Jednou za dva až tři dny vypadne wifi Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jednou za dva až tři dny vypadne wifi

Příspěvekod Rewqa » 17 pro 2013 10:05

Zdravim,
Třeba tak jednou za dva a až tři dny mi vypadne na PC wifina. A to vždycky tak, že zapnu komp, všechno se tváří normálně, ale tak po minutě serfování to spadne. Zkoušel sem toho už opravdu hodně a už fakt nevim jak dál :evil: Vždycky to spraví restart routeru a PC, ale prostě to tak nechci nechat, chci aby to fungovalo tak jak má. Vypadne to vždycky jenom na PC u všech ostatních asi čtyřech zařízeních (notebooky, telefon), které se připojují na stejnou wifi, to jede i když to na PC nejede. Jinak když wifina jede, tak mám signál plnej (vynikající, všechny čárky plný), připojuju se v bytě 3+1. Když to vypadne, tak se nejdřív v tray na ikonce wifi objeví žlutej trojuhelník a když potom restartuju router, tak je tam červenej křížek a nenajde to žádnou wifi (není to tím, že tu žádná jíná neni, je jich tu kolem hodně), prostě jakobych tam žádnou wifi kartu v PC neměl. Vypíšu seznam věcí, které jsem už udělal a které nepomohly a tudíž je vylučuju :D

1. Koupil jsem novej router, takže pochybuju, že zrovna ten novej úplně od jiný značky bude dělat to samý.
2. Koupil jsem novou wifi kartu, kterou mám v PCI slotu. Karta je od stejného výrobce jako router.
3. Aktualizoval jsem firmware v routeru, stejně tak ovladače od wifi karty.
4. Změnil jsem SSID wifi sítě (z původního "Doma"), protože se mi na starym routeru jmenovala stejně a některý zařízení jí zobrazovali v centru sítí jako "Doma 2". Myslel sem si jestli se to teda nějak nehádá, ale očividně ne.
5. Koupil sem dokonce novou myš :lol: protože stará byla bezdrátová a běžela na 2,4ghz jako wifi, tak sem si myslel jestli se to nějak nehádá. Měl sem ji celkem blízko Antény a už docela blbnula. Taky nepomohlo (nová myš je už radši drátová :D )

Takže někdo nějakej tip co mám ještě zkusit? Zkusim ještě dát tu wifi kartu do jinýho slotu, ale to nevim jestli pomůže.
Nebo nemůže to způsobovat anténa? Ta jediná zůstala původní, co se týče hardwaru, při všech těch pokusech :lol:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Jednou za dva až tři dny vypadne wifi

Příspěvekod Rewqa » 17 pro 2013 18:23

Nikdo nic? Nebo se vám to jenom nechce číst? :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenda204 » 17 pro 2013 18:41

Já to dočetl celé.
Zůstala stejná anténa... Routeru nebo karty?
Já mám dvě teorie. Buď chyba ty antény, ale to by se podle mě projevovalo jinak, takže to asi ne. (Pokud je to anténou na routeru, pokud na kartě tak je to myslím reálná teorie. Ještě by mohla mít ta anténa nějak chybnej závit takže občas vypadne, ale protože se s pc nejspíše nehýbe tak to bude jinak.)
Druhá teorie je, že ti to někdo shazuje, ale že by to někdo dělal každý tři dny je též nepravděpodobné takže nemám teorii žádnou.
Každopádně hodně štěstí, toto by mě naštvalo vyměnit router i kartu a stále mít stejný problém.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 17 pro 2013 19:20

Anténa zůstala stejná u karty. No tak já si právě myslim, že buďto je to softwarovej problém v tom počítači, protože to dělá jenom u něj a nebo je to opravdu tou anténou. Holt asi budu jednou svině zákazník a koupim anténu a když to bude dělat pořád, tak jí holt vrátim. Nikdo mi to podle mě neshazuje, to by se projevovalo jinak, navíc celkem často kontroluju log klientů a mac adres a nebo list připojenejch klientů a vždycky jsou tam jenom mac adresy co znám a taky to dělá to po zapnutí PC, nikoliv v průběhu. Jakmele pak restartuju komp a router, tak je klid a svíští to jak má.
Fakt to asi bude ta anténa, protože když to udělá, tak ta wifina pak celá jakoby spadne, že to nevídí žádnou síť a to přesně udělá, když tu anténu za chodu natvrdo odšroubuju.
Pravidla PC-Help

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 17 pro 2013 19:52

neni co resit
Naposledy upravil(a) als dne 18 pro 2013 16:22, celkem upraveno 1 x.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 17 pro 2013 23:18

Ze strany poskytovatele je všechno v pohodě, router je taky v pohodě. Značka PCI karty je TP-Link, stejně tak jakou router a anténa.
Pravidla PC-Help

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Jednou za dva až tři dny vypadne wifi  Vyřešeno

Příspěvekod Rewqa » 24 pro 2013 14:27

Tak se zdá, že problém vyřešen! Na položce "Encryption" (nemůžu si teď vzpomenout na to český slovo :D) to bylo nastaveno na AES. Dal sem to na "Automatic" což je teda zřejme TKIP+AES a už to asi 4 dny běží v pohodě bez jakejchkoliv problémů.
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5428
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2842
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3609
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • WiFi zařízení pro 2 generační dům