čau lidi, mám dotaz- jednoduchej -- Jak funguje Outlook ,mám mail na seznamu a chci ,aby mi chodili maily do windows bez připojení na seznam a aby mě něco na upozorňovalo.Včera jsem ho nainstaloval a natahal mi všechny maily ze seznamu do pc. a pokud čekám pošru musím ho mít zaplej dole na liště? To je blbost,že? Mám Xp čka windows explorer, koukal jsem ,že třeba opera má už poštu. Co je na to tedy nejlepší.Dík
//přesunuto
//mmm
Outlook Expres?
Já sice používám poštovního klienta, který je integrovaný v Opeře, ale ne každému by vyhovovalo jeho spartánské založení – neumožňuje odesílat HTML e-maily; všechno posílám jako prostý text (žádná písma, žádné barvy, žádná kursiva…); mně to docela vyhovuje, ale není to pro každého to pravé ořechové.
Jestli váháš nad Outlook Expressem, jednoznačně doporučuju namísto něho Mozilla Thunderbird. Jestliže máš ale „velký“ Outlook (součást MS Office), tak ten je prý vcelku slušný.
V každém případě předpokládám, že budeš přistupovat k poštovnímu účtu přes POP3 – viz pak nastavení, jak ho popisují na Seznamu v nápovědě.
Jestli váháš nad Outlook Expressem, jednoznačně doporučuju namísto něho Mozilla Thunderbird. Jestliže máš ale „velký“ Outlook (součást MS Office), tak ten je prý vcelku slušný.
V každém případě předpokládám, že budeš přistupovat k poštovnímu účtu přes POP3 – viz pak nastavení, jak ho popisují na Seznamu v nápovědě.
-
- Pohlaví:
Velký Outlook je dobrej, ale otravnej - to je tak pro nějakou sekretářku. Ale jak psal Karlos, je to věc názoru. Já nejsem zrovna příznivcem stahování čehokoliv, pokud to není ztovna nezbytné a proto doporučuji OE.
Tam si nastavíš, jestli se ti má pošta stahovat po startu, případně si to stáhnutí odklikneš. Tady jde o to, jak máš rychlý připojení. Např. já jsem šíleně pomalej a když jsem to měl po startu a a přišly nějaký videa, tak jsem byl na dobu zabržděnej.
Návod na OE máš zde:
http://www.katro.cz/
Tady tě zajímá Odchozí pošta (SMTP) a tuhle adresu ti řekne tvůj provozovatel IT.
Pak si ve vlastnostech nastavíš, jestli ta pošta na serveru - seznam.cz zůstane (5 dnů - stále), anebo se odstraní zároveň s odstraněním v OE.
Pokud ji tam necháš trvale, tak pokud nepřeteče schránka, tak tam je - jen to občas musíš vyčistit.
Bývá tam jediný problém, že někdy nefungují odkazy přímo v OE. Pak musíš vyčistit úložiště. Mělo by to jít přes nástroje v OE, ale někdy to nejde, pak je třeba tu složku vyčistit růčo!
P.S. Pokud bys chtěl "Velký Outlook", tak je to v podstatě stejný.
P.S.2 - Teď jsem si tvůj dotaz přečetl znova, takže dodatek. Pokud chceš upozornění, musí býtž Outlook aktivován, takže po startu, anebo si ho hned zapnout - v liště ti vyskočí obálka a BEEP.
Tam si nastavíš, jestli se ti má pošta stahovat po startu, případně si to stáhnutí odklikneš. Tady jde o to, jak máš rychlý připojení. Např. já jsem šíleně pomalej a když jsem to měl po startu a a přišly nějaký videa, tak jsem byl na dobu zabržděnej.
Návod na OE máš zde:
http://www.katro.cz/
Tady tě zajímá Odchozí pošta (SMTP) a tuhle adresu ti řekne tvůj provozovatel IT.
Pak si ve vlastnostech nastavíš, jestli ta pošta na serveru - seznam.cz zůstane (5 dnů - stále), anebo se odstraní zároveň s odstraněním v OE.
Pokud ji tam necháš trvale, tak pokud nepřeteče schránka, tak tam je - jen to občas musíš vyčistit.
Bývá tam jediný problém, že někdy nefungují odkazy přímo v OE. Pak musíš vyčistit úložiště. Mělo by to jít přes nástroje v OE, ale někdy to nejde, pak je třeba tu složku vyčistit růčo!

P.S. Pokud bys chtěl "Velký Outlook", tak je to v podstatě stejný.
P.S.2 - Teď jsem si tvůj dotaz přečetl znova, takže dodatek. Pokud chceš upozornění, musí býtž Outlook aktivován, takže po startu, anebo si ho hned zapnout - v liště ti vyskočí obálka a BEEP.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 7591
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2404