potrebuji vyresit problem s pripojenim telefonu (motorola DEFY) k acces pointu vytvorenem v PC programem AP-solo na zakladove desce asus P5K-E deluxe. Operacni system mam windows XP prof. s SP2. Pripojeni se mi uz nekolikrat uspesne uskutecnilo, internet byl nasdilen, vse fungovalo, ale ma to mouchy. Nekdy po restartu pocitace se telefon pokousi neuspesne ziskat IP adresu (Connecting -> Obtaining IP adress from my_AP-> Disconected). Mam vytvorene 'Bezdratove pripojeni k siti 2' , ve kterem je
- Typ adresy: rucni konfigurace
Adresa IP: 192.168.0.1
Maska: 255.255.255.0
Vychozi brana:
Network Status v AP-solo:
- Manufacture = ASUS
NDIS Driver Version = 5.1230.530.2006
Short Radio Header = No
Encryption = TKIP
Authenticate = WPA-PSK
CHannel Set = ETSI
MAC adress = (proste mac adresa, ta je asi tajna

Data Rate = 54 Mbps
CHannel(frequency) = 1 (2412 MHz)
Status = Associated
Network Name (SSID) = my_AP
Network Type = AP (Access Point) mode
v zalozce ICS (internet connection sharing) je LAN, ze ktere beru internet a jako Device Name moje sitovka: Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller.
Ve vlastnostech LAN site, ze ktere beru Internet je v zalozce
'upresnit' :
zatrzeno 'Umoznit ostatnim uzivatelum v siti vyuzivat pripojeni k Internetu tohoto pocitace'
nezatrzeno 'Umoznit ostatnim uzivatelum v siti ridit ci zakazat sdileni pripojeni k Internetu' .
V telefonu Motorola Defy mi to mou wifi najde, v rozsirenem nastaveni je :
nezatrzeno 'Enable Auto IP'
nezatrzeno 'Use static IP'
Takto s nezatrzenyma to uz parkrat bylo spojeno a vse fungovalo.
Zarizeni mam v 1 mistnosti, signal je plny.
Proste nevim, jak to donutit spojit se pokud mozno hned na prvni pokus. Myslim si, ze schazi ten posledni krok- prideleni IP adresy. Nekdy pomuzou restarty, jindy nepomuze nic, ani davat 'opravit' v PC + zapinat, cekat a znova vypinat wifi na telefonu. Jindy se to po chvili spoji samo.
Budu rad za radu, jak to ucinit spolehlive. Nebavi mne ty zbytecne restarty a nakonec stejne musim zaplytvat daty pres 3G/H/G

Preju hezky den.