Zdravím a prosím o radu !
Mám PC s Win XP a NB s Win XP ,internet wifi ze střechy kabelem do wifi routeru a odsud bezdrátově do NB a kabelem do PC (to jsem zvládnul sám ) . Ale nemůžu propojit oba kompy jako síť , pořád mi to píše různý hlášky , že to nejde , nebo že to nebude korektně fungovat . Mám strach do toho víc vrtat , abych to úplně ne.....il. Prosím o radu . Díky kahuda
propjení PC a NB přes wifi router
- onewinger
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: propjení PC a NB přes wifi router
Uveď přesný název routeru třeba to, více znalým pomůže 

Netbook Asus EEE 1001HA - Windows 7 Home Premium
Notebook Acer Aspire 5735Z - Windows Vista SP2
Notebook Acer Aspire 5735Z - Windows Vista SP2
název je TP LINK TL-WR542G
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tento tu mám na stole a sdílím bez problémů. Máš na routeru nastavené DHCP automaticky a stejně tak síťové karty (wifi i ethernet)??
Máš oba počítače ve stejné síti - pracovní skupině??
//Internet Ti funguje na obou správně?
Máš oba počítače ve stejné síti - pracovní skupině??
//Internet Ti funguje na obou správně?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Internet mi funguje na obou , problém bude asi v tom , že NB má jen jednu bezdrátovou kartu a IP adresa nemůže být stejná pro router i PC , nebo jo ? Na PC i NB je nastaveno získat adresu automaticky , ale na routeru nevím nemůžu se do jeho menu dostat i když zadávám správné jméno a heslo . Resetovat se mi to moc nechce , když si vzpomenu jak dlouho mi trvalo než sem to rozchodil
Já tomu vůbec nerozumím . 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud Ti funguje správně Internet, nebude problém v nastavení IP. Zkontroluj název "Pracovní skupiny" - Start>Ovladací panely>Systém>záložka Název počítače -> Pracovní skupina.
Pokud máš nastaveno DHCP automaticky a funguje Ti net, není problém v routeru.
Pro jistotu můžeš vyzkoušet na obou PC pustit příkazový řádek (Start>Programy>Příkazový řádek) a zadat příkaz, měl by Ti vyjet seznam síťovek na danném PC a tam si odkontroluj, zda u Místní sítě Ethernet máš jinou IP než na laptopu u Bezdrátové sítě. Brána by měla být stejná u obou - to je adresa routeru. Zároveň tam máš uvedenu i informaci, zda je DHCP automaticky nebo ne. Při konfliktu IP adres by Ti nešlo nic.
Pokud se oba počítače "nevidí", je to na 99% tou pracovní skupinou. 1% nechávám na firewall, co kdyby...
//Mimochodem, blokovat to může třeba Eset Smart Security, pokud ho používáš, nebo jiný podobný produkt.
Pokud máš nastaveno DHCP automaticky a funguje Ti net, není problém v routeru.
Pro jistotu můžeš vyzkoušet na obou PC pustit příkazový řádek (Start>Programy>Příkazový řádek) a zadat příkaz
Kód: Vybrat vše
ipconfig /all
Pokud se oba počítače "nevidí", je to na 99% tou pracovní skupinou. 1% nechávám na firewall, co kdyby...

//Mimochodem, blokovat to může třeba Eset Smart Security, pokud ho používáš, nebo jiný podobný produkt.
Ty IP adresy jsou jiné , brána je stejná , protokol DHCP povolen, ale server DHCP má stejnou adresu jako brána , není to blbě ? Počítače už se vidí , ale když chci z jednoho na druhý , tak to píše :
"Položka (název počítače) není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Přihlašovací chyba. Omezení uživatelského účtu. Důvodem může být , že není povoleno prázdné heslo , omezení času přihlášení nebo zásadou vynucené omezení." Jo a používám AVG .
"Položka (název počítače) není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Přihlašovací chyba. Omezení uživatelského účtu. Důvodem může být , že není povoleno prázdné heslo , omezení času přihlášení nebo zásadou vynucené omezení." Jo a používám AVG .

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
DHCP server je ten router. Adresa je stejná jako brána.
Vytvoř si na některém z PC novou složku a dej jí sdílet, bez jakéhokoliv omezení (pravým tlačítkem myši na složce - Sdílení). Pak bys ji měl vidět z obou PC.
Vytvoř si na některém z PC novou složku a dej jí sdílet, bez jakéhokoliv omezení (pravým tlačítkem myši na složce - Sdílení). Pak bys ji měl vidět z obou PC.
d1amonde díky za trpělivost se mnou , vytvořil jsem složky na obou pc , ale ani na jednu nevidím . Já už to vzdávám .... 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě koukám, cos psal. Máš na počítačích oprávnění správce?? Že se nekoukneš na nastavení System. To bude jediný zádrhel.
Přihlaš se pod admin účtem.
Přihlaš se pod admin účtem.
To mám samozřejmě na obou kompech , jediný co funguje, je Flatout2 , hrajeme se synem proti sobě . Ostatní hry a sdílení se mi zatím nepodařilo rozjet. Už mě to nebaví .Jo a ještě sem si na něco vzpomněl : ten kabel od internetu mám strčenej do vstupu LAN , když ho dám do WAN , tak mi net nejde na ničem .
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týče sdílení. ž mě nic nenapadá.
To zapojení bys měl mít samozřejmě ve WAN a na routeru nastavenou IP od poskytovale připojení - pokud ovšem nemáš někde pod střechou AP, který funguje i jako DHCP router. Pak bys měl doma na stole ne router, ale switch. Je to nějaké divoké...
To zapojení bys měl mít samozřejmě ve WAN a na routeru nastavenou IP od poskytovale připojení - pokud ovšem nemáš někde pod střechou AP, který funguje i jako DHCP router. Pak bys měl doma na stole ne router, ale switch. Je to nějaké divoké...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2400
-
od liborek