Zdravím všechny,
měl bych dotaz týkající se zařízení VPN serveru v domácí síti. K tomu, abych se mohl připojit ke své domácí síti, třeba z kavárny. Nemohl by mi někdo v bodech vypsat, jak mám postupovat, když mi jde pouze demonstraci? Čím víc lacinější, tím líp, jde o to aby to fungovalo. Jsem ochotný si koupit MikroTik nebo podobné zařízení.
Omlouvám se za obtěžování. Hledal jsem na netu, prošel jsem všechno, ale pořád tomu nějak nerozumím.
Mějte se fajn a díky za odpovědi. :)
Domácí síť; VPN Vyřešeno
Domácí síť; VPN
Ok většinou se jenom ptám a moc neradím, ale až někdy uvidím něco co vím, tak určitě poradím. :)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Domácí síť; VPN
1. Verejna IP adresa - mas?
A cemu nerozumis? Po pripojeni klientem se vytvori tunel, kterym proudi data do tve site skrz internet.
Jinak VPN server ti muze bezet i na PC, netreba kupovat dalsi zarizeni.
A cemu nerozumis? Po pripojeni klientem se vytvori tunel, kterym proudi data do tve site skrz internet.
Jinak VPN server ti muze bezet i na PC, netreba kupovat dalsi zarizeni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Potřebuješ router, který umí SSL VPN. Povolíš IP adresy a porty, na které se bude moci připojit a máš hotovo. Na co to potřebuješ?
Já to chapu teoreticky. Veřejnou IP asi mám, přidělenou operátorem.
Snažil jsem se doma zprovoznit OpenVPN server. Dělám všechno podle návodu, ale nějak mi to nefunguje.
Mám router, který se dá přepnout do módu VPN. Píšu seminárku do školy a chci vycházet z praxe.
Snažil jsem se doma zprovoznit OpenVPN server. Dělám všechno podle návodu, ale nějak mi to nefunguje.
Mám router, který se dá přepnout do módu VPN. Píšu seminárku do školy a chci vycházet z praxe.
Ok většinou se jenom ptám a moc neradím, ale až někdy uvidím něco co vím, tak určitě poradím. :)
-
- Pohlaví:
Tak si nejdřív ověř veřejnou IP. Na "asi" se tu nehraje.
Ostatně na zprovoznění VPN serveru routeru nepotřebuješ internet. Pokud to děláš pro nějakou práci, lze to nasimulovat v domácích podmínkách. Jen to chce router, který to umí, počítač a potřebný SW a znalosti.
Ostatně na zprovoznění VPN serveru routeru nepotřebuješ internet. Pokud to děláš pro nějakou práci, lze to nasimulovat v domácích podmínkách. Jen to chce router, který to umí, počítač a potřebný SW a znalosti.
Re: Domácí síť; VPN Vyřešeno
Myslim ze bohate postaci PC s dostatkem pameti RAM. Vytvor si 2-3 virtualky + virtualni mikrotik os router napr. v Oracle VMware.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3397
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26