímavé ne?
Naposledy upravil(a) tarogar dne 11 pro 2013 22:55, celkem upraveno 1 x.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

Reklama
zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Plán jak ukrást školní nitebook nebo router. (IVT)

Příspěvekod zdenda204 » 11 pro 2013 22:42

Zajímavé to opravdu je :)
Co se týká dohledání podle MAC, toho bych se asi moc nebál, respektive ani nevím jak bych to řešil.
Jediné co bych udělal by bylo asi přeformátování a smazání výrobních kódů z notebooku, protože předpokládám že to škola eviduje.
A samozřejmě teda sloupl ty nálepky od školy.
Pak možná nějak vyšperkoval aby to vypadalo trochu osobně :)
Pak myslím že i kdyby k tobě přišli a chtěli to zkoumat tak nic nedokážou, protože výrobní číslo by jsi zlikvidoval a pochybuji že škola eviduje čísla RAMek, základní desky atd...

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 11 pro 2013 22:48

To se vsadim ze naše zablesena škola taková čísla neeviduje. :-D přijde mi ze i tak je malá pravděpodobnost ze by ti vylezli do domu.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Plán jak ukrást školní notebook nebo router. (IVT)

Příspěvekod X » 11 pro 2013 22:51

Co je nítěkniha? Vítěze zavřou :lol:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 pro 2013 22:52

Vyrobni cislo se likviduje pomerne hodne tezko, navic je na kazdem dilu samostatne.

A podle cisla libovolneho dilu lze dohledat zbytek, zvlast kdyz vsechna souhlasi.

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 11 pro 2013 22:54

X ježis notebook :-D :-D to mě ani nenapadlo :-D třeba to je fakt. Svedu to na vás :twisted:

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 11 pro 2013 22:55

Notebook bych hodil do řeky a router s projektorem bych si nechal. Tadá, všichni hledaj notebook a já mám dvě věci zadarmo.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenda204 » 11 pro 2013 22:56

Petře, ale zase nemůžou každýmu žákovi provést domovní prohlídku...
A pokud nemají kamery nebo aspoň nikde není jak to okradl nebo že se tam pohyboval tak nepřijdou přímo k němu a nebudou to hledat.
Ale tak stejně, kdo by kradl notebook, router a projektor? Hlavně mne zaráží ten router, to byl asi nějakej drahej. Takže to nejspíše během pár hodin/dnů prodal někam do pryč...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 pro 2013 22:58

To ne, ale kdyz uz to budou mit v ruce, lze to snadno identifikovat.

Znacna cast zlodeju strhne samolepku zespoda a vubec netusi, ze v BIOSu jsou ty same udaje. Neni potreba ani dohledavat vyrobni cisla ostatnich komponent. Samozrejmne, vec s odstranenym vyrobnim cislem lze prodat pouze urcite sorte zakazniku, takove co obchazi treba bazary v Karline.

Co se tyka vysetrovani, protokol od Policie je nutnost pokud jsou veci pojisteny. A lidi kradou i zarovky na zachode.

HugeNigga
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod HugeNigga » 11 pro 2013 23:11

Petr22: Můj otec za mlada Kradl na záchodech Okna :D ... Já osobně bych ten notebook,projektor,router vzal, jebl to na Bazoš, věci schoval do krabice pod postel a jelikož ho nejspíš nikdo neviděl tak bych to neřešil ... Samozřejmě na bazoši musej bejt Falešný ůdaje a musím si prvně čeknout toho komu to prodávám :D
Můj PC :P - Case:Zalman Z9 PlusHDD1:1,5 TB Seagate BarracudaHDD2:2 TB WDSSD:Kingston Hyper 3K 120GBCD DVD: Cosi Samsung MB: MSI H87-G4 CPU: Xeon E3-1230V3 + CM Hyper 103 GPU: Sapphire R9 290X 4GB RAM: Kingston HyperX Blu 8GB OS: WIN 8 64 BIT PSU: Corsair CX 750WM

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 11 pro 2013 23:43

Chuligáni, krást notebooky by ste chtěli co? xD
Z dotazu není moc jasný, jestli se ptáš jak notebook ukrást, a nebo jak ho prodat. Jestli ukrást, tak velkej batoh, a v době kdy ve třídě nikdo není strčit dovnitř, odejít, a až tam bude víc lidí tak se s údivem vrátit kde to je. Jeslti prodat, tak bych to prodal po internetu pod falešným jménem bez žádnejch úprav. Ale tak jako tak, vydělaný prachy z prodeje nevynesou ani zlomek toho, jaká by byla škoda.
Tuhle u nás ve škole nějaký černí spoluobčané, co jsem slyšel, ukradli ředitelovi kufřík, v něm nějaký papíry, foťák, na kartě důležitý data..
No idioti kufr i s papírama spálili, s foťákem se vyfotily, a pak to dali i s těma fotkama do zastavárny. Aspoň to policie neměla tak těžký.
Svět je prostě plnej těhlech kurev který si myslej že si takovouhle krádeží vydělaj na novej telefon, počítač, či co já vim co ještě, ale trochu jim nedochází že ty věci někomu taky patřej.

Začínající psycholog jde na praxi do zvláštní školy. Tak jdou s dětma na procházku, a jeden kluk říká: Koukej na tu káru, takovou si jednou ukradnu! Tomu chlapoj to nedá, a říká: A to by ti to nebylo blbý? Ten majitel na to auto musel dlouho vydělávat, aby si ho mohl koupit, a ty by si mu ho jen tak sebral? A on na to odvětí: No a co, by si ukradnul jiný.

//Nebyl to psycholog, ale vychovatel a ne ve zvláštní škole, ale v dětském výchovném ústavu v Hostouni... Jméno vychovatele znám velmi dobře, protože jde o mého kamaráda a jméno chovance bych se dozvěděl během pár minut ;-) Je docela hezké vidět, jak se "Zdendovo" historky pomalu stávají lidovými a pomalu se z nich slovesnou tvořivostí stává něco jiného... :-D
//Karlos
Just Fucking Google It!

Simroth
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Simroth » 11 pro 2013 23:56

tux: 8)
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek