Ahoj všichni,
mám menší problém s nalezením vhodného Powerline LAN.
Potřebuji spojit dva byty (wifi připojení je opravdu špatné - hrozně moc Wi-Fin v okolí a každý kanál je obsazený hned několika Wi-Fi).
Můj problém je v tom, že jeden byt je připojen k hlavnímu jističi přes 3 fáze, ale ten druhý je připojen přes 2 fáze. Na internetu jsem našel (kde o tom je zmíňka) pouze tento https://www.alza.cz/devolo-dlan-1200-st ... 217529.htm . Ale nechce se mi věřit že to zvládne pouze tento a 4tis. se mi za to opravdu dávat nechce.
Díky moc za pomoc!
Exík
LAN přes 230V zásuvku
Re: LAN přes 230V zásuvku
Obavam se ze problem nejsou faze, ale elektromery.
Powerline je obvykle funkcni pouze v ramci jednoho rozvodu - tzn jednoho bytu.
Jediny zpusob jak spojit byty v jednom baraku krome wifi je sitovy kabel, mel by jit tahnout pres spolecne rozvody - tam co vede treba rozvod od spolecne anteny.
Powerline je obvykle funkcni pouze v ramci jednoho rozvodu - tzn jednoho bytu.
Jediny zpusob jak spojit byty v jednom baraku krome wifi je sitovy kabel, mel by jit tahnout pres spolecne rozvody - tam co vede treba rozvod od spolecne anteny.
PowerLine funguje i mezi více byty - nezáleží na tom kolik je jističů mezi cestou (teda záleží, ale kvůli rychlosti) mluvím z vlastní zkušenosti. již mám toto udělané mezi dvou byty na 2 fázích :)
Jistic neni problem, problem je elektromer pres ktery to neprojde.
Standardni elektricky rozvod ma na kabelu co vede do bytu elektromer, takze jednotlive byty jsou od sebe oddelene.
Standardni elektricky rozvod ma na kabelu co vede do bytu elektromer, takze jednotlive byty jsou od sebe oddelene.
Tak jak je tedy možné že mi to na dvou bytech (každý má svůj elektroměr) projde? 

Elektorměr na to nemá vliv, je k takovým signálům průchozí. Na čem záleží je pouze "průchodnost" signálu z jedné zásuvky do druhé, a pokud jsou připojené na různé fáze, tak se signál musí dostat částečně indukcí, ale většinou až přes nebližší spojení kterým je trafostanice nebo spotřebiče, které danné fáze spojují.
Jestli to tedy dobre chapu, faze na to nemaji take vliv, a pujde to propojit? Pokud budou vsechny podminky spravne?
Pokud na to elektromer nema vliv, tak to bud porusuje platne fyzikalni zakony nebo ma ten elektromer filtr, ktery urcite frekvenze pousti okolo. Protoze jinak je takovy utlum, ze to nema zadnou sanci fungovat. V takovem pripade to ale musi byt napsane v parametrech elektromeru.
Faze na to ma vliv do te miry, ze ty draty musi byt nekde vzajemne propojene - z toho vyplyva i kdy to bude a nebude fungovat.
Ten trifazovy rozvod je tam urcite jenom kvuli varne desce v kuchyni, protoze 1 faze ma omezeni na cca 3600W. K zapojeni powerline je samozrejmne potreba jen jedna faze co jsou na ni ostatni zasuvky.
Nicmene nezapomen, ze kdyz se s tim dostanes do domovniho rozvodu, dostanou se tam i ostatni - kdyby meli vsichni napad poridit Powerline, mas rychlost na nule.
Faze na to ma vliv do te miry, ze ty draty musi byt nekde vzajemne propojene - z toho vyplyva i kdy to bude a nebude fungovat.
Ten trifazovy rozvod je tam urcite jenom kvuli varne desce v kuchyni, protoze 1 faze ma omezeni na cca 3600W. K zapojeni powerline je samozrejmne potreba jen jedna faze co jsou na ni ostatni zasuvky.
Nicmene nezapomen, ze kdyz se s tim dostanes do domovniho rozvodu, dostanou se tam i ostatni - kdyby meli vsichni napad poridit Powerline, mas rychlost na nule.
Takže to zkusím objednat a uvidí se, buď to to vrátím nebo to bude fungovat :) každopádně tím zodpovíme otázku pro další lidi, kteří by měli stejný problém :)))
ohlídat aby byly obě zařízení na stejné fázi, nemít zařízení na okruhu s ledničkou pračkou atd. ačkoli se to v PL stejně potká nebude signál tolik ovlivněn , použít zásuvky nejblíž rozvaděčům nejlépe to mlasknout přímo na svorkovnici v pojistkovce,
- filantan5544
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
bože proč se nezeptáte nejakého elektrikáře niní už to možné je protože kmitočet signálu vetšinou je to 2.5GHz se naváže na sínusovku 50Hz v zásuvce a novější powerliny už se umí napojit ne jenom na jednu fázy ale na všechny fáze tím pádem to projde i elektroměrem a jističi takže wifi pojede částečne i na sloupu vysokého napětí .Signál bude na sloupech dokud neztratí sílu signalu z powerlinu. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 08:02) ---
Rychlost mít na nule nebude protože pokud bude mýt 2 tak na každém nastavy přístupové jmeno a heslo a tím se propojí jen ty 2 a ostatní se na nej nedostanou :)
"""" díky že jste me na to MÝT upozornili
""""""
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2015 08:02) ---
petr22 píše:
Rychlost mít na nule nebude protože pokud bude mýt 2 tak na každém nastavy přístupové jmeno a heslo a tím se propojí jen ty 2 a ostatní se na nej nedostanou :)
"""" díky že jste me na to MÝT upozornili

Naposledy upravil(a) filantan5544 dne 25 čer 2015 10:41, celkem upraveno 1 x.
:::::::::.....Mojí Gramatiku Nekomentovat Vím Že dělám chybi ale není to moje vina je to tím že jsem disgrafik
.....:::::::::

2,5 GHz po elektrickém vedení? Tak to daleko nedojde.
Souvislost s mytím jsem nepochopil.
Souvislost s mytím jsem nepochopil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8544
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4123
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9135
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky - 5
- 3401
-
od atari
01 pro 2024 20:23
-
-
- 7
- 3881
-
od buchtik