Zdravím, v poslední dnech se stává čím dál častěji, že se zařízení, která jsou připojena na domácí wifi začnou samovolně odpojovat z důvodu ztráty signálu (zařízení napíše, že signál není k dispozici). V pokoji, kde je router je vše v pořádku (jak na PC, které mám připojené po LAN, tak na mobilu, který mám na wifi), problém nastává když jsou zařízení od routeru dál (3 zdi) v obýváku, kde sice na zařízeních je zobrazeno, že síla signálu je "velmi silná" až "silná", reálná praxe je jinde. Internet v těch místech je téměř nepoužitelný. Všechno začalo až v poslední dnech, nikdy takový problém nebyl.
Jelikož se snažím přijít na příčinu, tak se obracím zde. Napadly mne dvě věci, a to, že buď odchází router (anténa je v správně přišroubovaná), a nebo (a to nevím, jak moc je v paneláku tato možnost reálná) že může jít o nějaký druh stínění/rušení?
Router mám ASUS RT-N10, verze firmwaru je 1.0.2.1 a budu ho mít pátým rokem.
Děkuji za případné rady.
Vypadávající Wi-Fi
Re: Vypadávající Wi-Fi
Nejpravdepodobnejsi pricina je, ze si soused poridil take wifi router a ma ho na stejnem kanalu.
To pro mě v praxi znamená co? Zjistit, která wifi na stejném kanálu to je a pak změnit kanál u mě v routeru?
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ano
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Nějaký software, který by to inteligentně nastavil existuje? Zatím jsem u toho strávil nějakou dobu, ale v konečném výsledku změna žádná.