Zdravím,
Mám NAS Zyxel nsa320 pripojený k routeru D-Link DIR 600 a dynamicku IP adresu.
V NAS mám nastavenú "administráciu cez web" aj ftp server cez porty: xxxx a 21
V routeri mám nastavený virtuálny server s určitou IP v tvare 10.162.xxx.xxx
Ked sa skúšam do NAS ( ftp, aj http ) pripojiť z ktorehokoľvek počítača v domácej sieti, tak to funguje.
Z vonku sa však nepripojím, píše mi že server má dlhú odozvu ...
Čím to je ?
Mám optiku s 40Mb pripojením
pristup do NAS z internetu
pristup do NAS z internetu
Notebook Asus G73 Full HD, Core i720, 8GB DDR3 RAM, 2x 500GB 7200 HDD, ATI Radeon HD 5870 1GB DDR5, Blue Ray combo
-
- Pohlaví:
Re: pristup do NAS z internetu
Je to tím, že máš zapnutý virtuální server.
Především nastav na NASu statickou IP. Dále nasměruj porty v routeru na NAS a to jak port 21, tak ostatní porty co využíváš pro přenos dat.
Administraci přes venkovní net silně nedoporučuji.
Především nastav na NASu statickou IP. Dále nasměruj porty v routeru na NAS a to jak port 21, tak ostatní porty co využíváš pro přenos dat.
Administraci přes venkovní net silně nedoporučuji.
V NAS statickú IP nastavenú mám ... porty v routeri tiež.
Viem že je to väčšie riziko, ale chcem mať prístup k dátam odkiaľkoľvek. Taktiež chcem aby sa cez FTP server ku mne vedeli dostať ostatní členovia rodiny zo zahraničia.
Viem že je to väčšie riziko, ale chcem mať prístup k dátam odkiaľkoľvek. Taktiež chcem aby sa cez FTP server ku mne vedeli dostať ostatní členovia rodiny zo zahraničia.
Notebook Asus G73 Full HD, Core i720, 8GB DDR3 RAM, 2x 500GB 7200 HDD, ATI Radeon HD 5870 1GB DDR5, Blue Ray combo
-
- Pohlaví:
A co ten virtuální ftp na routru, ten jsi vypl? Přístup k datům se nerovná administraci. A ještě jedna důležitá věc - aby bylo možné připojení "zvenku" je nutné mít veřejnou IP adresu.
To co jsem psal vychází ze zkušeností, sám mám NAS přístupný "zvenku" jako ftp server.
To co jsem psal vychází ze zkušeností, sám mám NAS přístupný "zvenku" jako ftp server.
verejnú IP nemám ... preto mi router vytvoril virtuálnu ktorá je smerovaná na vnútornu adresu NAS - aspon by to tak malo fungovať myslím ...
-
- Pohlaví:
Tak na to zapomeň. Aby se šlo na NAS dostat, potřebuješ veřejnou IP.
Naozaj sa tam nedostanem ?
NAčo je potom v routri to IP routing ? myslel som že to nejako spojí tu virtuálnu IP s tou vnútornou .... :(
Neviem sa tam ani dostať cez moju registrovanú doménu ? resp. webstránku ?
NAčo je potom v routri to IP routing ? myslel som že to nejako spojí tu virtuálnu IP s tou vnútornou .... :(
Neviem sa tam ani dostať cez moju registrovanú doménu ? resp. webstránku ?
Nevím jak u NASu, ale přes tuto službu si lídé sdílejí card sharing pro sat. placené TV jeden vytvoří server a ten třeba dalším 4 nasdílí kartu (acamd, hadu, wincsc,...) Podobně by měl fungovat princip i pro NAS. Můžeš to zkusit :-)
http://freedns.afraid.org/
http://freedns.afraid.org/
Vdaka, ale nechcem ist cez žiadnu 3 stranu ... fakt sa to nedá inač ?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bez veřejky ne
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4155
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-
-
- 1
- 12787
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
- 8
- 3253
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4713
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
-
- 3
- 3421
-
od petr22