Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
M3tr1x
Level 2
Level 2
Příspěvky: 184
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod M3tr1x » 03 čer 2017 15:57

Ahoj.... vím že na tohle téma tu přidával itcrowd návod, ale já jsem to udělal úplně přesně podle něho a nefunguje to jak by mělo. ADSL Modem funguje správně, ale když chci signál rozšířit do patra, kontrolka že je síť k dispozici nesvítí nikdy. Internet funguje přerušovaně.. i přes to, že ta kontrolka nesvítí. Vždycky po nějaké chvilce internet zase vypadne a musím čekat než naběhne. ( i když funguje ten internet, kontrolka nesvítí - dívný ). Myslím, že problém bude spíš na straně toho modemu, protože když vedu z modemu přes LAN port kabel do notebooku... internet dělá úplně to samé, co wifi na tom routeru.. prostě pořád vypadává. Jinak se ke každému zařízení připojuju přes wifi... kabely nepoužívám. Mám stolní PC přes wifi připojen k modemu a notebook zase přes wifi k tomu routeru na patře. Předtím to fungovalo správně ale pak se něco pokazilo, tak jsem dal u modemu i routeru reset a nastavil znovu podle návodu. Teď to dělá tohle. Mám TP-link TL-WR841N a modem Tenda D301.


OS: Win7 64-bit // RAM: 4 GB // CPU: Intel Core 2 Quad 2.33 GHz // GPU: nVIDIA GeForce 9800 GT

Reklama
nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1013
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod nations112 » 03 čer 2017 16:16

U Tendy vcelku normální jev. Kde to jde, tam měním za něco kvalitnejšího.
Zkus aktualizovat firmware na nejnovější verzi.

Máš jiný modem na odzkoušení, zda není problém přímo u poskytovatele?

Uživatelský avatar
M3tr1x
Level 2
Level 2
Příspěvky: 184
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod M3tr1x » 03 čer 2017 17:09

Bohužel nemám... u poskytovatele problém nejspíš nebude, když na modemu jde wifi bez problémů, ale na routeru ne. Když z modemu jde kabel do notebooku přímo, tak to vypadává a když do routeru tak to taky vypadává, ale wifi přímo na modemu nevypadává.
OS: Win7 64-bit // RAM: 4 GB // CPU: Intel Core 2 Quad 2.33 GHz // GPU: nVIDIA GeForce 9800 GT

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17272
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod ITCrowd » 03 čer 2017 17:49

Jestliže ti vypadává internet při připojení notebooku kabelem přímo do modemu, pak se nejedná o chybu v návodu, ale o chybu v modemu. Když ti vypadává LAN, tak je jasné, že bude i vypadávat WLAN na ni připojená.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
M3tr1x
Level 2
Level 2
Příspěvky: 184
Registrován: červenec 15
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod M3tr1x » 03 čer 2017 18:28

No.. ale je divný, že na tom modemu wifi nevypadává a když do toho modemu připojím kabel, tak ten kabel vypadává. Je mi jasné že v návodu chyba není, když jsem to předtím taky dělal podle něj a normálně mi to šlo... s tím samým routerem i modemem. Pak se z ničeho nic začalo dít tohle.
OS: Win7 64-bit // RAM: 4 GB // CPU: Intel Core 2 Quad 2.33 GHz // GPU: nVIDIA GeForce 9800 GT

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17272
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak správně propojit modem s routerem jako switch ?

Příspěvekod ITCrowd » 03 čer 2017 19:17

I modemy(routery) odchází, a pokud má někdo tendu, není se čemu divit. Přece si nemyslíš, že zařízení za pětikilo bude fungovat věčně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • xDLS modem pro OpavaNet (jejich modem nebo svůj?)
    od happysafari » 21 lis 2019 08:56 » v Sítě - hardware
    3
    330
    od happysafari
    21 lis 2019 11:51
  • Problém s routerem.
    od ilovehonor » 29 črc 2019 23:13 » v Problémy s hardwarem
    3
    411
    od ilovehonor
    30 črc 2019 11:13
  • 2 Kamery - Switch - NAS
    od amirinda » 12 dub 2019 21:15 » v Sítě - hardware
    7
    866
    od ITCrowd
    13 dub 2019 21:54
  • Problémy s wifi routerem
    od bbdra » 22 bře 2019 20:47 » v Internet a internetové prohlížeče
    12
    1401
    od ITCrowd
    24 bře 2019 19:29
  • Propojení PC s routerem
    od Coxx-cz » 17 zář 2019 14:03 » v Sítě - hardware
    5
    1100
    od ITCrowd
    18 zář 2019 12:52

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů