Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Nejezchlebicek
Level 3
Level 3
Příspěvky: 418
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod Nejezchlebicek » 04 úno 2018 00:08

Dobrý den,

bydlím ve větším rodinném domě a jediný internet, který je zde k dispozici je o2 LTE Air Fix.

Mám k dispozici modem TP-Link ARCHER MR 200 a rozšiřovač WiFi TP Link AV200.

Teď k samotné otázce - potřebuji internet dostupný ve dvou patrech a sklepě - tedy celkem tři patra.

Aktuálně mám modem umístěn v nejvyšším patře, v nižším patře jedu přes WiFi zezhora a ve sklepě mám rozšiřovač WiFi který je připojený přímo do stolního PC (protože ten nemá WiFi přijímač).

Internet v nejvyšším patře je OK - zhruba 15Mbs/1.5Mbs, ve spodním patře skrz WiFi taky ujde, ale ve sklepě, kde je rozšiřovač připojený do PC je rychlost download třeba 0.1 Mbs, takže nepoužitelné.

Otázka zní, jak byste v takto třípartrovém domě rozmístili vše, aby internet šlapal ucházející rychlostí ve všech patrech. Dát modem do sklepa jsem zkoušel, ale tam pak chytnu maximálně 3 Mbs, takže bych nahoru rozšiřoval opravdu pomalou rychlost.

Díky moc!



Reklama
28_nitro_28
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 113
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod 28_nitro_28 » 04 úno 2018 00:20

a skúšal si prehodiť router aj na nižšie poschodie? prípadne máš asi niečo zle nastavené keď ti dolu v sklepě chytá zlý/nechytateľný signál...ak sa dá(nie som odborník tak neviem) pingnúť ten druhý router/extender? či vôbec funguje

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17331
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod ITCrowd » 04 úno 2018 08:13

Odpověď je jednoduchá - od routeru kabel do každého patra a tam access point - viz. můj podpis - router jako switch.
A pochipitelně stolní PC, TV, NAS atd - tedy věci, se kterými se nehýbe připojit kabelem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Nejezchlebicek
Level 3
Level 3
Příspěvky: 418
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod Nejezchlebicek » 04 úno 2018 10:41

No, to je samozřejmě ideální varianta, kabelům bych se nicméně rád vyhnul. Opravdu neexistuje nic bezdrátového?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39961
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2018 10:47

Nic spolehliveho.

Ale muzes pouzit Powerline.

Uživatelský avatar
Nejezchlebicek
Level 3
Level 3
Příspěvky: 418
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod Nejezchlebicek » 04 úno 2018 11:02

Ten právě mám, viz začátek příspěvku, otázka zní, jak to nejlíp poskládat v domě s dvěmi patry a sklepem. Nebo je to jedno?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39961
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2018 11:07

Kde mas Powerline ?

Kdyz mas Powerline, proc pouzivas WiFi opakovac ?

To nedava smysl, pouzit WiFi opakovac kdyz to jde propojit pres Powerline.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27457
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod Martab » 04 úno 2018 11:08

Musíš vyzkoušet jak jsou dělané zásuvky. Pokud né kabel, tak z O2 kabelem do PowerLine, pak o patro níže z PowerLine kabelem do routeru (v režimu Switch). Do sklepa pak zase PoweLinem. Ale jak říkám, záleží jak jsou dělané rozvody a jestli je to vše propojené (myslím že se dá sehnat nějaký "propojovač" přímo do pojistkové skříně k PowerLine).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

kasy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: květen 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak rozmístit po baráku modem + rozšiřovač WiFi

Příspěvekod kasy » 04 úno 2018 11:15

Jak píše Martab, pravděpodobně to nemáš na jedné fázi. Máme v rod. domě dva a všechno chodí bezvadně, plnou rychlostí.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • xDLS modem pro OpavaNet (jejich modem nebo svůj?)
    od happysafari » 21 lis 2019 08:56 » v Sítě - hardware
    3
    351
    od happysafari
    21 lis 2019 11:51
  • podporuje modem VDSL?
    od peta501 » 02 úno 2019 22:43 » v Sítě - hardware
    3
    444
    od peta501
    02 úno 2019 22:48
  • Nový modem k T-mobile
    od Taby793 » 18 dub 2019 16:04 » v Vše ostatní (hw)
    2
    655
    od Taby793
    18 dub 2019 17:31
  • TC7200.20 modem
    od Bwencik11 » 25 srp 2019 23:30 » v Sítě - hardware
    17
    1763
    od Bwencik11
    29 srp 2019 11:58
  • USB modem 4G
    od Baader » 10 čer 2019 07:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    307
    od Zivan
    10 čer 2019 11:49

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti