SSD v sieti nieje vidieť v PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

andrej71
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž

SSD v sieti nieje vidieť v PC

Příspěvekod andrej71 » 23 pro 2024 10:38

Zdravím, mám hudobný streamer, ktorý má HDD, a dajú sa naň prenášať data z PC cez sieť. V PC som si vyzdielal adresár s hudbou, ale neviem dosiahnuť aby sa mi v PC zobrazil ten HDD streamra. Mám Win11. Streamer mi prehraje hudbu z PC, ale neviem ju kopírovať na HDD streamra. Viete mi prosím pomôcť? Vopred ďakujem za pomoc.

Reklama
buchtik
Level 1
Level 1

Re: SSD v sieti nieje vidieť v PC

Příspěvekod buchtik » 23 pro 2024 14:05

Jen střílím na prázdno ..... Poněkud nesrozumitelný dotaz ... jak dostat data na disk - návod k zařízení nepomůže ?

Druhá věc je že win 11 mají poněkud specifický přístup ke sdílení ... někdy je třeba povolit nejstarší verzi Samby

andrej71
Level 2
Level 2

Příspěvekod andrej71 » 23 pro 2024 14:46

Zdravím, ďakujem za odpoveď. Podľa návodu som spravil všetko, aj výrobca mi poslal videonávod, kde bolo okrem iného aj zapnutie SMB. V prílohe prikladám fotku. Predpokladám že samba je to čo je označené?
Ide o to že v streamri je inštalovaný HDD, ktorý sa mi nechce zobraziť v PC položke sieť. V PC mám vyzdieľaný adresár s hudbou, ten sa v položke sieť zobrazuje. Potrebujem nejak zmeniť nastavenia siete, aby sa mi ten HDD v streamri zobrazil v PC v časti sieť. Potom už pôjdu kopírovať do neho súbory.
IMG_0390.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvekod zeus » 23 pro 2024 15:41

Kdyz ti to poslal i vyrobce, tak je to ono. Ciste teoreticky ti staci jen Klient SMB 1.0, Server rozhodne netreba.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

andrej71
Level 2
Level 2

Příspěvekod andrej71 » 23 pro 2024 15:48

Ja som postupoval podľa odporúčaní výrobcu, ale ten disk v sieti stále nevidím. Neviem čo by bolo ešte treba nastaviť. Pritom v mobilnej aplikácii streamra sa zobrazuje.

Tint
Level 1
Level 1

Příspěvekod Tint » 23 pro 2024 17:29

Takhle u mě, něco podobného jsem řešil a takto mi to funguje

Síť a internet > Ethernet, přepnout na privátní síť

Síť a internet > Upřesnit nastavení sítě > Pokročilé nastavení sdílení >
> Privátní sítě, tam vše zapnout, tři možnosti, dvě šoupě a jedna faja

Kdykoliv to můžeš vrátit zpět, mě to takto funguje, zkus

andrej71
Level 2
Level 2

Příspěvekod andrej71 » 26 pro 2024 12:51

Tak sa mi to nakoniec čiastočne podarilo, už je disk streamera vidieť v PC, ale nejdú do neho kopírovať data. Je možné že treba ešte niekde niečo nastaviť. Poradí niekto? Ďakujem

pcmaker
Level 4
Level 4

Příspěvekod pcmaker » 26 pro 2024 13:12

Podle mne už to závisí len na tom streameri, Tam je treba povolit zápis na disk, nebo nastavit práva uživatele, pokud tam je vytvorený uživatelský účet. Mimochodem, co je to za přístroj?

andrej71
Level 2
Level 2

Příspěvekod andrej71 » 26 pro 2024 20:22

Konzultoval som to aj s výrobcom, tiež mi navrhol nejaké kroky, a tiež návod, odkaz je nižšie. To zariadenie je štandardne bez HDD, je možnosť ho tam inštalovať, čo som aj spravil. Ten návod od nich som prešiel, čo som vedel som podľa neho spravil. Je určený pre Win 10, ja mám Win 11. Angličtinu neovládam, je možné, že vo videu sú aj ďalšie informácie. Tu je odkaz na návod https://redleafaudiomarketing.ca/dac-tutorial/

andrej71
Level 2
Level 2

Příspěvekod andrej71 » 03 led 2025 15:21

Zdravím, tak aktuálne sa mi podarilo nastaveniami dosiahnuť že už v PC ten SSD na sieti vidím. Vyzdieľal som v PC adresár, z ktorého by som tam chcel kopírovať data na ten disk. Problém je v tom, že môj sytém Windows 11 mi to nedovolí. Paste je pri tejto operácii zašednuté, a keď skúšam myšou presunúť súbory na ten disk, tak sa zobrazuje čevený preškrknutý krúžok. Prosím skúsených o pomoc s povolením kopírovana dát z PC na SSD v súkromnej sieti. Vopred ďakujem za rady.

Zpět na “Administrace sítě”