Nevidím tam důvod, proč by to nemělo chodit. V logu mě zaráží datum - ze začátku tam máš leden 1970?!? Jinak po restartu se nic neděje, router začne nabízet IP adresy až ve 20 hod. Zajímalo by mě - zkusils v těch 17 port v routeru? Přidělil IP?
Vzhledem k tomu nezvyklému času bych odhadoval, že chyba bude v routeru - ať už v nastavení, nebo v HW. Ještě se zeptám - v případě poruchy - ping na router funguje?
Problem s DHCP na ADSL modemu
Re: Problem s DHCP na ADSL modemu
To datum je tam vzdy,kdyz se to vypne ze site,musi si to nacist aktualni cas a datum,coz chvili trva.V 17 hod. uz jsem to nezkousel,to uz byl asi 5. restart v poradi. Pri tech 4 predtim port v modemu fungoval vzdy,ale po pripojeni switche nikdy, v moment poruchy ping nejde.
-
- Pohlaví:
Mě to router nedělá... Nicméně pokud se na port modemu připojit lze, asi to nebude mít vliv.
Ještě mě napadá - router s modemem máš propojen křížovým kabelem? Možná chvilku trvá, než se logika probere a správně detekuje..
Ještě mě napadá - router s modemem máš propojen křížovým kabelem? Možná chvilku trvá, než se logika probere a správně detekuje..
Napada me pricina,pokud by nekdo dal do site PC s Ip 192.168.1.254 coz je adresa modemu,mohl by dojit ke kolizi Ip adres a pak by se mohl modem resp. router a DHCP vyradit z provozu. Je to mozne?
-
- Pohlaví:
PC se stejnou IP by mělo nahlásit kolizi adres. Každopádně nevím, jak by se zachoval router, musel by to řešit odpojením portu s kolizní IP adresou, pak by to odpovídalo. Ale pokud běží DHCP, tak by se tam pevná IP objevit neměla. Pokud máš PC (či jiné zařízení) s pevnou IP, řeší se to nastavením DHCP od - do a pevné IP se přidělují mimo tento rozsah. Tedy DHCP např. 192.168.1.100 - 192.168.1.150 a pevné IP např 192.168.1.99
Jak se to resi,to vim,ale jde o to,ze napr. k nekomu prijde nekdo na navstevu a da si do site notebook nejak nastaveny a ten to treba muze udelat. Takze myslis,ze ma domnenka je spravna? nefungovalo by DHCP pri kolizi adres? Protoze vsichni jsou na jednom portu pres switch,pak by to odpovidalo. me to tehdy kolizi IP nehlasilo a jednomu v siti pry ano.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 6486
-
od flakyr
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 09:27