Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Jiry_CZE
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod Jiry_CZE » 30 led 2019 15:13

Zdravím,
mám nový wifi router TP-Link Archer C6.
Wifi funguje, ale nefunguje LAN. Respektive LAN kabel mám zapojený do switche a ten mi rozvádí internet do ostatních pc, který nejsou připojeni na wifi.
Když, ale zapojím LAN kabel přímo do počítače. Tak v tom počítači internet jde. Problém si myslím je ten, že router nekomunikuje se switchem.
tp.jpg
tp-li.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35617
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod petr22 » 30 led 2019 15:19

Na tom neni co resit, to musi fungovat samo.

Do switche se jen zapojuji kabely, neda se nijak nastavit.

Pokud nefunguje switch, vyhodit a koupit jiny.

Jiry_CZE
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod Jiry_CZE » 30 led 2019 15:30

Problém je však ten, že když zapojím starší router (TP-LINK TL-WR841N)), tak mi vše funguje... Takže jsem právě myslel, že nebude problém ve switchi, ale v nastavení nového routru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15761
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod ITCrowd » 30 led 2019 15:38

Zkus jiný port toho routeru, zkus jiný kabel. Domluvit a rozpoznat by se to mělo samo.
Zkus přívod z routeru "píchnout" do portu 1 switche.
Ověř, že kabel router<->switch je minimálně kategorie cat5e
A poslední blbá možnost, co mě napadá, že se router a switch "nedomluví" na přepnutí MDI/MDIX a "blbnou" jeden druhého. Zkus křížový kabel.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jiry_CZE
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod Jiry_CZE » 30 led 2019 16:04

zkusil jsem tvé rady.Bez výsledku. Co je to ten křížový kabel ?

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 515
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod TRNX » 30 led 2019 16:10

Obyčejný LAN kabel, jen jsou v něm jednotlivé drátky trošku jinak.
Přímý: oranžovobílý, oranžový, zelenobílý, modrý, modrobílý, zelený, hnědobílý, hnědý
Křížený: zelenobílý, zelený, oranžovobílý, modrý, modrobílý, oranžový, hnědobílý, hnědý
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15761
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod ITCrowd » 30 led 2019 16:43

http://www.bb-elec.com/Learning-Center/ ... sover.aspx
Ověřil jsi ten cat5e?
Ještě zkus jedno - připoj router ke switchi. Ze switche odpoj všechny počítače. Switch vypni a zapni, počkej cca minutu, pak zkus připojit počítač a ověř. Pokud bude fungovat můžeš připojit všechny.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jiry_CZE
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN

Příspěvekod Jiry_CZE » 31 led 2019 19:05

Takže dnes jsem zakoupil originální internetový kabel a celou trasu 25m od routru do switche jsem natáhl. A Vše funguje jak má. Tudíž závada byla v kabelu. Nejspíše prodřenej.
Tímto děkuji Všem, kteří poskytly cenné rady.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router TP Link AC 1750 Wireless - problém s připojením
    od Matchas » 10 pro 2018 19:09 » v Problémy s hardwarem
    2
    233
    od Matchas
    10 pro 2018 19:16
  • Problém s wifi routerem Tp-link
    od miro_ » 23 pro 2018 18:22 » v Problémy s hardwarem
    13
    638
    od ITCrowd
    24 pro 2018 23:20
  • WiFi adapter TP Link WN881ND problém s instalací
    od mathasek » 30 dub 2018 19:37 » v Problémy s hardwarem
    9
    654
    od mathasek
    02 kvě 2018 15:36
  • Nelze konfigurovat router TP-Link
    od Paluch » 20 pro 2018 20:45 » v Sítě - hardware
    3
    549
    od Paluch
    20 pro 2018 21:41
  • Adaptér WiFi/LAN
    od Mára.R » 19 led 2019 12:37 » v Sítě - hardware
    4
    288
    od Mára.R
    19 led 2019 14:35

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host