Dobrý den,
mám trošku problém s připojením počítače do domény. Doména Běži na WS2003 a počítač s OS Windows XP k doméně bez potíží připojím. Jakmile chci ale připojit počítač na kterém je instalován OS Windows Vista tak sice doménu OS najde a vyzve mě k zadání účtu administrátora a heslo ale poté mi sdělí toto:
Při pokusu o připojení k doméně xxxxx dosšlo k následující chybě: Cesta k síti nebyla nalezena.
Nemáte s tímto někdo více zkušeností? Děkuji.
Připojení počítače k doméně Vyřešeno
Re: Připojení počítače k doméně
Zdravím,
předpokládám že funkčnost domény není ve výchozím stavu-Systém Windows 2000 - smíšený režim ale musí být-Windows Server 2003, za další 100% funkční DNS v Active directory a Wins.
předpokládám že funkčnost domény není ve výchozím stavu-Systém Windows 2000 - smíšený režim ale musí být-Windows Server 2003, za další 100% funkční DNS v Active directory a Wins.
děkujza reakci. Nicméně režím je nastaven na Windows Server 2003. DNS by mělo běžet v pořádku jinak by snad Active Directory nemohla běžet. Jak jsem ale uvedl počítač s Windows XP k doméně přidám ale s Vistou Ulimated mi to nejede píše že Cesta v síti nebyla nalezena.
Nevíte co bych měl ověřit nebo přenastavit? I když počítač na serveru přídám ručně dle názvu počítače a poté pořítač chci připojit k doméně tak mi hlásí že počítač ještě nebyl přidán a začne ho přidávat alenakonec to končí výše uvedenou chybou.

Co Wins běží v Active Directory a je zadán i na stanici? A co firewal je nastaven správně tady bych doporučil jej vypnout , a co na to logy hodí to nějaké číslo chyby?
Nevim co je myšleno slovem Wins. Firewall je vypnut na serveru i na stanici kterou k doméně připojuji. Server log v security hlasí nasledující nicméně to je aktuální sezení přes vzdálenou plochu. Ostatní kategorie při pokusu o přihlášení pc k doméně nelogují nic:
Object Open:
Object Server: Security Account Manager
Object Type: SAM_DOMAIN
Object Name: CN=Builtin,DC=doma,DC=cz
Handle ID: 109814896
Operation ID: {0,49396537}
Process ID: 520
Process Name: C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
Primary User Name: DOMA$
Primary Domain: DOM
Primary Logon ID: (0x0,0x3E7)
Client User Name: DOMA$
Client Domain: DOM
Client Logon ID: (0x0,0x3E7)
Accesses: DELETE
READ_CONTROL
WRITE_DAC
WRITE_OWNER
ReadPasswordParameters
WritePasswordParameters
ReadOtherParameters
WriteOtherParameters
CreateUser
CreateGlobalGroup
CreateLocalGroup
GetLocalGroupMembership
ListAccounts
Privileges: -
Properties:
---
domain
DELETE
READ_CONTROL
WRITE_DAC
WRITE_OWNER
ReadPasswordParameters
WritePasswordParameters
ReadOtherParameters
WriteOtherParameters
CreateUser
CreateGlobalGroup
CreateLocalGroup
GetLocalGroupMembership
ListAccounts
Domain Password & Lockout Policies
lockOutObservationWindow
lockoutDuration
lockoutThreshold
maxPwdAge
minPwdAge
minPwdLength
pwdHistoryLength
pwdProperties
Other Domain Parameters (for use by SAM)
serverState
serverRole
modifiedCount
uASCompat
forceLogoff
domainReplica
oEMInformation
Domain Administer Server
Access Mask: 0
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Object Open:
Object Server: Security Account Manager
Object Type: SAM_DOMAIN
Object Name: CN=Builtin,DC=doma,DC=cz
Handle ID: 109814896
Operation ID: {0,49396537}
Process ID: 520
Process Name: C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
Primary User Name: DOMA$
Primary Domain: DOM
Primary Logon ID: (0x0,0x3E7)
Client User Name: DOMA$
Client Domain: DOM
Client Logon ID: (0x0,0x3E7)
Accesses: DELETE
READ_CONTROL
WRITE_DAC
WRITE_OWNER
ReadPasswordParameters
WritePasswordParameters
ReadOtherParameters
WriteOtherParameters
CreateUser
CreateGlobalGroup
CreateLocalGroup
GetLocalGroupMembership
ListAccounts
Privileges: -
Properties:
---
domain
DELETE
READ_CONTROL
WRITE_DAC
WRITE_OWNER
ReadPasswordParameters
WritePasswordParameters
ReadOtherParameters
WriteOtherParameters
CreateUser
CreateGlobalGroup
CreateLocalGroup
GetLocalGroupMembership
ListAccounts
Domain Password & Lockout Policies
lockOutObservationWindow
lockoutDuration
lockoutThreshold
maxPwdAge
minPwdAge
minPwdLength
pwdHistoryLength
pwdProperties
Other Domain Parameters (for use by SAM)
serverState
serverRole
modifiedCount
uASCompat
forceLogoff
domainReplica
oEMInformation
Domain Administer Server
Access Mask: 0
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
zajímavé je že samotnou doménu počítač nalezne. Pokud napíši nesmyslnou doménu tak to vrátí chybu a nevyskočí okno pro přihlášení administrátora k doméně.
Ten problém se mi jeví jako částečně nefunkční DNS server. Ještě mám dotaz jak je řešena IP adresace jsou IP přidělovány z DHCP nebo jsou pevné a jak vypadá výpis ipconfig/all na stanici ? Pokus se sem vložit výpis této chyby z EventLogu ze serveru a z pc s Vistou.
Naposledy upravil(a) maxim. dne 08 dub 2009 07:59, celkem upraveno 1 x.
take by mohl byt problem na Windows Vista v zabezpeceni (napr. UAC):
prikladam trosku obsirnejsi clanek v anglictine pojednavajici o pripojeni Vista do domeny Windows Server 2003 R2:
http://social.technet.microsoft.com/for ... 6f0b281fd/
prikladam trosku obsirnejsi clanek v anglictine pojednavajici o pripojeni Vista do domeny Windows Server 2003 R2:
http://social.technet.microsoft.com/for ... 6f0b281fd/
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
Re: Připojení počítače k doméně Vyřešeno
problém jsem vyřešil. Problém byl ve špatně nastavené adrese DNS. Přiděluje ji DHCP na routeru jako lokální pro router nikoliv pro Server AD, DNS. Nastavil jsem na routeru aby rozdával adresu DNS na server DNS a vš v pořádku. :) děkuji za pomoc. Ještě se ale zeptám zda se dá na počítačích připojených k AD jako prímárně přihlašovat na lokální účet? A až sekundárně na učet domény? Děkuji
cheeester píše:problém jsem vyřešil. Problém byl ve špatně nastavené adrese DNS. Přiděluje ji DHCP na routeru jako lokální pro router nikoliv pro Server AD, DNS. Nastavil jsem na routeru aby rozdával adresu DNS na server DNS a vš v pořádku. :) děkuji za pomoc. Ještě se ale zeptám zda se dá na počítačích připojených k AD jako prímárně přihlašovat na lokální účet? A až sekundárně na učet domény? Děkuji
No vida jsem rád že to funguje, k tomu přihlašování, pokud je počítač v AD tak se můžeš hlásit buď pomocí svého AD účtu a máš takto všechny AD prostředky k dispozici což je jedna možnost, nebo se přihlásíš lokálně účtem v pc ale pak se dostáváš na doménové prostředky vždy přihlášenim pomocí tvého AD účtu což je dost zdlouhavé.
jde mi o tu uvodní obrazovku při zapnutí pc. Primárně mi to nabízí přihlášení do domény a až sekundárně mohu kliknou na druhou ikonu "jiny ucet" a pak se zobrazi pořadavek na jméno a heslo (Vista). Vyhovovalo by mi spíše opačné řešení. Je to nějak možné nastavit? Přeci jen tu mám jednu mašinu která je přihlášená dodomény ale využívá se především lokální účty.
A ještě jedna otazka: na jakém portu AD běží? Při zapnutém Firewallu mi to nechodí tak potřebuji udělit volnost potřebným portům.
A ještě jedna otazka: na jakém portu AD běží? Při zapnutém Firewallu mi to nechodí tak potřebuji udělit volnost potřebným portům.
Koukni se zde http://support.microsoft.com/kb/298804/cs a dočteš se tam vše ohledně portů pro sdílení v microsoftích sítích a navíc post 53 pro DNS ten tam není uveden.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2716
-
od didi38
Zobrazit poslední příspěvek
01 lis 2024 13:09