Dotaz ohledně Router

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

grypenn
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Dotaz ohledně Router

Příspěvekod grypenn » 02 kvě 2018 17:57

Dobrý den,

Můj strejda ma ode dneška noveho poskytovatele internetového připojeni a to T-Mobile.

Jeden router od T-Mobile Huawei ma v podkroví u Antény a druhý svůj router TP-LINK TL-WR841N ma u bratrance v pokoji.

Jde o to že kabel s T-Mobile routeru je připojen do LAN 1 Routeru TP-Link.

Prvně to samozřejmě nešlo tak jsem musel v nastaveni routeru TP-Link dát disable DHCP poté už internet jel.

Ale problem nastává v rychlosti když zapojim kabel z T-Mobile routeru přímo do PC rychlost je 22 mb/s

Stejna rychlost je když se připojim na wifi od routeru T-mobile

Jenže když kabel který vede z T-mobile routeru zapojim do LAN 1 TP-Link rychlost je 10 MB/S

Stejná rychlost je i u Wifi TP-Link

Mohli by jste mi poradit co stím pořídit nový router ? Bohužel ten router T-Mobile nemuže byt z toho podkroví přenesen do pokoje bratrance jelikož kabel ktery vede z podkroví do pokoje bratrance je ve zdi.

Omlouvam se moc za tu slohovku snad jste to pochopili kdyby ne ihned odepisu
Naposledy upravil(a) grypenn dne 02 kvě 2018 19:25, celkem upraveno 2 x.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod petr22 » 02 kvě 2018 18:24

Pises ze u toho TP Linku mas 4x vyssi rychlost.

To nedava smysl, nicmene to presne odpovida parametrum routeru.

grypenn
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod grypenn » 02 kvě 2018 19:23

Teď jsem z toho jelen napsal jsem že u toho Tp-link mám 10 mbps a u t-mobile mám 22 mbps.
Což 10 mbps je přece menší než 22 mbps ne ?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod petr22 » 02 kvě 2018 19:27

Napsal jsi 10 MB/s, coz je 80 Mbit/s.

Tech 10 Mbit/s to ukazuje kde ?

grypenn
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod grypenn » 02 kvě 2018 21:21

Tak pardon 10 Mbit/s a 22 mbit/s .

Ukazuje mi to na speedtest

Když mi jde kabel s T-mobile routeru přímo do Pc tak mám 22 mbit/s

Ale když jde kabel z T-mobile routeru do Tp-link routeru a potom další kablik z Tp-link routeru do PC tak je ta rychlost 10 mbit/s

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15230
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2018 07:59

Předpokládám, že jsi zapojil vše v pořádku - viz. můj podpis - router jako switch.
Pokud ano, ověř, jakým kabelem máš síť taženu. Aby to fungovalo, je třeba kabel kategorie 5e, nebo vyšší. Z toho co píšeš, by mohl být použit kabel pouze pro 10Mbps. Podívej se na koncovky, zda mají zapojeny všechny piny. Pokud jsou v koncovce pouze 4 dráty, pak je max. rychlost 10Mbps.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8988
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod zeus » 03 kvě 2018 08:52

Pokud jsou v koncovce pouze 4 dráty, pak je max. rychlost 10Mbps.

Chybi ti tam nula, ctyri draty staci na 100Mbit. Operatori takove osizene kabely pribaluji mj. k LTE routerum.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15230
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2018 09:44

zeus píše:
Pokud jsou v koncovce pouze 4 dráty, pak je max. rychlost 10Mbps.

Chybi ti tam nula, ctyri draty staci na 100Mbit. Operatori takove osizene kabely pribaluji mj. k LTE routerum.

Nechybí. 100Mbit pouze na half duplex. Což netuším, jak by u routeru nastavil, na síťovce to jde. Pokud se použije full duplex, pak je možné jen 10Mbps. Osobně vyzkoušeno použitím takového kabelu na gigabit lan.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

grypenn
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod grypenn » 03 kvě 2018 20:21

Dekuju moc všem zítra tam pojedu tak se kouknu.

Ale ja když dám ten kabel z T-Mobile routeru (který je hlavní) přimo do PC tak je rychlost 22 mbps stejná rychlost je když se připojím na Wifi od T-Mobile routeru.

Ale když ten kabel z T-Mobile routeru dám tedy do toho Switche a ze Switche vede dalši kábel do PC je rychlost jen 10 mbps. To chapu že by to mohlo byt kabelem ale když se připojím na Wifi od Switche tak mam taky těch 10 mbps. Neměla by ta rychlost Wifi být těch 22 mbps?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15230
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2018 20:29

Ne. Pokud kabel přenese jen 10Mbps, jak by se tam vzalo 22?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

grypenn
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod grypenn » 03 kvě 2018 20:29

Dobře promintě že jsem to zase vypisoval dokola Zítra na ten kabel kouknu a dám vědět

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15230
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dotaz ohledně Router

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2018 20:32

Ještě bys to mohl ověřit tak, že bys počítač připojil na ten konec, místo toho tp-linku. A pozor - můžeš mít rychlost 100Mbps, pokud bude síťová karta přepnutá na half duplex. Pokud ji dáš na full duplex a bude rychlost 10Mbps, pak je jasno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dotaz ohledně grafiky
    od razboi » 05 bře 2018 19:27 » v Problémy s hardwarem
    2
    276
    od Marfy
    05 bře 2018 20:50
  • Dotaz ohledně sestavy
    od grypenn » 28 úno 2018 14:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    493
    od JegenaJk
    28 úno 2018 16:31
  • Nový router - bezpečný směrovač (nikoli wifi"router")
    od Nezmart » 11 úno 2018 22:33 » v Sítě - hardware
    2
    669
    od TRNX
    12 úno 2018 12:37
  • Rada ohledně all in one pc
    od Theodor » 15 pro 2017 18:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    228
    od petr22
    15 pro 2017 19:00
  • otazky ohledne dvb/c
    od kabelovka » 27 úno 2018 17:21 » v Vše ostatní (hw)
    8
    490
    od kabelovka
    28 úno 2018 14:14

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů