Netis WF2880 - DLNA Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Luky
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Netis WF2880 - DLNA

Příspěvekod Luky » 04 bře 2016 21:12

Zdarvím,
můj nový internetový provider mě vybavil také novým routerem, který nahradil starý Huawei modem. Nový kousek se jmenuje Netis WF2880. Technik od providera nastavil router na režim přemostění. Všechno funguje, LAN, WiFi a další základní funkce. Problém není také se "síťovým diskem" - flashka v routeru, který funguje všude kde má díky připojení na IP, tak jako síťový disk tak také FTP funguje tak, jak má. Problém je s DLNA, kde prosím o radu a nejlépe řešení.

Pokud dám na disk soubory a následně zapnu DLNA tak je všechno v pohodě, funguje jak má. Problém nastane pokud změním soubory na disku - přidám, smažu, etc. DLNA server ani po jednom dnu tyto změny neindexuje a dále vidí soubory tak, jak byly když jsem zapl DLNA server. Problém přestane až když vypnu DLNA server v routeru a znovu jej zapnu, v tom případě již vyhledá změny. Bohužel mi toto moc nevyhovuje a rád bych našel řešení, vím, že není moc "košér" používat router jako "NASku", ale je to dočasná možnost a myslím, že by to ten router měl zvládnout.

Obrázek

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Netis WF2880 - DLNA

Příspěvekod Uziv00 » 04 bře 2016 21:20

Pokud tam žádné možnosti nastavení nejsou - jako že je tam nevidím, zkus aktualizovat firmware na nejnovější verzi.

Luky
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Luky » 04 bře 2016 21:27

Bohužel nejsou, firmware je nejnovější co je na strnákách výrobce dostupný.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 04 bře 2016 21:47

Obávám se, že v tomhle případě asi tvůj problém nebude mít řešení - možná ještě hardwerové - vytáhnout flashku a znovu ji připojit.
Zkus zapátrat, zda media server nelze konfigurovat přes speciální port - u mě to jde, pak se do prohlížeče zadá IPadresaNASu:port a zobrazí se stránka s konfigurací jen pro DLNA.
Další možnost, pokud by tvůj router uměl přímo SSH (o čemž pochybuji) je restartovat daemona mediaserveru přímo z příkazové řádky (např. přes putty).
Nic víc mě nenapadá, ale třeba má někdo zkušenosti přímo s tímto routerem a ví jak na to.

Luky
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Netis WF2880 - DLNA  Vyřešeno

Příspěvekod Luky » 06 bře 2016 10:17

Tak jsem došel k řešení restartování routeru vypnutím a zapnutím - pak to funguje. Bohužel SSH nemá, případný port jsem nikde nenašel. Nejspíše to vyřeším nějakou NASkou. Děkuji!

Zpět na “Administrace sítě”