prideleni IP adresy telefonu pripojenemu k PC s wifiAP

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

nouma29
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

prideleni IP adresy telefonu pripojenemu k PC s wifiAP

Příspěvekod nouma29 » 29 srp 2011 04:53

Zdravim,
potrebuji vyresit problem s pripojenim telefonu (motorola DEFY) k acces pointu vytvorenem v PC programem AP-solo na zakladove desce asus P5K-E deluxe. Operacni system mam windows XP prof. s SP2. Pripojeni se mi uz nekolikrat uspesne uskutecnilo, internet byl nasdilen, vse fungovalo, ale ma to mouchy. Nekdy po restartu pocitace se telefon pokousi neuspesne ziskat IP adresu (Connecting -> Obtaining IP adress from my_AP-> Disconected). Mam vytvorene 'Bezdratove pripojeni k siti 2' , ve kterem je
    Typ adresy: rucni konfigurace
    Adresa IP: 192.168.0.1
    Maska: 255.255.255.0
    Vychozi brana:
v podrobnostech se jeste nachazi nevypnena Vychozi brana, Server DNS a Server WINS.

Network Status v AP-solo:
    Manufacture = ASUS
    NDIS Driver Version = 5.1230.530.2006
    Short Radio Header = No
    Encryption = TKIP
    Authenticate = WPA-PSK
    CHannel Set = ETSI
    MAC adress = (proste mac adresa, ta je asi tajna :wink: )
    Data Rate = 54 Mbps
    CHannel(frequency) = 1 (2412 MHz)

Status = Associated
    Network Name (SSID) = my_AP
    Network Type = AP (Access Point) mode

v zalozce ICS (internet connection sharing) je LAN, ze ktere beru internet a jako Device Name moje sitovka: Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller.

Ve vlastnostech LAN site, ze ktere beru Internet je v zalozce
'upresnit' :
zatrzeno 'Umoznit ostatnim uzivatelum v siti vyuzivat pripojeni k Internetu tohoto pocitace'
nezatrzeno 'Umoznit ostatnim uzivatelum v siti ridit ci zakazat sdileni pripojeni k Internetu' .

V telefonu Motorola Defy mi to mou wifi najde, v rozsirenem nastaveni je :
nezatrzeno 'Enable Auto IP'
nezatrzeno 'Use static IP'
Takto s nezatrzenyma to uz parkrat bylo spojeno a vse fungovalo.

Zarizeni mam v 1 mistnosti, signal je plny.

Proste nevim, jak to donutit spojit se pokud mozno hned na prvni pokus. Myslim si, ze schazi ten posledni krok- prideleni IP adresy. Nekdy pomuzou restarty, jindy nepomuze nic, ani davat 'opravit' v PC + zapinat, cekat a znova vypinat wifi na telefonu. Jindy se to po chvili spoji samo.

Budu rad za radu, jak to ucinit spolehlive. Nebavi mne ty zbytecne restarty a nakonec stejne musim zaplytvat daty pres 3G/H/G :-(

Preju hezky den.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: prideleni IP adresy telefonu pripojenemu k PC s wifiAP

Příspěvekod Žbeky » 29 srp 2011 09:19

Když zakážeš automatické přidělení i statické, tak si to samozřejmě tu IP nemá jak vzít.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

nouma29
nováček
Stav:

Příspěvekod nouma29 » 29 srp 2011 13:46

Mam dojem (na 90%), ze to takto nezatrzeno skutecne fungovalo. Pokud zatrhnu v telefonu 'Enable auto IP (Use default IP setting if Auto configuration (DHCP) fails)' , tak se mi to na wifi pripoji hned, ale nefunguje mi v telefonu Internet (ten z LAN).

Jeste jsem zapomnel dodat, ze ve vlastnostech "Bezdratove pripojeni k siti2" jsem v "protokol site Internet (TPC/IP)" zadal manualne IP adresu (192.168.0.1) a Masku podsite (255.255.255.0), podle navodu. Vychozi branu, manualne pridelelovane DNS (uprednostnovany server DNS a Nahradni server DNS) jsem ponechal nevypneno. (Pri kliknuti na 'Upresnit... ' mi to hodilo chybovou hlasku, ze Explorer.EXE spadl a je potreba ho zavrit).

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Srp 2011 13:55) ---

Tak, nyni jsem dal v telefonu, aby to sit my_AP zapomnelo, odskrtnul v telefonu ono 'Enable auto IP (Use default IP setting if Auto configuration (DHCP) fails)' , pote znovu nasel my_AP, vyplnil heslo k my_AP a ono se to pripojilo k wifi a internetove stranky mi v telefonu take funguji. :o

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 srp 2011 15:02

Když jsi nevyplnil dns tak je to jasné
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

nouma29
nováček
Stav:

Příspěvekod nouma29 » 29 srp 2011 16:09

Ted trochu nevim, co je jasne, zdali to, ze spadl explorer, protoze jsem klepl na upresnit bez vyplneni hodnot do DNS. Nebo zda-li mam problem s pridelovanim IP telefonu, protoze nemam vyplnene DNS. Ale mozna, ze oboji :smile: Vyzkousim to pri pristim problemu, prozatim dekuji a preju pekny den.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 srp 2011 18:06

Je jasné to, že se ti bez DNS nemůžou načíst stránky. Leda bys měl ve zvyku na ně přistupovat přes IP

nouma29
nováček
Stav:

Příspěvekod nouma29 » 02 zář 2011 17:38

Problem pretrvava. Dnes jsem zapnul PC, a wifi nejede. Zopakoval jsem slozity postup, ktery jsem tu popisoval (jeste ze existuje forum a nemusim googlit ruzny nefungujici postupy) Jenze ouha, to co fungovalo minule (enable autoIP, pripojeni, zruseni autoIP pote znovu pripojeni) ted nefunguje. Vse je tedy nastaveno stejne, ale internet nefunguje, protoze "obtaining IP adress..." .

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Zář 2011 17:49) ---

Vlastne mi tedy neni jasne kdo prideluje adresy (telefon nebo PC?) a pokud tedy zatrhnu enable autoIP, tak bych mohl asi nastavit to DNS, ale netusim na jake hodnoty, hodnoty DNS si mohu zvolit 'nahodne'?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 02 zář 2011 21:57

Adresy přiděluje poskytovatel.
Náhodné asi těžko. Na poště si PSČ taky nelosuješ. Použíj IP DNS providera, případně 8.8.8.8

nouma29
nováček
Stav:

Příspěvekod nouma29 » 03 zář 2011 03:40

Diky za 8.8.8.8, natuklo me to k hledani a zjisteni, ze dns od googlu je udajne rychlejsi, na druhou stranu ale pry muze google sledovat na jake adresy chodim - a to potom vyuzit k dokonalejsimu marketingu atd. - coz snad ani nechci. A tak jsem si pohledal dns od providera, byla v jinem foru, a s ni ted jedu. Ted to funguje skvele (a snad by melo i do budoucna). Diky za rady! :)

nouma29
nováček
Stav:

Příspěvekod nouma29 » 19 kvě 2012 20:40

... dnes jsem to resil pres 2hodiny, stale 'obtaining IP adress..' , vygooglil jsem kde co, vcetne nefunkcnich navodu jako je toto: http://www.youtube.com/watch?v=vdF8pinCSkI a nakonec tedy se to vyresilo samo restartem telefonu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MAC Adresy
    od draxxx » 10 kvě 2025 16:50 » v Administrace sítě
    4
    7757
    od draxxx Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:46
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4166
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56
  • Výběr telefonu pro tchyní
    od HelFix » 03 lis 2024 15:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2842
    od richchie Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 19:28
  • Výběr chytrého telefonu pro Taťku
    od klimA. » 04 pro 2024 02:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    1898
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:28
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3700
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41

Zpět na “Administrace sítě”